Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
DELTA Netwerk

DELTA Netwerk

Gigasnel en stabiel glasvezel nu ook in Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Lichtschip start weer op!

17-02-2022

HARLINGEN - Aan boord van het opvallende rode radiolichtschip Jenni Baynton, dat een vaste ligplaats heeft aan de Zuiderpiersteiger in Harlingen, zijn gedurende de coronaperiode de werkzaamheden zo goed en zo kwaad als dat ging doorgegaan.

Lichtschip start weer op! Radiolichtschip Jenni Baynton. Foto: Ynze Braaksma

Zo is bijvoorbeeld met subsidie van de Provincie Fryslân een van de ooit verwijderde waterdichte schotten herplaatst en wordt de iconische vuurtoren op dit moment van binnen volledig gerenoveerd. Wekelijks wordt een verslag met foto’s van de vorderingen geplaatst op de facebookpagina “radiolichtschip”.

De laatste keer dat het schip voor het grote publiek werd opengesteld was zaterdag 8 maart 2020, inderdaad het weekend voor de boel op slot ging. Nu het einde van de beperkingen in zicht lijkt zijn de vrijwilligers van plan om eind mei 2022 weer een open dag te houden. De open dag van 2020 was bedoeld als opstapje naar een meer publieke functie van het schip. Door de onmogelijkheid om daar uitvoering aan te geven is die van 2022 dat ook, al is er ten opzichte van 2020 wel veel veranderd. Op de open dag zal er gelegenheid zijn een kijkje te nemen in en op het schip en geven de vrijwilligers een beeld van de mogelijkheden van het stuk maritieme geschiedenis, de stand van de restauratie, het onderhoud en de faciliteiten. Die bestaan uit een aantal ruimtes waarvan zelfs één met een podium. Het schip biedt mogelijkheden voor kleinkunst, presentaties, opleidingen en vergaderingen. Als meerdere ruimtes op verschillende etages worden gecombineerd kunnen er zelfs exposities worden gehouden. Vanaf het schip zullen die dag live radio-uitzendingen plaatsvinden, immers de bestemming van radio-zendschip zal altijd blijven.

 

De plannen voor 2022 bestaan niet uitsluitend uit de open dag. Zo moet het schip tijdens de Tall Ship Race en de visserijdagen een rol vervullen en staat voor 17, 18 en 19 september weer een live benefietuitzending van de Vinyl top 333 op de agenda.

 

Voordat het zover is, moet er nog het nodige werk verzet worden. Daarmee zijn de vrijwilligers van de stichting Vrienden van het Lichtschip elke week druk in de weer. Vrijwilligers die overigens wel wat hulp kunnen gebruiken. Er is een veelheid aan taken waarvoor de stichting mensen zoekt. Voor mensen die willen bikken, verven, timmeren, installeren of repareren is er volop gelegenheid om bij het gezellige team aan te sluiten dat elke zaterdag aan de slag is. Ook aan iemand die geïnteresseerd is in het ontvangen en rondleiden van bezoekers of iemand die wil helpen met het dagelijkse beheer van het schip of de stichting is behoefte. Heeft u een nautische achtergrond en wilt u op het dat gebied helpen, ook dan bent u van harte uitgenodigd om een keer te komen kennismaken.

Voor iedereen die belangstelling heeft voor het historische schip geldt dat een mailtje naar lichtschip@home.nl of een telefoontje naar 0517-341931 u direct met hen in contact brengt.

 

Algemeen Evenement Kunst & Cultuur

Meer nieuws

De senioren van fc Harlingen

17-02-2022

HARLINGEN - De thuiswedstrijd van Vrouwen 1 werd door tegenstander Scharnegoutum afgelast.

Samen met Wiebe op pad: De walrus terug? In een zeezwembad? (video)

17-02-2022

HARLINGEN - Op sien rondsje deur de stad ziet Wiebe in de Willemshaven de voorzitter van de PvdA, Willem de Graaf, staan.

Jeugdjournaal Zeerobben

17-02-2022

HARLINGEN - Ondanks dat er toch weer een aantal wedstrijden niet door konden gaan bleef er genoeg te genieten afgelopen weekend op het Oostersportpark.

Reacties

Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
IJssalon Min12 IJssalon Min12 Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten The Shamrock The Shamrock Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot