Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Lewenborg te sterk voor fc Harlingen

10-04-2018

HARLINGEN - Het begon zo mooi voor de fc Harlingen, met een prachtig doelpunt van Sjouke Bootsma kwam de thuisclub op een 1-0 voorsprong en een paar minuten later is het al weer over, o.a. door verdediging fouten.

Lewenborg te sterk voor fc Harlingen Foto: Dorus Breidenbach.

Even gloorde er hoop, maar het bleef bij gloren. Lewenborg staat derde op de rangrijst, wel op duidelijke afstand van koploper Helpman. Toch beschikt de ploeg over een aantal behoorlijk goede spelers, achter solide verdedigend en voorin snelle spitsen, dus eigenlijk een maatje te groot voor de fc Harlingen. Voor het eerst dit seizoen kon de thuisclub weer beschikken over Kevin Jaarsma. Hoewel nog lang niet fit bleek hij nu al een versterking. Verder speelde good old Hilko Mulder ook degelijk. Er werden in deze zeer sportieve wedstrijd toch twee spelers met rood van het veld gestuurd, van beide clubs één.

 

Lewenborg begon zeer aanvallend en Patrick van der Waard moest direct in grijpen om een score te voorkomen. Het leverde de tegenstander een aantal corners op en die zouden in het verloop van de wedstrijd bepalend zijn. Scheidsrechter van der Kamp zat er ook wel een paar keer behoorlijk naast wat de corners betreft. Sander Zeilmaker kreeg in het begin ook een kleine kans, maar hij treuzelde te lang. Jeroen van Dellen en opnieuw Patrick moesten corners weggeven om het scoren door de tegenstander te beletten. Na tien minuten is er een goede Harlinger aanval. Sander schiet de bal geweldig in en deze wordt door een verdediger met de ellebogen vooruit, gekeerd. De scheids wil van een penalty niets weten, jammer. Rond de twintigste minuut bereikt Kevin met een lange bal de op rechts staande Sander, deze zet de bal prima voor en met een geweldig schot vanaf rand zestien schiet Sjouke de bal in de rechter kruising en zet de thuisclub op 1-0. Een paar minuten later is de voorsprong alweer te niet gedaan. Uit één van de vele corners, genomen door Jannick Plantinga, kan aanvoerder Rodney van der Hoek ongehinderd de 1-1 binnen tikken.

 

In de 35e minuut heeft scheidsrechter van der Kamp een black out. Hij legt de bal op de stip tot grote verbazing van vriend en vijand. Jannick Plantinga benut deze buitenkans en scoort de 1-2. Wat fc Harlingen ook probeert, de gasten blijven de gevaarlijkste ploeg Vlak voor de rust krijgt Lewenborg opnieuw een corner en het is weer Jannick Plantinga die nu rechtstreeks uit die corner bij de ongedekte eerste paal scoort, 1-3 en dit werd ook de ruststand.

 

Fc Harlingen start met wat meer overtuiging in de tweede helft. Er is een kansje voor Kevin en een vliegend schot van Jeroen gaat net over. Ook zijn er een paar vrije trappen voor de fc Harlingen op een mooie plaats, maar aanvoerder Ane Schaap had het vizier deze middag niet op scherp staan. Achterin hadden de backs Frank Claasz Coockson en de jeugdige Jari Lemmers het best moeilijk met hun snelle tegenstanders. In de 50e minuut krijgt fc Harlingen de genadeslag. Een counter van Lewenborg, sterk ruikend naar buitenspel werd door Mike Weidgraaf uitstekend omgezet in een doelpunt, keeper Vincent van der Werf kansloos latend, 1-4. Hierna verlaat Kevin het veld en wordt vervangen door Nick van der Kooi. Doelman van der Werf moet reddend optreden bij een snelle doorbraak van de tegenstander. De degelijk spelende Hilko werd nog vervangen door Yasin Faggouss. Een uitstekende voorzet van Nick werd niet benut door de voorwaartsen. De thuisclub leek in de 65e minuut dichterbij te komen, maar de kopbal van Sander ging via de paal achter. Ook Jari werd nog gewisseld en Marco Zeilmaker was zijn vervanger. Even later maakte de Lewenborg speler Yorick van der Velde een slaande beweging en kon met rood vertrekken. Dit zorgde voor een opleving bij fc Harlingen. Na een voorzet uit een vrije trap genomen door Ane was het opnieuw Sjouke die scoorde, 2-4 en zo de stand wat dragelijk maakte. Helaas moest Nick hierna ook met rood het veld verlaten, na een te felle charge volgens de scheids die het zelf nooit gezien kon hebben. Een stevige overtreding op Sander werd bestraft met een vrije trap rand zestien. Sjouke schoot via de verdediging net naast tot corner, deze werd door Sander over gekopt. In blessuretijd wist de snelle Rai de Vries nog de 2-5 te scoren.

 

Lewenborg was de terechte winnaar. Fc Harlingen speelt de komende weken alleen maar tegen de koplopers, het zal dus moeilijk worden om zich veilig te spelen. De spelers geven alles, maar dat is blijkbaar niet genoeg.

 

Opstelling fc Harlingen: Vincent van der Werf, Frank Claasz Coockson, Ane Schaap, Patrick van der Waard, Jari Lemmers, (Marco Zeilmaker), Hilko Mulder, (Yasin Faggouss), Jeroen van Dellen, Arjan Outhuyse, Sjouke Bootsma, Kevin Jaarsma (Nick van der Kooi), Sander Zeilmaker.

 

  • Foto's: Dorus Breidenbach.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Reportage van muzikaal talent Pelle van der Zee in de 'Strijdkreet'

10-04-2018

HARLINGEN - Afgelopen week verscheen er in het blad 'Strijdkreet' van Leger des Heils een artikel over de Harlinger Heilssoldaat Pelle van der Zee.

Geen treinverkeer door werkzaamheden Leeuwarden-Harlingen

10-04-2018

HARLINGEN - Vanwege werkzaamheden aan de perrons van Franeker en Harlingen is er op zaterdag 21 en zondag 22 april geen treinverkeer mogelijk.

Reacties

BENG Evenementen BENG Evenementen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Vogelaar Audio Vogelaar Audio Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zensa Moda Zensa Moda Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Atelier de Groot Atelier de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis ForHim Menswear ForHim Menswear IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Dio Jurien Dio Jurien Almamater Almamater Plus Lunenborg Plus Lunenborg VVV Harlingen VVV Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Dio Jurien Dio Jurien IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"