Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Pilot Harlingen

Pilot Harlingen

Bijblijven over de zoutwinning bij Harlingen? Bezoek Pilot Harlingen en abonneer je op de nieuwsbrief!
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Ga jij de uitdaging aan? Bij PLUS Lunenborg spaar je de Domino Challengers van zondag 22 mei t/m zaterdag 2 juli 2022.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Lichtpuntjes in de donkere decembermaand

21-12-2021

HARLINGEN - Net als de afgelopen jaren heeft Stichting Present Noordwest Friesland weer bemiddeld tussen kerstengelen en mensen die een beetje aandacht goed kunnen gebruiken.

Kerstengelen

Zo zijn er tientallen engelen actief geweest in de maand december. Voor zowel ontvangers als voor gevers, is het een mooie ervaring. De mensen die een kerstengel hebben ontvangen zijn opgegeven door maatschappelijke instanties, maar soms ook door een kennis. De dankbaarheid bij de ontvangers, is vaak hartverwarmend. Een mevrouw was diep ontroerd en heel erg blij, dat er zomaar een vreemde bij haar op bezoek is geweest. Vaak komen op ons kerstengelmailadres mooie reacties binnen. Zoals deze dankbare reactie van een gezin die een moeilijke tijd doormaakt: “Afgelopen week mocht ik iets ontvangen van een hele lieve kerstengel. In de bijgevoegde brief staat dat een kerstengel meestal vanuit anonimiteit werkt. Ik waardeer het ontzettend, dat iemand de moeite neemt om mij een hart onder de riem te steken. Ik hoop dat u langs deze weg haar wil bedanken voor de lieve kaart en dit aan haar zou willen doorgeven, omdat ik niet weet hoe ik haar persoonlijk kan bedanken”.

 

Mini kerstengelen

Dit jaar waren er ook mini kerstengelen actief in Harlingen. Bij bewoners van Noorderbreedte De Spiker & wooncentrum Almenum werden mooie zelfgemaakt kerstversieringen en slingers rondgebracht. Wat een geweldig mooi gebaar van de kinderen van kinderopvangorganisatie Kinderwoud van het IKC  ’t Wad.

 

Kerstpakketten gezinnen

Een nieuwe actie van dit jaar was de kerstdozenactie. Zo zijn er kerstpakketten samengesteld voor gezinnen die te maken hebben met armoede, waarbij het niet vanzelfsprekend is dat er groots inkopen gedaan worden. Een leuke verrassing voor de gezinnen zo vlak voor de kerstdagen. De geselecteerde gezinnen zijn aangemeld door de betrokken maatschappelijke organisaties. Zo zijn er in totaal 20 gezinnen blij gemaakt. Voor het verzamelen van alle producten is er samen gewerkt met een basisschool. De leerlingen van het IKC Sint Michaël Harlingen hebben in korte tijd heel veel bruikbare spullen verzameld. Heerlijke lekkernijen, speelgoed, verzorgingsproducten, kerstspulletjes, een eindeloos stroom van dozen, tassen en spullen werden naar het kantoor aan de zuiderhaven gebracht. Daar is alles gesorteerd en zijn er in totaal 20 pakketten op maat samengesteld.

 

Sommige kinderen hadden zelfs een prinsessenkasteel en een keyboard gedoneerd. Omdat dit niet past in de kerstdoos, wordt dit weer geschonken aan een aantal andere goede doelen in de regio. Zo zijn er met deze actie meerdere gezinnen blij gemaakt in Harlingen, Waadhoeke én op de eilanden. Waarbij de Vlas transport kosteloos het vervoer heeft geregeld en zo maatschappelijk betrokken is. 

 

Een lichtpuntje zijn in deze donkere en rare tijd, wat een mooie kerstgedachte! Omzien naar elkaar, dat doet de stichting het hele jaar door. Als sociale makelaar brengt Present mensen en organisaties bij elkaar.

 

 

Algemeen Bedrijfsleven Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Bibliotheek geopend tijdens lockdown

21-12-2021

HARLINGEN - De deuren van de bibliotheek blijven geopend tijdens deze lockdown.

Groen in de raad

21-12-2021

HARLINGEN - En dan is het daar: Het afscheid.

Schoonmaakbedrijf NIVO heeft vacatures in Harlingen

21-12-2021

HARLINGEN - Schoonmaakbedrijf NIVO heeft circa 1200 medewerkers actief aan het werk bij opdrachtgevers in heel Noord Nederland.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus The Shamrock The Shamrock Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Food 80/20 Food 80/20 Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot The Shamrock The Shamrock Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail BENG Evenementen BENG Evenementen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires