Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Leven in Ho Chi Minh City - Update van Jan, in Vietnam (mei)

29-05-2020

HO CHI MINH CITY/SAIGON: Het leven in Vietnam begint zijn normale gang weer te vinden.

Leven in Ho Chi Minh City - Update van Jan, in Vietnam (mei) Groeten vanuit Ho Chi Minh City/Saigon, Jan van der Mei.
Scholen zijn weer open, het is weer druk op straat en de karaoke muziek is ’s avonds weer overal te horen. Als buitenlander blijf ik nog even voorzichtig en blijf ik mijn mondkapje netjes dragen. In winkels en andere plekken waar veel mensen samenkomen is dit ook nog verplicht.
 
Het is dan ook nog niet helemaal bij het oude. De grenzen zijn nog potdicht en ook je visum verlengen is heel wat werk. Dankzij de hulp van de familie Tran is het mij gelukt om mijn visum te verlengen met drie maanden. Een verlenging van een maand was ook mogelijk, maar ja dan zit je over een paar weken weer op zo’n druk, bureaucratisch kantoor te wachten. Nee, dan maar even wat meer zekerheid zo, want het lijkt er ook nog niet op dat de grenzen snel opengaan.
 
Qua werk heb ik niets te klagen. Het was even spannend hoe het uit zou pakken. Zou men na de lockdown wel geïnteresseerd zijn in Engelse les? Of schrappen veel ouders dit van hun prioriteitenlijstje. Veel basisscholen hebben Engelse les namelijk geschrapt uit hun programma om de komende maanden andere vakken meer aandacht te kunnen geven. Dit vooral met het oog op bepaalde examens.
 
Doordat veel expats naar huis zijn gegaan is er nu een groot tekort aan buitenlandse docenten. Normaal reizen veel docenten van Thailand, Cambodja, Laos, Zuid-Korea en China naar Vietnam en andersom. Die “natuurlijke trek” van docenten is er nu niet en dat zorgt hier voor heel wat hoofdbrekens bij de privéscholen en language centers die de drie maanden lockdown hebben overleefd.
 
Ik ben van plan om de komende drie maanden wat extra te werken om zo mijn sip kijkende bankrekening weer wat blijer te maken. De bedoeling is ook om nog een beetje te genieten van het leven hier. De afgelopen maanden waren niet altijd even makkelijk (vooral mentaal), maar ik ben blij dat ik hier nog ben. Er zijn nog genoeg dingen die ik wil doen hier en ook genoeg plaatsen in het binnenland die ik nog wil bezoeken.
 
Daarbij moet ik nu wel rekening houden met iets wat ik de afgelopen maanden weinig heb gezien: regen. Het regenseizoen is hier begonnen en ik heb al een paar keer een flink nat pak gehad. Naast temperaturen van 34 tot 36 graden, moet ik nu ook opeens rekening houden met stortbuien. De ene keer zie je ze wat duidelijker aankomen dan de andere keer. Het miezert dan ook niet de hele dag even rustig door, maar er komt meteen een enorme bak water uit de lucht gedurende 30-45 minuten en dan is het ook opeens weer over. Als je net in die periode buiten bent op de scooter, ja dan heb je pech.
 
 
Ter afsluiting een lokaal verhaal van een oud vrouwtje, ergens in de tachtig, die wat spaarcentjes bij het plaatselijke partijbureau kwam brengen. Zij wou graag wat doen om de overheid te helpen in de strijd tegen Covid-19, zoals ze het hier inmiddels noemen. Super lief en aardig natuurlijk, maar de verslaggever vroeg nog wel even hoe het nu met haar ging. Daarop antwoordde de krasse knar gevat en zei glimlachend; “Ik heb in mijn leven wel voor hetere vuren gestaan.”
 
Groeten vanuit Ho Chi Minh City/Saigon,
Jan van der Mei

 

Algemeen Corona

Meer nieuws

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 22 - 2020

29-05-2020

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen van 25 t/m/29 mei 2020.

Restaurants, café's en terrassen in Harlingen weer open vanaf 1 juni!

29-05-2020

HARLINGEN - Het Rijk heeft besloten dat per 1 juni de terrassen van de horeca weer open mogen.

Nieuwe noodverordening COVID-19 vanaf 1 juni van kracht

29-05-2020

HARLINGEN - De Voorzitter van de Veiligheidsregio Fryslân maakt bekend dat hij heeft vastgesteld de “Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Fryslân van 29 mei 2020”.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen The Shamrock The Shamrock Hubo-Faber Hubo-Faber HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda Food 80/20 Food 80/20 De Lichtboei De Lichtboei Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Broodje Nuchter Broodje Nuchter Ons Food&Wine Ons Food&Wine Greenart Production Greenart Production Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt
HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Ons Food&Wine Ons Food&Wine Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Food 80/20 Food 80/20 Greenart Production Greenart Production Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje