HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

Stem voor een groener socialer en inclusiever HARLINGEN!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Lichtpuntjes in de donkere decembermaand

21-12-2021

HARLINGEN - Net als de afgelopen jaren heeft Stichting Present Noordwest Friesland weer bemiddeld tussen kerstengelen en mensen die een beetje aandacht goed kunnen gebruiken.

Kerstengelen

Zo zijn er tientallen engelen actief geweest in de maand december. Voor zowel ontvangers als voor gevers, is het een mooie ervaring. De mensen die een kerstengel hebben ontvangen zijn opgegeven door maatschappelijke instanties, maar soms ook door een kennis. De dankbaarheid bij de ontvangers, is vaak hartverwarmend. Een mevrouw was diep ontroerd en heel erg blij, dat er zomaar een vreemde bij haar op bezoek is geweest. Vaak komen op ons kerstengelmailadres mooie reacties binnen. Zoals deze dankbare reactie van een gezin die een moeilijke tijd doormaakt: “Afgelopen week mocht ik iets ontvangen van een hele lieve kerstengel. In de bijgevoegde brief staat dat een kerstengel meestal vanuit anonimiteit werkt. Ik waardeer het ontzettend, dat iemand de moeite neemt om mij een hart onder de riem te steken. Ik hoop dat u langs deze weg haar wil bedanken voor de lieve kaart en dit aan haar zou willen doorgeven, omdat ik niet weet hoe ik haar persoonlijk kan bedanken”.

 

Mini kerstengelen

Dit jaar waren er ook mini kerstengelen actief in Harlingen. Bij bewoners van Noorderbreedte De Spiker & wooncentrum Almenum werden mooie zelfgemaakt kerstversieringen en slingers rondgebracht. Wat een geweldig mooi gebaar van de kinderen van kinderopvangorganisatie Kinderwoud van het IKC  ’t Wad.

 

Kerstpakketten gezinnen

Een nieuwe actie van dit jaar was de kerstdozenactie. Zo zijn er kerstpakketten samengesteld voor gezinnen die te maken hebben met armoede, waarbij het niet vanzelfsprekend is dat er groots inkopen gedaan worden. Een leuke verrassing voor de gezinnen zo vlak voor de kerstdagen. De geselecteerde gezinnen zijn aangemeld door de betrokken maatschappelijke organisaties. Zo zijn er in totaal 20 gezinnen blij gemaakt. Voor het verzamelen van alle producten is er samen gewerkt met een basisschool. De leerlingen van het IKC Sint Michaël Harlingen hebben in korte tijd heel veel bruikbare spullen verzameld. Heerlijke lekkernijen, speelgoed, verzorgingsproducten, kerstspulletjes, een eindeloos stroom van dozen, tassen en spullen werden naar het kantoor aan de zuiderhaven gebracht. Daar is alles gesorteerd en zijn er in totaal 20 pakketten op maat samengesteld.

 

Sommige kinderen hadden zelfs een prinsessenkasteel en een keyboard gedoneerd. Omdat dit niet past in de kerstdoos, wordt dit weer geschonken aan een aantal andere goede doelen in de regio. Zo zijn er met deze actie meerdere gezinnen blij gemaakt in Harlingen, Waadhoeke én op de eilanden. Waarbij de Vlas transport kosteloos het vervoer heeft geregeld en zo maatschappelijk betrokken is. 

 

Een lichtpuntje zijn in deze donkere en rare tijd, wat een mooie kerstgedachte! Omzien naar elkaar, dat doet de stichting het hele jaar door. Als sociale makelaar brengt Present mensen en organisaties bij elkaar.

 

 

Algemeen Bedrijfsleven Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Bibliotheek geopend tijdens lockdown

21-12-2021

HARLINGEN - De deuren van de bibliotheek blijven geopend tijdens deze lockdown.

Groen in de raad

21-12-2021

HARLINGEN - En dan is het daar: Het afscheid.

Schoonmaakbedrijf NIVO heeft vacatures in Harlingen

21-12-2021

HARLINGEN - Schoonmaakbedrijf NIVO heeft circa 1200 medewerkers actief aan het werk bij opdrachtgevers in heel Noord Nederland.

Reacties