Van Campen & Dijkstra Harlingen

Van Campen & Dijkstra Harlingen

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517 – 212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WINter aan Zee lotenactie!

WINter aan Zee lotenactie!

Kom winkelen in Harlingen en maak kans op Ondernemend Harlingen cadeaubonnen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Lokale boeren laten college zien hoe zij biodiversiteit vergroten

28-10-2021

HARLINGEN - Het college van burgemeester en wethouders brengt geregeld werkbezoeken aan bedrijven en organisaties.

Lokale boeren laten college zien hoe zij biodiversiteit vergroten Het college met families Lettinga en Jukuma in de stal bij Lettinga. Fotograaf: Joachim de Ruijter.

Afgelopen dinsdag was er een bezoek aan twee lokale boeren die de biodiversiteit binnen hun bedrijf vergroten. De agrariërs Lettinga (Harlingen) en Jukema (Wijnaldum) vertelden het college over hun aanpak, ervaringen en resultaten. Lettinga vertelde over de gruttonesten op z’n land die hij middels een drone van een jagersvereniging liet opsporen. Door het late maaien, wat op het land van de familie Lettinga al jaren gebruikelijk is, zijn er veel gruttokuikens vliegvlug geworden. Jukema kon aan de hand van zijn ervaringen nuttige aanbevelingen doen voor het rekening houden met agrariërs tijdens het ecologisch beheren van bermen in het buitengebied. In de op te stellen evaluatie van het maaibeleid zal daar aandacht aan  worden besteed.
 

Wat is biodiversiteit?

Biodiversiteit is de variatie in soorten, alle verschillende vormen van leven die er op aarde zijn. Hoe meer biodiversiteit, hoe zekerder al het leven op aarde. Van dieren, planten maar ook dat van de mens.

 

Project ‘Samen voor biodiversiteit’

Eén van de projecten waar de gemeente Harlingen nu volop mee bezig is, is het mooie project ‘Samen voor meer biodiversiteit’. Dit project geeft de biodiversiteit een impuls in het buitengebied van de gemeente Harlingen, in samenwerking met agrariërs, studenten en inwoners. De doelstelling van dit specifieke project is het verkennen van, adviseren over en organiseren van concrete mogelijkheden om de biodiversiteit te vergroten. Startpunt hierbij zijn in eerste instantie de landbouwgronden en bermen in het buitengebied. In een eventueel later stadium kunnen we dit plan door trekken naar de stad en dorpskernen.

 

Het project is opgedeeld in verschillende fasen. De eerste fasen zijn nu bijna doorlopen. Van de 25 agrariërs zijn maar liefst 21 agrariërs enthousiast om mee te doen met de nulmeting. Studenten van het Van Hall Larenstein hebben dit onderzoek onder begeleiding van Witteveen groenprojecten en advies uitgevoerd. Daarnaast is een adviesgroep gevormd met inwoners van Harlingen. Kritische burgers uit de stad, natuuronderzoekers, agrariërs, deze groep mensen laten de stem horen van Harlingen. Met deze adviesgroep, IVN Natuureducatie en Witteveen groenprojecten en advies komen we tot concrete vergroeningsacties ten behoeve van de biodiversiteit. In eerste instantie in het buitengebied, maar uiteindelijk ook voor in de stad.

 

 

Algemeen Bedrijfsleven Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

HMHC Nieuws

28-10-2021

HARLINGEN - Met deze keer: Trimhockeyers doen goede zaken, Boekenactie en Start Najaarscompetitie.

Netwerkborrel voor alle ondernemers uit Harlingen

28-10-2021

HARLINGEN - Vrijdag 19 november is het de ‘Dag van de ondernemer’ en organiseert de gemeente Harlingen een netwerkborrel speciaal voor alle ondernemers uit Harlingen.

Gemeente Harlingen: Sluitende begroting 2022 vastgesteld

28-10-2021

HARLINGEN - Harlingen is financieel gezond en blijft investeren in projecten, beleid en voorzieningen.

Reacties

Visie Events Visie Events Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï BENG Evenementen BENG Evenementen The Shamrock The Shamrock Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Food 80/20 Food 80/20
Food 80/20 Food 80/20 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE The Shamrock The Shamrock Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor