Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Lions op pad voor mantelzorgers

14-11-2020

HARLINGEN - Dinsdag 10 november was de dag van de mantelzorg!

Om dat luister bij te zetten heeft De Skûle Welzijn Waadhoeke en Harlingen een kleine vijfhonderd mantelzorgers verrast met een zgn. goodybag. Deze keer waren mantelzorgers in Franeker en Berlikum aan de beurt. Net zoals bij eerdere eigen- of De Skûle acties heeft Lionsclub Franeker Harlingen het rondbrengen verzorgd in het kader van hun motto “We SERVE”. Deze acties - onder de noemer Helpende Handjes - begon maandag middag met het inpakken van de vijfhonderd tasjes.

 

Afgelopen dinsdag lag Franeker verscholen onder een dikke laag mist en de Lions – al dan niet woonachtig in Franeker – gingen per auto het ongewisse tegemoet. Navigatieapparatuur als TomTom en collega’s zijn handig, maar als het zicht beperkt is en het licht van de straatlantarens gesmoord wordt door de dikke nevel dan wordt het lastig. Eén van de Lions: “Huisnummers zijn dan ook niet te lezen; ik had beter een zaklantaarn meegenomen”. Uiteindelijk zijn alle tasjes afgeleverd en werd heel veel dankbaarheid ontmoet.

 

Maar het tijdstip, dat de bezorger aanbelt, was toch vaak een reden tot wat terughoudendheid. Echter, tot slot reageerde men verrast en blij over de belangstelling en attentie. Twee dames die zélf in een servicecentrum wonen, maar daarnaast oudere familie verzorgen, onderzochten de aanbeller nauwkeurig via de intercom. Maar eenmaal in vertrouwen de deur ontgrendeld hebbend, stonden ze geestdriftig in de gang te wachten en namen alle tijd voor een praatje. Dankbaarheid loopt als een rode draad door alle bezoekjes. Uiteraard had het tasje een aantrekkelijke inhoud.

 

Veel leuke hebbedingetjes, maar ook kortingsbonnen van winkels en een aanbieding voor een gratis maaltijd. Maandblad De Mantelzorger had een speciale editie voor in de bag gemaakt, maar daarnaast bevatte elk tasje een bericht waarmee minister de Jonge de ontvanger een hart onder de riem stak.

 

Elke Lion had na afloop zijn eigen verhaal: een man van in de veertig die – tussen neus en lippen doorvertelde zijn vrouw te verzorgen, maar ook een gehandicapt kind te hebben, waarvan de zorg ook op zijn schouders rust. Met het schort voor omdat hij met de afwas bezig was nam hij heel hartelijk dankend het tasje in ontvangst. Napratend over deze avond voerde de ontmoette dankbaarheid nog steeds de boventoon, maar niet minder indruk maakte de gesignaleerde eenzaamheid en behoefte aan een praatje. Een dág van de mantelzorg, een wéék, het is niet voldoende om de aandacht te geven die men nodig heeft en verdient.

 

Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Sinterklaas toert in cabriobus door Harlingen!

14-11-2020

HARLINGEN - Sinterklaas en Pieten zijn vanmiddag toch gearriveerd in Harlingen.

Deze bekende Harlinger ondernemer stopt ermee!

14-11-2020

HARLINGEN - Gerard Veltman, wie kent hem niet, heeft vandaag voor de allerlaatste keer zijn speelgoedwinkel de Top 1 Toys aan de Voorstraat geopend.

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep RSH

14-11-2020

HARLINGEN - Zaterdag 14 november is er van 11.00 - 13.00 uur bij Omroep RSH weer een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Reacties

Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Food 80/20 Food 80/20 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen The Shamrock The Shamrock Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Lichtboei De Lichtboei Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Greenart Production Greenart Production Broodje Nuchter Broodje Nuchter Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Food 80/20 Food 80/20 Haarmode Cats Haarmode Cats Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events Broodje Nuchter Broodje Nuchter Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires