Van Campen & Dijkstra Harlingen

Van Campen & Dijkstra Harlingen

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517 – 212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WINter aan Zee lotenactie!

WINter aan Zee lotenactie!

Kom winkelen in Harlingen en maak kans op Ondernemend Harlingen cadeaubonnen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Ligplaats voor De Sterke Yerke IV in hart van de Harlinger haven

22-10-2021

HARLINGEN - De Port of Harlingen is sinds gisteren officieel de thuishaven van De Sterke Yerke IV.

Ligplaats voor De Sterke Yerke IV in hart van de Harlinger haven Foto: Joachim de Ruijter.

Het 15 meter lange en bijna 7 meter brede vaartuig ligt sinds gisteravond in de Vluchthaven. Port of Harlingen en de gemeente Harlingen hebben hiervoor een speciale ligplaats gecreëerd aan de kade en de haven aangepast. De Sterke Yerke IV wordt vanaf begin volgend jaar ingezet bij milieueducatie voor jongeren met een focus op de plastic soup.

 

De Port of Harlingen is er trots op dat De Sterke Yerke IV een mooie ligplaats heeft gekregen in het eigen havengebied. “Aandacht voor het milieu is ontzettend belangrijk”, stelt directeur Paul Pot. “Daarom varen we als havenbedrijf ook een zo duurzaam mogelijke koers. We bieden met de ligplaats De Sterke Yerke IV een thuisbasis in het hart de haven die midden in het Waddengebied ligt.”

 

Aandacht voor plastic soup

Het zeilvlot is van de stichting Sterke Yerke. Met het vaartuig wil de stichting aandacht vragen voor de plastic soep-problematiek. Sinds 1974 heeft een vriendengroep uit Leeuwarden in totaal drie vlotten gebouwd. Daarvan is de laatste, de Sterke Yerke III, de bekendste. Dat vlot deed tijdens een oversteek onderzoek naar de olievervuiling in de Noordzee en de Atlantische Oceaan. De huidige missie is de hoeveelheid plastic in zee onder de aandacht brengen bij politici, producenten en burgers. Op de Waddenzee wordt onderzoek gedaan naar deze plastic vervuiling.

 

In de Vluchthaven

Port of Harlingen heeft De Sterke Yerke IV bewust een plek aangeboden op de hoek van de Willemshaven en de Vluchthaven aan een kade. Dit is midden in het toeristische en recreatieve gedeelte van de haven van Harlingen, nabij het Harlinger strand, vlakbij de viskiosk en het Brouwdok. “Om dat mogelijk te maken, hebben we de havenlay-out aangepast en een nieuwe drijvende steiger aangelegd om ruimte te creëren”, vertelt Paul Pot. “Deze is bedoeld voor onder andere de zeekadetten. Op deze manier kunnen bezoekers De Sterke Yerke IV van dichtbij bewonderen. En voor ons als Port of Harlingen is het een mooi voorbeeld van hoe we met aanvullende activiteiten onze haven verder aan het ontwikkelen zijn.”

 

Over Port of Harlingen

NV Port of Harlingen is een zelfstandig havenbedrijf, met de gemeente Harlingen als enige aandeelhouder. Het havenbedrijf is verantwoordelijk voor de economische ontwikkeling, het beheer, het onderhoud en de exploitatie van de havens in Harlingen. Daarnaast zorgt Port of Harlingen voor het handhaven van een veilige en vlotte afhandeling van de scheepvaart. In samenwerking met stakeholders wil Port of Harlingen in 2035 hét duurzame maritieme en logistieke hart van Noord-Nederland zijn. Daarbij wordt ingezet op werkgelegenheid, continuïteit en groeimogelijkheden voor het havenbedrijfsleven.

 

Algemeen Gemeente Natuur & Milieu

Meer nieuws

GGD Fryslan weekbericht van 15 tot en met 21 oktober 2021

22-10-2021

HARLINGEN - Besmettingen stijgen verder, ook toename vaccinaties en tests.

De meiden van Zeerobben

22-10-2021

HARLINGEN - De meiden van Zeerobben kwamen ook volop in actie.

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 42

22-10-2021

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 18 t/m 22 oktober 2021.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Food 80/20 Food 80/20 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen The Shamrock The Shamrock Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats
Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Plus Lunenborg Plus Lunenborg Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus