HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

Stem voor een groener socialer en inclusiever HARLINGEN!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Literair Festival Vestdijk voor herhaling vatbaar

06-09-2021

HARLINGEN - Voor herhaling vatbaar, was de conclusie na twee dagen Literair Festival Vestdijk, van zowel spreekstalmeester Josse Pietersma, als de meeste gasten.

De eerste editie van het festival begon en eindigde met Dick Vestdijk, de zoon van de schrijver waar het festival zijn naam aan ontleent. Op zaterdagmiddag onthulden hij en burgemeester van Harlingen, Ina Sjerps een borstbeeld van Simon Vestdijk. En zondagavond sloot hij de avond samen met Jankobus Seunnenga af, samen zongen ze op muziek gezette gedichten van Simon Vestdijk en andere schrijvers en dichters.

 

Ook de rest van het programma was -vanzelfsprekend- geënt op de in Harlingen geboren schrijver. Met onder andere Vestdijkkenner Kees ’t Hart, Hiske Oosterwijk die gedichten van Gysbert Japicx zong, historicus Josse Pietersma als spreekstalmeester, dichter en literair talent Joost Oomen, oud-Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja en De Friezen-schrijver Flip van Doorn. Voor de meesten van hen was het weer even wennen op het podium, dat ze door corona al ruim anderhalf jaar niet betraden. Ook veel bezoekers hadden het gemist: eindelijk weer eens live muziek.

 

Het Literair Festival Vestdijk is een kleinschalig festival, dit jaar in verband met corona voor maximaal vijftig gasten per dag. De zaterdag was uitverkocht en ook voor de zondag was veel belangstelling. Het festival vond plaats in de feeëriek verlichte tuin achter Boekhandel van der Velde, het Hannemahuis en Bibliotheek Harlingen. Deze culturele partners namen onlangs de organisatie van de Anton Wachter Prijs over van Centraal Comité 1945 en besloot er een jaarlijks festival van te maken. Waarbij eens per twee jaar ook de Anton Wachter Prijs voor het beste literaire prozadebuut wordt uitgereikt. Volgend jaar vindt het festival plaats in juni, dan zal de prijs weer worden uitgereikt.

 

Eten, Drinken, Uitgaan Evenement

Meer nieuws

Harry Greve gitaar- en basgitaarlessen: flexibiliteit de nieuwe norm!

06-09-2021

HARLINGEN - In het nieuwe lesseizoen is flexibiliteit de norm bij Harry Greve gitaar- en basgitaarlessen.

Benefietuitzending voor Radiolichtschip

06-09-2021

HARLINGEN - Een groep vrienden van het radiolichtschip Jenni Baynton organiseert op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 september 2021 een benefietuitzending.

Zomer aan Zee: Vliegerspektakel Harlinger strand '21

06-09-2021

HARLINGEN - Als afsluiter van het strandproject Zomer aan Zee was er vrijdag 3 september een Vliegerspektakel voor de Harlinger basisschooljeugd op het strand.

Reacties