Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Ludinga Vastgoed moet gemeente Harlingen 2,15 miljoen betalen

16-10-2020

HARLINGEN - Op 14 oktober jl. heeft de rechtbank Noord-Nederland uitspraak gedaan in een civiele procedure tussen gemeente Harlingen en Ludinga Vastgoed B.V. Onderwerp van geschil was de afrekening van grondtransacties bij verkoop van woningbouwkavels.

In 2018 heeft de gemeente Ludinga Vastgoed gedagvaard en betaling van diverse kosten van grondtransacties gevorderd. De rechtbank heeft alle vorderingen van de gemeente toegewezen en Ludinga Vastgoed veroordeeld tot betaling van een bedrag van € 2,15 miljoen.

 

Ludinga Vastgoed kwam afspraken niet na

Voor de ontwikkeling van de wijk Ludinga aan de zuidoostkant van de stad, hebben zowel gemeente Harlingen als Ludinga Vastgoed gronden ingebracht. Tussen de partijen zijn afspraken gemaakt over de afrekening van grondtransacties na verkoop van de woningbouwkavels aan de uiteindelijke kopers. Ook voor gronden die de ontwikkelaar zelf inbrengt moet worden afgerekend met de gemeente. Deze afspraak is Ludinga Vastgoed niet nagekomen. Voor gronden die zij zelf heeft ingebracht en als bouwkavel heeft verkocht, heeft de gemeente geen betalingen ontvangen.

 

Meerdere verzoeken tot betaling

In 2016 en 2017 heeft de gemeente meerdere verzoeken tot betaling gedaan, maar Ludinga Vastgoed weigerde te betalen. Dit was voor de gemeente reden om in 2018 haar vorderingen op Ludinga Vastgoed aan de rechtbank voor te leggen. Tegen de uitspraak van de rechtbank staat beroep open bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

 

Samenwerkingsovereenkomst

Ludinga Vastgoed is de ontwikkelaar van de wijk Ludinga aan de zuidoostkant van de stad. In 2004 hebben deze ontwikkelaar en gemeente Harlingen hiervoor een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Hierin staan onderlinge afspraken over de ontwikkeling en realisatie van dit destijds nog nieuwe woongebied. Een van de afspraken was dat Ludinga Vastgoed bijdraagt in de plankosten voor het gebied en in de kosten voor bovenwijkse voorzieningen die worden gerealiseerd. Ook als het gaat om  gronden die zij zelf heeft ingebracht.

Algemeen Bedrijfsleven Gemeente

Meer nieuws

De coronamaatregelen van Peter Kuiper, voor oog en oor

16-10-2020

HARLINGEN - Voor jouw en onze veiligheid & gezondheid zijn hier onze coronamaatregelen nogmaals.

Bibliotheek blijft open, maar annuleert deel activiteiten

16-10-2020

HARLINGEN - Naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen van dinsdag 13 oktober, heeft Bibliotheken Noord Fryslân een groot aantal van haar activiteiten tot nader order geannuleerd.

Ben jij klaar voor een sprankelend najaar?

16-10-2020

HARLINGEN - Zensa Moda inspireert je graag met de allernieuwste items uit de najaarscollectie.

Reacties

HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Greenart Production Greenart Production The Shamrock The Shamrock Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda De Lichtboei De Lichtboei Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Food 80/20 Food 80/20 Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Broodje Nuchter Broodje Nuchter Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Broodje Nuchter Broodje Nuchter De Lichtboei De Lichtboei Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Food 80/20 Food 80/20 Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Hubo-Faber Hubo-Faber Greenart Production Greenart Production Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt