De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Lichte daling van besmettingen, Heerenveen krijgt vaccinatielocatie

19-02-2021

HARLINGEN - Het aantal coronabesmettingen in Fryslân is in de afgelopen zeven dagen licht teruggelopen ten opzichte van vorige week.

Ondanks het winterweer van de afgelopen week is er meer getest en gevaccineerd. Met de 1128 besmettingen van deze week schommelt het aantal positieve coronatests nu drie weken lang tussen de 1100 en 1200 per week. De komende weken opent GGD Fryslân behalve in Drachten en Sneek ook een vaccinatielocatie in Heerenveen.

 

Aangezien het aantal positieve tests niet substantieel daalt, blijft GGD Fryslân bezorgd over de situatie. Landelijk lopen de getallen weer iets op. Onder Friese 70plussers en in de verpleeg- en verzorgingshuizen loopt het aantal nieuwe besmettingen opnieuw iets terug. Bij jongvolwassenen zijn er juist meer positieve tests. In de basisschoolleeftijd is het aantal deze week met 73 nagenoeg gelijk aan vorige week (71).

 

Meer gevaccineerd

Er zijn via de GGD 10.291 inwoners van Fryslân in een week tijd gevaccineerd, aanzienlijk meer dan vorige week (4265). Het inenten gebeurde in WTC Expo en op de Friese Waddeneilanden. In totaal zijn er in een maand tijd via de GGD bijna 28.000 prikken gezet bij Friese ouderen en zorgmedewerkers. Een deel van de zorgmedewerkers heeft inmiddels een tweede prik gehad. Landelijk volgt dit weekeinde de miljoenste prik.

 

In Heerenveen zijn afspraken gemaakt om begin april te vaccineren in een bedrijfspand aan de Uhlweg 1. In Drachten start het inenten op 1 maart, Sneek volgt een week later. Daarnaast is de GGD bezig met locaties in of bij Franeker, Koudum, Dokkum en Oosterwolde.

 

Vandaag (vrijdag) is de laatste vaccinatiedag van de eerste ronde voor ouderen en zorgmedewerkers op de Friese Waddeneilanden.

 

Winterweer

Het aantal afgenomen tests is met 8565 zo’n 500 hoger dan vorige week, toen er sprake was van een lichte stijging. Ook deze week moesten de teststraten vanwege het winterweer even dicht, maar dat heeft niet tot een dip in het aantal tests geleid.

 

GGD Fryslân blijft mensen met klachten oproepen om zich te laten testen. Uit landelijk onderzoek van het RIVM blijkt dat onder personen die klachten hebben hiervoor nog steeds terughoudendheid is. In de meeste gevallen menen die mensen dat hun klachten niet op corona duiden. Dat kan een misverstand zijn, waardoor ze mogelijk toch besmet zijn en het virus kunnen verspreiden. De meest voorkomende symptomen zijn verkoudheid, hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts of reuk- of smaakverlies.

 

Hoewel de test met het wattenstaafje voor een vervelend gevoel kan zorgen, is dit vooruitzicht slechts voor een heel kleine groep een reden om zich niet te laten testen. Een nog kleiner deel stelt dat teststraten niet goed bereikbaar zijn, dat ze geen afspraak konden maken of dat ze te lang op de uitslag moeten wachten. Testen kan tegenwoordig vrijwel altijd op dezelfde dag, waarna de uitslag vrijwel altijd binnen twee etmalen volgt.

 

Met de 1128 besmettingen van deze week zijn nu 24.411 inwoners van Fryslân positief getest op corona. Het aantal bij de GGD gemelde sterfgevallen van coronapatiënten lag afgelopen week op 38, drie minder dan een week eerder. Van 20 besmette personen is doorgegeven dat ze in het ziekenhuis zijn opgenomen.

 

Gemeenten

Leeuwarden bleef afgelopen week aan kop wat betreft het aantal nieuwe besmettingen in Friese gemeenten. Na enkele weken van dalingen liepen de cijfers weer op Smallingerland. Ook Harlingen zag een forse toename.

 

De gemeentelijke cijfers (tussen haakjes vorige week): Leeuwarden 217 (242), Súdwest-Fryslân 180 (223), Smallingerland 97 (69), De Fryske Marren 89 (93), Achtkarspelen 82 (85), Noardeast-Fryslân 78 (85), Tytsjerksteradiel 75 (99), Heerenveen 55 (44), Weststellingwerf 52 (63), Dantumadiel 48 (54), Waadhoeke 47 (67), Opsterland 39 (44), Ooststellingwerf 26 (24), Harlingen 26 (11), Ameland 6 (0), Terschelling 5 (4), Schiermonnikoog 4 (0) en Vlieland 2 (0).

 

Algemeen Corona Gemeente Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep RSH

19-02-2021

HARLINGEN - Zaterdag 20 februari is er van 11.00 - 13.00 uur bij Omroep RSH weer een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Gratis Biobakje en Biozakjes voor inwoners Harlingen

19-02-2021

HARLINGEN - Gemeente Harlingen werkt samen met Omrin én inwoners aan een duurzame gemeente met minder restafval.

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 07 - 2021

19-02-2021

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen van 15 t/m 19 februari 2021.

Reacties

Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires De Omdraai De Omdraai Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Fotografie Dorus Fotografie Dorus Food 80/20 Food 80/20 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen The Shamrock The Shamrock Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Plus Lunenborg Plus Lunenborg HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12
Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Omdraai De Omdraai Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus The Shamrock The Shamrock HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Food 80/20 Food 80/20 BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas