RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Lions op pad voor mantelzorgers

14-11-2020

HARLINGEN - Dinsdag 10 november was de dag van de mantelzorg!

Om dat luister bij te zetten heeft De Skûle Welzijn Waadhoeke en Harlingen een kleine vijfhonderd mantelzorgers verrast met een zgn. goodybag. Deze keer waren mantelzorgers in Franeker en Berlikum aan de beurt. Net zoals bij eerdere eigen- of De Skûle acties heeft Lionsclub Franeker Harlingen het rondbrengen verzorgd in het kader van hun motto “We SERVE”. Deze acties - onder de noemer Helpende Handjes - begon maandag middag met het inpakken van de vijfhonderd tasjes.

 

Afgelopen dinsdag lag Franeker verscholen onder een dikke laag mist en de Lions – al dan niet woonachtig in Franeker – gingen per auto het ongewisse tegemoet. Navigatieapparatuur als TomTom en collega’s zijn handig, maar als het zicht beperkt is en het licht van de straatlantarens gesmoord wordt door de dikke nevel dan wordt het lastig. Eén van de Lions: “Huisnummers zijn dan ook niet te lezen; ik had beter een zaklantaarn meegenomen”. Uiteindelijk zijn alle tasjes afgeleverd en werd heel veel dankbaarheid ontmoet.

 

Maar het tijdstip, dat de bezorger aanbelt, was toch vaak een reden tot wat terughoudendheid. Echter, tot slot reageerde men verrast en blij over de belangstelling en attentie. Twee dames die zélf in een servicecentrum wonen, maar daarnaast oudere familie verzorgen, onderzochten de aanbeller nauwkeurig via de intercom. Maar eenmaal in vertrouwen de deur ontgrendeld hebbend, stonden ze geestdriftig in de gang te wachten en namen alle tijd voor een praatje. Dankbaarheid loopt als een rode draad door alle bezoekjes. Uiteraard had het tasje een aantrekkelijke inhoud.

 

Veel leuke hebbedingetjes, maar ook kortingsbonnen van winkels en een aanbieding voor een gratis maaltijd. Maandblad De Mantelzorger had een speciale editie voor in de bag gemaakt, maar daarnaast bevatte elk tasje een bericht waarmee minister de Jonge de ontvanger een hart onder de riem stak.

 

Elke Lion had na afloop zijn eigen verhaal: een man van in de veertig die – tussen neus en lippen doorvertelde zijn vrouw te verzorgen, maar ook een gehandicapt kind te hebben, waarvan de zorg ook op zijn schouders rust. Met het schort voor omdat hij met de afwas bezig was nam hij heel hartelijk dankend het tasje in ontvangst. Napratend over deze avond voerde de ontmoette dankbaarheid nog steeds de boventoon, maar niet minder indruk maakte de gesignaleerde eenzaamheid en behoefte aan een praatje. Een dág van de mantelzorg, een wéék, het is niet voldoende om de aandacht te geven die men nodig heeft en verdient.

 

Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Sinterklaas toert in cabriobus door Harlingen!

14-11-2020

HARLINGEN - Sinterklaas en Pieten zijn vanmiddag toch gearriveerd in Harlingen.

Deze bekende Harlinger ondernemer stopt ermee!

14-11-2020

HARLINGEN - Gerard Veltman, wie kent hem niet, heeft vandaag voor de allerlaatste keer zijn speelgoedwinkel de Top 1 Toys aan de Voorstraat geopend.

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep RSH

14-11-2020

HARLINGEN - Zaterdag 14 november is er van 11.00 - 13.00 uur bij Omroep RSH weer een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Reacties

Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Plus Lunenborg Plus Lunenborg The Shamrock The Shamrock Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Food 80/20 Food 80/20 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Omdraai De Omdraai HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten
Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Haarmode Cats Haarmode Cats The Shamrock The Shamrock Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten