Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Lokale boeren laten college zien hoe zij biodiversiteit vergroten

28-10-2021

HARLINGEN - Het college van burgemeester en wethouders brengt geregeld werkbezoeken aan bedrijven en organisaties.

Lokale boeren laten college zien hoe zij biodiversiteit vergroten Het college met families Lettinga en Jukuma in de stal bij Lettinga. Fotograaf: Joachim de Ruijter.

Afgelopen dinsdag was er een bezoek aan twee lokale boeren die de biodiversiteit binnen hun bedrijf vergroten. De agrariërs Lettinga (Harlingen) en Jukema (Wijnaldum) vertelden het college over hun aanpak, ervaringen en resultaten. Lettinga vertelde over de gruttonesten op z’n land die hij middels een drone van een jagersvereniging liet opsporen. Door het late maaien, wat op het land van de familie Lettinga al jaren gebruikelijk is, zijn er veel gruttokuikens vliegvlug geworden. Jukema kon aan de hand van zijn ervaringen nuttige aanbevelingen doen voor het rekening houden met agrariërs tijdens het ecologisch beheren van bermen in het buitengebied. In de op te stellen evaluatie van het maaibeleid zal daar aandacht aan  worden besteed.
 

Wat is biodiversiteit?

Biodiversiteit is de variatie in soorten, alle verschillende vormen van leven die er op aarde zijn. Hoe meer biodiversiteit, hoe zekerder al het leven op aarde. Van dieren, planten maar ook dat van de mens.

 

Project ‘Samen voor biodiversiteit’

Eén van de projecten waar de gemeente Harlingen nu volop mee bezig is, is het mooie project ‘Samen voor meer biodiversiteit’. Dit project geeft de biodiversiteit een impuls in het buitengebied van de gemeente Harlingen, in samenwerking met agrariërs, studenten en inwoners. De doelstelling van dit specifieke project is het verkennen van, adviseren over en organiseren van concrete mogelijkheden om de biodiversiteit te vergroten. Startpunt hierbij zijn in eerste instantie de landbouwgronden en bermen in het buitengebied. In een eventueel later stadium kunnen we dit plan door trekken naar de stad en dorpskernen.

 

Het project is opgedeeld in verschillende fasen. De eerste fasen zijn nu bijna doorlopen. Van de 25 agrariërs zijn maar liefst 21 agrariërs enthousiast om mee te doen met de nulmeting. Studenten van het Van Hall Larenstein hebben dit onderzoek onder begeleiding van Witteveen groenprojecten en advies uitgevoerd. Daarnaast is een adviesgroep gevormd met inwoners van Harlingen. Kritische burgers uit de stad, natuuronderzoekers, agrariërs, deze groep mensen laten de stem horen van Harlingen. Met deze adviesgroep, IVN Natuureducatie en Witteveen groenprojecten en advies komen we tot concrete vergroeningsacties ten behoeve van de biodiversiteit. In eerste instantie in het buitengebied, maar uiteindelijk ook voor in de stad.

 

 

Algemeen Bedrijfsleven Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

HMHC Nieuws

28-10-2021

HARLINGEN - Met deze keer: Trimhockeyers doen goede zaken, Boekenactie en Start Najaarscompetitie.

Netwerkborrel voor alle ondernemers uit Harlingen

28-10-2021

HARLINGEN - Vrijdag 19 november is het de ‘Dag van de ondernemer’ en organiseert de gemeente Harlingen een netwerkborrel speciaal voor alle ondernemers uit Harlingen.

Gemeente Harlingen: Sluitende begroting 2022 vastgesteld

28-10-2021

HARLINGEN - Harlingen is financieel gezond en blijft investeren in projecten, beleid en voorzieningen.

Reacties

Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Fotografie Dorus Fotografie Dorus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis The Shamrock The Shamrock Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12
Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires