Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Lintjesregen 2019: 6 Koninklijke onderscheidingen in Harlingen

26-04-2019

HARLINGEN - In de gemeente Harlingen hebben 6 inwoners een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.

Lintjesregen 2019: 6 Koninklijke onderscheidingen in Harlingen 6 Koninklijke onderscheidingen in Harlingen. Foto: Joachim de Ruijter

Burgemeester Roel Sluiter reikte vrijdag 26 april om 10.00 uur in de Raadszaal en Burgerzaal van het Stadhuis de versierselen uit aan:

 

  • Maurits Obbema, 70 jaar, woont in Harlingen, Lid in De Orde van Oranje-Nassau;

1985-heden: invuller FNV Belastingservice, werkgroep Harlingen e.o.  d.w.z. de belastingaangiften voor de FNV leden verzorgen en ook de aanvragen en wijzigingen voor de diverse Toeslagen, zoals de Zorgtoeslag.

1988-heden: Penningmeester Buurtvereniging Koningsbuurt

1999-2015: Diverse kaderfuncties vervuld bij de voormalige FNV Bondgenoten:

- lid DB Metalelektro

- lid Vakbondshuis Leeuwarden

- lid Regionale Werkgroep Ouderen Groningen 

- lid UGO Noord en penningmeester (woon)afdeling Franekeradeel-Harlingen.

2001-heden: Scouting Caspar di Robles, meegewerkt aan het eerste clubgebouw aan de Oude Trekweg. Begeleider scouting m.b.t. de afvalproblematiek. Meewerkend voorman en vraagbaak voor de afdeling groen binnen de scouting.

2007-2012: Penningmeester

2012-heden: Budgetplanner en administratief ondersteuner Humanitas Thuisadministratie.

 

  • Rein Mulder, 55 jaar, woont in Harlingen, Lid in De Orde van Oranje-Nassau;

1988-2001: Plaatsvervangend schipper;

2001-1 mei 2019: Schipper en SAR-liaison;

 

  • Donald Hoffman, roepnaam Don, 67 jaar, woont in Harlingen, Lid in De Orde van Oranje-Nassau;

1968-heden: Harlinger Mixed Hockey Club; sinds de oprichting in 1968 lid van de vereniging. Nog steeds spelend lid en zelfs vorig jaar kampioen geworden bij de veteranen! Is naast speler ook coach, bestuurslid, secretaris en organisator van feesten, klusser aan zowel het oude als aan het huidige clubhuis.

1978-2004: Oprichter/bestuurslid Stichting Moderne Architectuur Friesland. De MAF is destijds opgericht door een groepje geïnteresseerde kunsthistorici, stedenbouwkundigen en andere betrokkenen om de architectuur in Friesland van na 1850 onder de aandacht te brengen en te conserveren.

1995-1997: Medewerker Canterbury Festival. Een van de eerste festivals in Harlingen en geeft aan dat Don Hoffman een pioneer was in het mede-organiseren van festivals.

2011-2015: Vrijwilliger realisatie bezoek- en beleefcentrum rondom het Harlinger Aardewerk

2016-heden: Dagelijks bestuurslid Stichting Fries Blauw; initiatiefnemer oprichting Stichting om in de oude fabriek in het historisch centrum van Harlingen een belevingscentrum te creëren.

14 juni 2013: Meegewerkt aan invulling programma werkbezoek Koning en Koningin.

 

  • Melle Lourens van der Heide, 38 jaar, woont in Harlingen, Lid in De Orde van Oranje-Nassau;

1999-heden: Scouting Sint Michiel & Liobagroep, begeleider bij de explorers, later de beverleiding, teamleider en bestuurslid. De Blauwe Vogelgroep/Gehandicapten scouting groep is onder zijn bezielende leiding weer op de rails gezet.

2008-2017: Producer en regisseur Proms in concert bij Jack Heaven.

2010-heden: Bestuurslid regio Fryslân Scouting en heeft op regionaal niveau de Scouting academy, spelkwaliteit en bestuurscoaching op poten gezet. Ook actief op interregionaal niveau Noord Oost Nederland en op landelijk niveau.

2012-heden: Bestuurslid/penningmeester Speeltuinvereniging de Pollebeer en betrokken bij de whatsappgroep voor de veiligheid in de buurt.

 

Echtpaar Kuperus

  • Baukje Kuperus, 76 jaar woont in Wijnaldum, Lid in De Orde van Oranje-Nassau;

1985-2010: Lid van het bestuur van dorpsbelang Wijnaldum waarvan 18 jaar als secretaris, daarnaast secretaris geweest van de toneelvereniging Doarpslibben Winaam en nog steeds actief als actrice bij de toneelvereniging. Ook nauw betrokken bij het in het leven roepen van de ouderensoos in het dorp. Al meer dan 10 jaar een belangrijke bijdrage aan de jaarlijkse dodenherdenking op 4 mei door gedichten en overdenkingen voor te dragen op de begraafplaats.

1981-heden: Penningmeester/vrijwilliger st. Dorpshuis De Bijekoer. Altijd met grote betrokkenheid en gedrevenheid samen met haar echtgenoot de heer J. Kuperus. Wekelijks de schoonmaak van het dorpshuis met overige vrijwilligers.

1997-heden: Telefooncirkel Harlingen van het Rode Kruis. Ondersteunt daarnaast het secretariaat en treedt op als taxichauffeur voor het halen en brengen van de leden die niet zelfstandig kunnen komen bij bijeenkomsten.

 

  • Jacob Tjeerd Kuperus, roepnaam Jappie, 77 jaar, woont in Wijnaldum, Lid in De Orde van Oranje-Nassau;

1981-heden: Vrijwilliger van St. Dorpshuis Wijnaldum. Meegeholpen bij de bouw van het dorpshuis ‘De Bijekoer’ en daarna de onderhoudswerkzaamheden. De heer Kuperus is een meester in houtbewerking. Een belangrijke schakel voor het functioneren van het Dorpshuis en als vrijwilliger aanwezig bij kaartavonden, biljarten, feesten en partijen.

1993-heden: Vrijwilliger Vereniging Dorpsbelang Wijnaldum. Voert diverse activiteiten uit voor de vereniging. Langs het wandelpad aan De Ried zijn houtenbankjes geplaatst, gemaakt door de heer Kuperus. Onderhoudt de speeltuin in het dorp. Beheert de vlaggen en zorgt ervoor dat er bij alle gelegenheid gevlagd wordt.

2010-heden: Penningmeester en vrijwilliger Jeu de Boules en Bejaardensoos.

Naast penningmeester iedere donderdag in het spier om alles klaar te zetten en organisatie van het jaarlijkse uitje van de Bejaardensoos. Er kan altijd een beroep worden gedaan op de heer en mevrouw Kuperus en… nooit tevergeefs.

 

 

Foto's: Joachim de Ruijter.

Algemeen Gemeente

Meer nieuws

Alternatief 40

26-04-2019

HARLINGEN - De dag die je wist dat zou komen, een dag voor Koningsdag is er weer een verse Alternatief bij Omroep RSH.

Ingezonden: Beste inwoners van de Gemeente Harlingen

26-04-2019

HARLINGEN - Onlangs is er commotie ontstaan door een vraag van een volksvertegenwoordiger die verkeerd is opgevat.

Nieuwsgierig naar de edt van de FIAT 500 voor Hem & Haar

26-04-2019

HARLINGEN - Kom zaterdag 27 april - KONINGSDAG - langs bij Salon & Parfumerie Rona en laat je verleiden!

Reacties

Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen Broodje Nuchter Broodje Nuchter Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Ons Food&Wine Ons Food&Wine Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Greenart Production Greenart Production Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Lichtboei De Lichtboei Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Broodje Nuchter Broodje Nuchter Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht IJssalon Min12 IJssalon Min12 VVV Harlingen VVV Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Lichtboei De Lichtboei Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Ons Food&Wine Ons Food&Wine