Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen

Heerlijk Harlingen

Op 20, 21 én 22 september verandert de Nieuwe Willemskade ook dit jaar weer in een culinair walhalla met de 5e editie van Foodfestival Heerlijk Harlingen!
Lees verder...
Spaar voor keukenmessen!

Spaar voor keukenmessen!

Bij PLUS Lunenborg kun je nu sparen voor 6 verschillende keukenmessen van Jamie Oliver. De actie loopt t/m 21 sept. 2019.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Lintjesregen 2019: 6 Koninklijke onderscheidingen in Harlingen

26-04-2019

HARLINGEN - In de gemeente Harlingen hebben 6 inwoners een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.

Lintjesregen 2019: 6 Koninklijke onderscheidingen in Harlingen 6 Koninklijke onderscheidingen in Harlingen. Foto: Joachim de Ruijter

Burgemeester Roel Sluiter reikte vrijdag 26 april om 10.00 uur in de Raadszaal en Burgerzaal van het Stadhuis de versierselen uit aan:

 

  • Maurits Obbema, 70 jaar, woont in Harlingen, Lid in De Orde van Oranje-Nassau;

1985-heden: invuller FNV Belastingservice, werkgroep Harlingen e.o.  d.w.z. de belastingaangiften voor de FNV leden verzorgen en ook de aanvragen en wijzigingen voor de diverse Toeslagen, zoals de Zorgtoeslag.

1988-heden: Penningmeester Buurtvereniging Koningsbuurt

1999-2015: Diverse kaderfuncties vervuld bij de voormalige FNV Bondgenoten:

- lid DB Metalelektro

- lid Vakbondshuis Leeuwarden

- lid Regionale Werkgroep Ouderen Groningen 

- lid UGO Noord en penningmeester (woon)afdeling Franekeradeel-Harlingen.

2001-heden: Scouting Caspar di Robles, meegewerkt aan het eerste clubgebouw aan de Oude Trekweg. Begeleider scouting m.b.t. de afvalproblematiek. Meewerkend voorman en vraagbaak voor de afdeling groen binnen de scouting.

2007-2012: Penningmeester

2012-heden: Budgetplanner en administratief ondersteuner Humanitas Thuisadministratie.

 

  • Rein Mulder, 55 jaar, woont in Harlingen, Lid in De Orde van Oranje-Nassau;

1988-2001: Plaatsvervangend schipper;

2001-1 mei 2019: Schipper en SAR-liaison;

 

  • Donald Hoffman, roepnaam Don, 67 jaar, woont in Harlingen, Lid in De Orde van Oranje-Nassau;

1968-heden: Harlinger Mixed Hockey Club; sinds de oprichting in 1968 lid van de vereniging. Nog steeds spelend lid en zelfs vorig jaar kampioen geworden bij de veteranen! Is naast speler ook coach, bestuurslid, secretaris en organisator van feesten, klusser aan zowel het oude als aan het huidige clubhuis.

1978-2004: Oprichter/bestuurslid Stichting Moderne Architectuur Friesland. De MAF is destijds opgericht door een groepje geïnteresseerde kunsthistorici, stedenbouwkundigen en andere betrokkenen om de architectuur in Friesland van na 1850 onder de aandacht te brengen en te conserveren.

1995-1997: Medewerker Canterbury Festival. Een van de eerste festivals in Harlingen en geeft aan dat Don Hoffman een pioneer was in het mede-organiseren van festivals.

2011-2015: Vrijwilliger realisatie bezoek- en beleefcentrum rondom het Harlinger Aardewerk

2016-heden: Dagelijks bestuurslid Stichting Fries Blauw; initiatiefnemer oprichting Stichting om in de oude fabriek in het historisch centrum van Harlingen een belevingscentrum te creëren.

14 juni 2013: Meegewerkt aan invulling programma werkbezoek Koning en Koningin.

 

  • Melle Lourens van der Heide, 38 jaar, woont in Harlingen, Lid in De Orde van Oranje-Nassau;

1999-heden: Scouting Sint Michiel & Liobagroep, begeleider bij de explorers, later de beverleiding, teamleider en bestuurslid. De Blauwe Vogelgroep/Gehandicapten scouting groep is onder zijn bezielende leiding weer op de rails gezet.

2008-2017: Producer en regisseur Proms in concert bij Jack Heaven.

2010-heden: Bestuurslid regio Fryslân Scouting en heeft op regionaal niveau de Scouting academy, spelkwaliteit en bestuurscoaching op poten gezet. Ook actief op interregionaal niveau Noord Oost Nederland en op landelijk niveau.

2012-heden: Bestuurslid/penningmeester Speeltuinvereniging de Pollebeer en betrokken bij de whatsappgroep voor de veiligheid in de buurt.

 

Echtpaar Kuperus

  • Baukje Kuperus, 76 jaar woont in Wijnaldum, Lid in De Orde van Oranje-Nassau;

1985-2010: Lid van het bestuur van dorpsbelang Wijnaldum waarvan 18 jaar als secretaris, daarnaast secretaris geweest van de toneelvereniging Doarpslibben Winaam en nog steeds actief als actrice bij de toneelvereniging. Ook nauw betrokken bij het in het leven roepen van de ouderensoos in het dorp. Al meer dan 10 jaar een belangrijke bijdrage aan de jaarlijkse dodenherdenking op 4 mei door gedichten en overdenkingen voor te dragen op de begraafplaats.

1981-heden: Penningmeester/vrijwilliger st. Dorpshuis De Bijekoer. Altijd met grote betrokkenheid en gedrevenheid samen met haar echtgenoot de heer J. Kuperus. Wekelijks de schoonmaak van het dorpshuis met overige vrijwilligers.

1997-heden: Telefooncirkel Harlingen van het Rode Kruis. Ondersteunt daarnaast het secretariaat en treedt op als taxichauffeur voor het halen en brengen van de leden die niet zelfstandig kunnen komen bij bijeenkomsten.

 

  • Jacob Tjeerd Kuperus, roepnaam Jappie, 77 jaar, woont in Wijnaldum, Lid in De Orde van Oranje-Nassau;

1981-heden: Vrijwilliger van St. Dorpshuis Wijnaldum. Meegeholpen bij de bouw van het dorpshuis ‘De Bijekoer’ en daarna de onderhoudswerkzaamheden. De heer Kuperus is een meester in houtbewerking. Een belangrijke schakel voor het functioneren van het Dorpshuis en als vrijwilliger aanwezig bij kaartavonden, biljarten, feesten en partijen.

1993-heden: Vrijwilliger Vereniging Dorpsbelang Wijnaldum. Voert diverse activiteiten uit voor de vereniging. Langs het wandelpad aan De Ried zijn houtenbankjes geplaatst, gemaakt door de heer Kuperus. Onderhoudt de speeltuin in het dorp. Beheert de vlaggen en zorgt ervoor dat er bij alle gelegenheid gevlagd wordt.

2010-heden: Penningmeester en vrijwilliger Jeu de Boules en Bejaardensoos.

Naast penningmeester iedere donderdag in het spier om alles klaar te zetten en organisatie van het jaarlijkse uitje van de Bejaardensoos. Er kan altijd een beroep worden gedaan op de heer en mevrouw Kuperus en… nooit tevergeefs.

 

 

Foto's: Joachim de Ruijter.

Algemeen Gemeente

Meer nieuws

Alternatief 40

26-04-2019

HARLINGEN - De dag die je wist dat zou komen, een dag voor Koningsdag is er weer een verse Alternatief bij Omroep RSH.

Ingezonden: Beste inwoners van de Gemeente Harlingen

26-04-2019

HARLINGEN - Onlangs is er commotie ontstaan door een vraag van een volksvertegenwoordiger die verkeerd is opgevat.

Nieuwsgierig naar de edt van de FIAT 500 voor Hem & Haar

26-04-2019

HARLINGEN - Kom zaterdag 27 april - KONINGSDAG - langs bij Salon & Parfumerie Rona en laat je verleiden!

Reacties

VVV Harlingen VVV Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hema Harlingen Hema Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Dio Jurien Dio Jurien Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Atelier de Groot Atelier de Groot Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad ForHim Menswear ForHim Menswear BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber
ForHim Menswear ForHim Menswear Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier de Groot Atelier de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Lichtboei De Lichtboei Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE