Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Lichtschip Harlingen, er zit schot in!

05-08-2022

HARLINGEN - Tijdens de Tall Ship Race lag de haven van Harlingen vol met een aantal van de prachtigste historische schepen die er te vinden zijn.

Die trokken dan ook erg veel bekijks. Nu de lange stoet met zeilschepen weer is vertrokken valt op dat er toch nog een aantal schepen van respectabele leeftijd ligt dat weliswaar niet allemaal kan zeilen, maar wel een stuk maritieme historie vertegenwoordigt.

 

Eentje daarvan is het rode schip met de vuurtoren dat niemand kan ontgaan en dat zich tijdens het nautische evenement dan ook in de belangstelling van vele bezoekers mocht verheugen. Dat sterkt de vrijwilligers in de plannen het schip vaker open te stellen voor het publiek en de faciliteiten aan boord toegankelijk te maken voor iedereen die daar gebruik van wil maken. Door het Waddenfonds is een subsidie toegezegd om een getijdenbestendige brug te realiseren die de toegang tot het schip nog veiliger en gebruiksvriendelijk te maken.

 

Bezoekers aan de open dagen eind mei konden al zien dat er in de buik van het schip een prachtige ruimte wordt gecreëerd die het schip geschikt maakt voor kleinschalige optredens, oefenruimte, het houden van een expositie of presentaties. De gasten zagen aan de ene kant dat achter het podium een waterdicht schot was aangebracht, vandaar de titel van dit stuk, en dat aan de andere kant met de voorbereidingen van het tweede schot is begonnen. De vrijwilligers, die nu nog vooral buiten op het schip aan de slag zijn, gaan daar over een paar weken aan beginnen. Voor dat werk is nog wel behoefte aan een aantal vrijwilligers die kunnen lassen, verven, timmeren of ervaring hebben met electrisch -, of sanitair installatiewerk.

 

Zodra de plaatsing van het schot is voltooid wordt de mogelijkheid geboden om van de kansen die het schip biedt gebruik te maken. Om dat ook in goede banen te leiden zoekt de stichting “Vrienden van het Lichtschip” onder andere ook vrijwilligers die gasten kunnen ontvangen en begeleiden tijdens het gebruik van het schip. Op deze manier wordt het werk dat de ene groep vrijwilligers doet weer gebruikt door andere vrijwilligers. De stichting hoopt dat de geplande loopbrug niet alleen de bezoekers, maar ook nieuwe vrijwilligers gemakkelijker aan boord helpt.

 

Voor het weekend van 16 september staat de tweede editie van de vorig jaar succesvol gehouden uitzending van de vinyl top 333 op het programma. Gedurende drie dagen staat het schip in het teken van diskjockeys die uitsluitend ouderwetse vinylplaatjes draaien. Belangstellenden kunnen de uitzendingen van dichtbij meemaken en vrijwilligers die het leuk vinden om gastheer te zijn kunnen zich ook voor dit evenement al aanmelden.

 

  • Op de website www.radiolichtschip.nl en op facebook “radiolichtschip” is veel aanvullende informatie te vinden. Voor vragen over wat het schip voor jouw plannen kan betekenen of om, voor je je aanmeldt als vrijwilliger een keer kennis te maken kun je contact opnemen met de stichting Vrienden van het Lichtschip. E-mail: lichtschip@home.nl of na 18.00 uur bellen met Martin op 0517-34 19 31.

 

Algemeen Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Zomeropruiming bij Peter Kuiper voor oog en oor

05-08-2022

HARLINGEN - 10 tot 75% korting op alle monturen én zonnebrillen.

Nog 3 avonden Copini 60+ kaatsplezier

05-08-2022

HARLINGEN - Volgende week op de 10e wedstrijdavond kunnen 2 kaatsers hun definitieve eindscore bereiken.

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 31 - 2022

05-08-2022

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 1 t/m 5 augustus 2022.

Reacties

The Shamrock The Shamrock Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Visie Events Visie Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen