De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Lions op pad voor mantelzorgers

14-11-2020

HARLINGEN - Dinsdag 10 november was de dag van de mantelzorg!

Om dat luister bij te zetten heeft De Skûle Welzijn Waadhoeke en Harlingen een kleine vijfhonderd mantelzorgers verrast met een zgn. goodybag. Deze keer waren mantelzorgers in Franeker en Berlikum aan de beurt. Net zoals bij eerdere eigen- of De Skûle acties heeft Lionsclub Franeker Harlingen het rondbrengen verzorgd in het kader van hun motto “We SERVE”. Deze acties - onder de noemer Helpende Handjes - begon maandag middag met het inpakken van de vijfhonderd tasjes.

 

Afgelopen dinsdag lag Franeker verscholen onder een dikke laag mist en de Lions – al dan niet woonachtig in Franeker – gingen per auto het ongewisse tegemoet. Navigatieapparatuur als TomTom en collega’s zijn handig, maar als het zicht beperkt is en het licht van de straatlantarens gesmoord wordt door de dikke nevel dan wordt het lastig. Eén van de Lions: “Huisnummers zijn dan ook niet te lezen; ik had beter een zaklantaarn meegenomen”. Uiteindelijk zijn alle tasjes afgeleverd en werd heel veel dankbaarheid ontmoet.

 

Maar het tijdstip, dat de bezorger aanbelt, was toch vaak een reden tot wat terughoudendheid. Echter, tot slot reageerde men verrast en blij over de belangstelling en attentie. Twee dames die zélf in een servicecentrum wonen, maar daarnaast oudere familie verzorgen, onderzochten de aanbeller nauwkeurig via de intercom. Maar eenmaal in vertrouwen de deur ontgrendeld hebbend, stonden ze geestdriftig in de gang te wachten en namen alle tijd voor een praatje. Dankbaarheid loopt als een rode draad door alle bezoekjes. Uiteraard had het tasje een aantrekkelijke inhoud.

 

Veel leuke hebbedingetjes, maar ook kortingsbonnen van winkels en een aanbieding voor een gratis maaltijd. Maandblad De Mantelzorger had een speciale editie voor in de bag gemaakt, maar daarnaast bevatte elk tasje een bericht waarmee minister de Jonge de ontvanger een hart onder de riem stak.

 

Elke Lion had na afloop zijn eigen verhaal: een man van in de veertig die – tussen neus en lippen doorvertelde zijn vrouw te verzorgen, maar ook een gehandicapt kind te hebben, waarvan de zorg ook op zijn schouders rust. Met het schort voor omdat hij met de afwas bezig was nam hij heel hartelijk dankend het tasje in ontvangst. Napratend over deze avond voerde de ontmoette dankbaarheid nog steeds de boventoon, maar niet minder indruk maakte de gesignaleerde eenzaamheid en behoefte aan een praatje. Een dág van de mantelzorg, een wéék, het is niet voldoende om de aandacht te geven die men nodig heeft en verdient.

 

Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Sinterklaas toert in cabriobus door Harlingen!

14-11-2020

HARLINGEN - Sinterklaas en Pieten zijn vanmiddag toch gearriveerd in Harlingen.

Deze bekende Harlinger ondernemer stopt ermee!

14-11-2020

HARLINGEN - Gerard Veltman, wie kent hem niet, heeft vandaag voor de allerlaatste keer zijn speelgoedwinkel de Top 1 Toys aan de Voorstraat geopend.

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep RSH

14-11-2020

HARLINGEN - Zaterdag 14 november is er van 11.00 - 13.00 uur bij Omroep RSH weer een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Reacties

Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Omdraai De Omdraai Plus Lunenborg Plus Lunenborg HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Lichtboei De Lichtboei Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Broodje Nuchter Broodje Nuchter Copini Opticiëns Copini Opticiëns Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Greenart Production Greenart Production Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje The Shamrock The Shamrock Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Omdraai De Omdraai Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE The Shamrock The Shamrock Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Food 80/20 Food 80/20 Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten