De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Leven in Ho Chi Minh City - Update van Jan, in Vietnam (mei)

29-05-2020

HO CHI MINH CITY/SAIGON: Het leven in Vietnam begint zijn normale gang weer te vinden.

Leven in Ho Chi Minh City - Update van Jan, in Vietnam (mei) Groeten vanuit Ho Chi Minh City/Saigon, Jan van der Mei.
Scholen zijn weer open, het is weer druk op straat en de karaoke muziek is ’s avonds weer overal te horen. Als buitenlander blijf ik nog even voorzichtig en blijf ik mijn mondkapje netjes dragen. In winkels en andere plekken waar veel mensen samenkomen is dit ook nog verplicht.
 
Het is dan ook nog niet helemaal bij het oude. De grenzen zijn nog potdicht en ook je visum verlengen is heel wat werk. Dankzij de hulp van de familie Tran is het mij gelukt om mijn visum te verlengen met drie maanden. Een verlenging van een maand was ook mogelijk, maar ja dan zit je over een paar weken weer op zo’n druk, bureaucratisch kantoor te wachten. Nee, dan maar even wat meer zekerheid zo, want het lijkt er ook nog niet op dat de grenzen snel opengaan.
 
Qua werk heb ik niets te klagen. Het was even spannend hoe het uit zou pakken. Zou men na de lockdown wel geïnteresseerd zijn in Engelse les? Of schrappen veel ouders dit van hun prioriteitenlijstje. Veel basisscholen hebben Engelse les namelijk geschrapt uit hun programma om de komende maanden andere vakken meer aandacht te kunnen geven. Dit vooral met het oog op bepaalde examens.
 
Doordat veel expats naar huis zijn gegaan is er nu een groot tekort aan buitenlandse docenten. Normaal reizen veel docenten van Thailand, Cambodja, Laos, Zuid-Korea en China naar Vietnam en andersom. Die “natuurlijke trek” van docenten is er nu niet en dat zorgt hier voor heel wat hoofdbrekens bij de privéscholen en language centers die de drie maanden lockdown hebben overleefd.
 
Ik ben van plan om de komende drie maanden wat extra te werken om zo mijn sip kijkende bankrekening weer wat blijer te maken. De bedoeling is ook om nog een beetje te genieten van het leven hier. De afgelopen maanden waren niet altijd even makkelijk (vooral mentaal), maar ik ben blij dat ik hier nog ben. Er zijn nog genoeg dingen die ik wil doen hier en ook genoeg plaatsen in het binnenland die ik nog wil bezoeken.
 
Daarbij moet ik nu wel rekening houden met iets wat ik de afgelopen maanden weinig heb gezien: regen. Het regenseizoen is hier begonnen en ik heb al een paar keer een flink nat pak gehad. Naast temperaturen van 34 tot 36 graden, moet ik nu ook opeens rekening houden met stortbuien. De ene keer zie je ze wat duidelijker aankomen dan de andere keer. Het miezert dan ook niet de hele dag even rustig door, maar er komt meteen een enorme bak water uit de lucht gedurende 30-45 minuten en dan is het ook opeens weer over. Als je net in die periode buiten bent op de scooter, ja dan heb je pech.
 
 
Ter afsluiting een lokaal verhaal van een oud vrouwtje, ergens in de tachtig, die wat spaarcentjes bij het plaatselijke partijbureau kwam brengen. Zij wou graag wat doen om de overheid te helpen in de strijd tegen Covid-19, zoals ze het hier inmiddels noemen. Super lief en aardig natuurlijk, maar de verslaggever vroeg nog wel even hoe het nu met haar ging. Daarop antwoordde de krasse knar gevat en zei glimlachend; “Ik heb in mijn leven wel voor hetere vuren gestaan.”
 
Groeten vanuit Ho Chi Minh City/Saigon,
Jan van der Mei

 

Algemeen Corona

Meer nieuws

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 22 - 2020

29-05-2020

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen van 25 t/m/29 mei 2020.

Restaurants, café's en terrassen in Harlingen weer open vanaf 1 juni!

29-05-2020

HARLINGEN - Het Rijk heeft besloten dat per 1 juni de terrassen van de horeca weer open mogen.

Nieuwe noodverordening COVID-19 vanaf 1 juni van kracht

29-05-2020

HARLINGEN - De Voorzitter van de Veiligheidsregio Fryslân maakt bekend dat hij heeft vastgesteld de “Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Fryslân van 29 mei 2020”.

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Broodje Nuchter Broodje Nuchter Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE The Shamrock The Shamrock Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Food 80/20 Food 80/20 BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Omdraai De Omdraai Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Lichtboei De Lichtboei Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Greenart Production Greenart Production HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Broodje Nuchter Broodje Nuchter Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Food 80/20 Food 80/20 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie