Odyssee scholen

Odyssee scholen

Welkom bij Stichting voor openbaar onderwijs Odyssee. ‘Leren, elke dag een avontuur!’ Passend Onderwijs van Waterpoort tot Wad.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Binnen 2019

Heerlijk Binnen 2019

20, 21 & 22 april wordt het Entrepotgebouw weer één groot culinair Foodwalhalla!
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Jawel, lieve PLUS klanten. Van zondag 24 februari t/m zaterdag 20 april kun je sparen voor vijf Fabeltjeskrant handpoppen!
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Lustrum Spaans trainingskamp Zeerobben

10-01-2019

DENIA - Voor de vijfde achtereenvolgende keer toog de A-selectie van Zeerobben in de eerste week van het nieuwe jaar naar de Spaanse Costa Blanca voor een trainingskamp als voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

Lustrum Spaans trainingskamp Zeerobben Het was niet alleen maar voetbal tijdens het trainingskamp. Er was ook tijd voor o.a. een rondleiding bij Bollo, de Citrus leverancier van hoofdsponsor Smeding Groenten en Fruit. Foto: Bert Drent.

Een eerste lustrum dus en dat er meer zullen volgen lijkt na deze wederom succesvol verlopen vijfde editie wel zeker. Het trainingskamp voorziet in een aantal behoeftes. Natuurlijk als eerste het kunnen trainen en oefenen onder goede weersomstandigheden. Garanties daartoe zijn er nooit, maar tot nu toe waren de weergoden Zeerobben steeds goed gezind. Verder biedt het trainingskamp de mogelijkheid om jonge spelers op te nemen in de groep en te laten snuiven aan het grote werk onder voor hen indrukwekkende omstandigheden. Zo zullen deze keer Justin Attema, Cyrus Boerman en Koen Attema hun ogen hebben uitgekeken. Justin en Cyrus smaakten zelfs het genoegen te mogen scoren tijdens hun debuut “interland” tegen Ondara, daar waar Koen Attema in die wedstrijd overigens tot de uitblinkers behoorde.

 

Verder biedt het trainingskamp altijd een aantal extra programmaonderdelen die bijdragen aan de teambuilding. Met elkaar andere dingen beleven, dat schept altijd een band. Deze keer waren er naast het sportprogramma 2 hoogtepunten te beleven: als eerste een onderling Padel toernooi. Padel is het best te omschrijven als een mix tussen Squash en Tennis, indoor gespeeld in een afgesloten, meestal glazen kooi, waarbij gebruik gemaakt mag worden van de wanden. De sport is in Spanje razend populair en lijkt in Nederland ook al voorzichtig bezig aan een opmars. En te oordelen naar de reacties van de deelnemers van Zeerobben is dat logisch, want bijna zonder uitzondering was iedereen enthousiast. Het zou zomaar kunnen dat dit onderdeel ook volgend jaar terugkeert in het programma voor het trainingskamp. Het lijkt wel raadzaam om deze activiteit niet weer te programmeren op de dag dat er ook gevoetbald moet worden, want de avondwedstrijd tegen het sterke Javea ging vervolgens met 6-1 verloren. Vooral in de slotfase kon Zeerobben het tegen deze goede ploeg niet meer belopen en liep te score iets te hoog op. Jammer, maar leerzaam en wel heel leuk om in Javea te gast te zijn.

 

Tweede hoogtepunt in het bijprogramma was een rondleiding over de plantages en door de fabriek van Bollo, Citrus leverancier van hoofdsponsor Smeding Groeten en Fruit. Een bijzonder interessant en bijna dag vullend programma voorafgaand aan de avondwedstrijd tegen UD Ondarense die door Zeerobben met 3-1 werd gewonnen. Twee doelpuntenmakers noemden we al, de openingstreffer kwam op naam van Stijn Schakenbos.

En het trainingskamp biedt meer. Vrijwilligers en sponsoren die meereizen vormen een belangrijk onderdeel van de groep en dat zorgt voor wederzijdse binding. De aanwezigheid van de sponsoren is natuurlijk van eminent belang om een trip als deze betaalbaar te houden voor alle deelnemers. Tijdens deze editie waren als sponsoren present: Paul Kingma namens Smeding Groeten en Fruit, Frank Seinen namens Damen Shipyards, Peter de Witte namens De Witte Bouw, Hendrik van der Pol autorijschool, Ronald Zwart Auto’s, Jan Bleichrodt, Martin Kingma namens Froonacker Assurantiën, Wilfred Boers namens Boers Box en André Boomsma namens Boomsma Kieftenburg, onlangs verhuist van Pingjum naar Oostpoort in Harlingen.

 

Voor de sponsoren waren nog extra programmaonderdelen ingelast, zoals een bezoek aan een wijnbodega en zeevissen. Allemaal elementen die bijdroegen aan het welslagen van deze trip.

Het trainingskamp werd afgesloten met een gezamenlijke traditionele Paella lunch op een buitenplaats nabij Denia. Na het zingen van het Harlinger volkslied “Mooie stad aan het Wad” werd de terugreis naar Harlingen aangevangen. En net als de heenreis verliep die uiterst vlot en arriveerde het gezelschap rond middernacht veilig en wel op het Oostersportpark.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Zeerobben Darts

10-01-2019

HARLINGEN - Zaterdag 12 januari is er weer het sportieve hoogtepunt op dartsgebied vanaf 17.00 uur in de Robbenplaat van Zeerobben.

Rijkswaterstaat en Waddenacademie starten onderzoek naar plasticverontreiniging

10-01-2019

HARLINGEN - Rijkswaterstaat start samen met de Waddenacademie een onderzoek naar de (middel)langetermijneffecten van de plasticverontreiniging op de Waddenzee, als gevolg van de overboord geslagen containers.

Musica Religieuza bij omroep RSH

10-01-2019

HARLINGEN - Vrijdag om 18.00 uur is er weer een uitzending van Musica Religieuza omroep RSH.

Reacties

Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas ForHim Menswear ForHim Menswear Ons Food&Wine Ons Food&Wine BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hema Harlingen Hema Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Dio Jurien Dio Jurien Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Atelier de Groot Atelier de Groot Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam De Lichtboei De Lichtboei Haarmode Cats Haarmode Cats
Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hema Harlingen Hema Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Vogelaar Audio Vogelaar Audio ForHim Menswear ForHim Menswear Hubo-Faber Hubo-Faber Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Ons Food&Wine Ons Food&Wine Copini Opticiëns Copini Opticiëns