HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks: voor een groene en sociale gemeente. Het is tijd voor verandering. Voor nu en later.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Lichte daling van besmettingen, Heerenveen krijgt vaccinatielocatie

19-02-2021

HARLINGEN - Het aantal coronabesmettingen in Fryslân is in de afgelopen zeven dagen licht teruggelopen ten opzichte van vorige week.

Ondanks het winterweer van de afgelopen week is er meer getest en gevaccineerd. Met de 1128 besmettingen van deze week schommelt het aantal positieve coronatests nu drie weken lang tussen de 1100 en 1200 per week. De komende weken opent GGD Fryslân behalve in Drachten en Sneek ook een vaccinatielocatie in Heerenveen.

 

Aangezien het aantal positieve tests niet substantieel daalt, blijft GGD Fryslân bezorgd over de situatie. Landelijk lopen de getallen weer iets op. Onder Friese 70plussers en in de verpleeg- en verzorgingshuizen loopt het aantal nieuwe besmettingen opnieuw iets terug. Bij jongvolwassenen zijn er juist meer positieve tests. In de basisschoolleeftijd is het aantal deze week met 73 nagenoeg gelijk aan vorige week (71).

 

Meer gevaccineerd

Er zijn via de GGD 10.291 inwoners van Fryslân in een week tijd gevaccineerd, aanzienlijk meer dan vorige week (4265). Het inenten gebeurde in WTC Expo en op de Friese Waddeneilanden. In totaal zijn er in een maand tijd via de GGD bijna 28.000 prikken gezet bij Friese ouderen en zorgmedewerkers. Een deel van de zorgmedewerkers heeft inmiddels een tweede prik gehad. Landelijk volgt dit weekeinde de miljoenste prik.

 

In Heerenveen zijn afspraken gemaakt om begin april te vaccineren in een bedrijfspand aan de Uhlweg 1. In Drachten start het inenten op 1 maart, Sneek volgt een week later. Daarnaast is de GGD bezig met locaties in of bij Franeker, Koudum, Dokkum en Oosterwolde.

 

Vandaag (vrijdag) is de laatste vaccinatiedag van de eerste ronde voor ouderen en zorgmedewerkers op de Friese Waddeneilanden.

 

Winterweer

Het aantal afgenomen tests is met 8565 zo’n 500 hoger dan vorige week, toen er sprake was van een lichte stijging. Ook deze week moesten de teststraten vanwege het winterweer even dicht, maar dat heeft niet tot een dip in het aantal tests geleid.

 

GGD Fryslân blijft mensen met klachten oproepen om zich te laten testen. Uit landelijk onderzoek van het RIVM blijkt dat onder personen die klachten hebben hiervoor nog steeds terughoudendheid is. In de meeste gevallen menen die mensen dat hun klachten niet op corona duiden. Dat kan een misverstand zijn, waardoor ze mogelijk toch besmet zijn en het virus kunnen verspreiden. De meest voorkomende symptomen zijn verkoudheid, hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts of reuk- of smaakverlies.

 

Hoewel de test met het wattenstaafje voor een vervelend gevoel kan zorgen, is dit vooruitzicht slechts voor een heel kleine groep een reden om zich niet te laten testen. Een nog kleiner deel stelt dat teststraten niet goed bereikbaar zijn, dat ze geen afspraak konden maken of dat ze te lang op de uitslag moeten wachten. Testen kan tegenwoordig vrijwel altijd op dezelfde dag, waarna de uitslag vrijwel altijd binnen twee etmalen volgt.

 

Met de 1128 besmettingen van deze week zijn nu 24.411 inwoners van Fryslân positief getest op corona. Het aantal bij de GGD gemelde sterfgevallen van coronapatiënten lag afgelopen week op 38, drie minder dan een week eerder. Van 20 besmette personen is doorgegeven dat ze in het ziekenhuis zijn opgenomen.

 

Gemeenten

Leeuwarden bleef afgelopen week aan kop wat betreft het aantal nieuwe besmettingen in Friese gemeenten. Na enkele weken van dalingen liepen de cijfers weer op Smallingerland. Ook Harlingen zag een forse toename.

 

De gemeentelijke cijfers (tussen haakjes vorige week): Leeuwarden 217 (242), Súdwest-Fryslân 180 (223), Smallingerland 97 (69), De Fryske Marren 89 (93), Achtkarspelen 82 (85), Noardeast-Fryslân 78 (85), Tytsjerksteradiel 75 (99), Heerenveen 55 (44), Weststellingwerf 52 (63), Dantumadiel 48 (54), Waadhoeke 47 (67), Opsterland 39 (44), Ooststellingwerf 26 (24), Harlingen 26 (11), Ameland 6 (0), Terschelling 5 (4), Schiermonnikoog 4 (0) en Vlieland 2 (0).

 

Algemeen Corona Gemeente Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep RSH

19-02-2021

HARLINGEN - Zaterdag 20 februari is er van 11.00 - 13.00 uur bij Omroep RSH weer een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Gratis Biobakje en Biozakjes voor inwoners Harlingen

19-02-2021

HARLINGEN - Gemeente Harlingen werkt samen met Omrin én inwoners aan een duurzame gemeente met minder restafval.

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 07 - 2021

19-02-2021

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen van 15 t/m 19 februari 2021.

Reacties