HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks: voor een groene en sociale gemeente. Het is tijd voor verandering. Voor nu en later.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Leerlingen ontdekken biodiversiteit op hun eigen schoolplein

09-04-2021

HARLINGEN - Wethouder Harry Boon overhandigde vandaag samen met Agnes Bakker van IVN Natuureducatie de ontdekkist over biodiversiteit aan IKC Prins Johan Frisoschool in Harlingen.

Leerlingen ontdekken biodiversiteit op hun eigen schoolplein Foto: Joachim de Ruijter.

Ook de overige vijf basisscholen in Harlingen krijgen deze ontdekkist. Hiermee leren kinderen over de biodiversiteit rondom school door zelf te gaan onderzoeken en ontdekken. Als aanvulling hierop kunnen de scholen in het najaar nog kiezen voor een specifieke vergroeningsoptie, met bijpassend educatiemateriaal.

 

Gemeente Harlingen zet in op het vergoten van de biodiversiteit. Zo kiezen we voor ecologisch bermbeheer, breiden we het Harlinger Bos uit en leggen we het Balklandpark aan bij de Westerzeedijk. Wethouder Harry Boon: “We willen onze inwoners helpen en stimuleren om hun omgeving te vergroenen. Hiervoor is bewustwording nodig. En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Daarom ben ik erg enthousiast over deze ontdekkist van IVN Natuureducatie. Hij is speciaal ontwikkelt om meer te leren over biodiversiteit en om er ook zelf mee aan de slag te gaan.”

 

Zelf op onderzoek uit op het plein

De ontdekkist bestaat uit opdrachtenkaarten, zoekkaarten en materialen om op onderzoek uit te gaan op het eigen schoolplein. De opdrachten hebben allemaal te maken met het thema biodiversiteit. Zoals: tel het aantal verschillende soorten planten op het schoolplein. Of: bekijk één insect goed, welke kleur en hoeveel poten heeft het en kun je ‘m vinden op de zoekkaart?. De leerlingen kunnen de opdrachten in groepjes van vier zelfstandig uitvoeren. Ook kunnen leerkrachten de materialen gebruiken voor een buitenles.

 

Vergroeningsacties en educatie

In het najaar koppelen IVN en gemeente Harlingen concrete vergroeningsacties aan de educatie rondom biodiversiteit. Hierbij worden de pleinen dus niet alleen groener, maar komen er ook meer soorten dieren en planten. Gemeente Harlingen stelt de materialen die scholen kunnen aanvragen hiervoor beschikbaar. Ze kunnen kiezen uit drie thema’s: b(l)ij plein, broedplein en eetbaar plein. Bij de eerste optie staat de bij centraal en krijgt de school een bijenhotel en bessenstruiken en bloemen. Bij het broedplein hebben vogels een hoofdrol en krijgt de school een vogelhuisje en vogelvriendelijke planten en struiken. Bij een eetbaar plein is er vooral ruimte voor voedseleducatie, omdat de school dan een IVN Voedselbosje krijgt. Bij alle thema’s krijgen de scholen bijpassend educatiemateriaal en een training van IVN over hoe ze dit in kunnen zetten.

Gemeente Natuur & Milieu Onderwijs

Meer nieuws

Vraag nu burgemeester Roel Sluiter het hemd van het lijf!

09-04-2021

HARLINGEN - Onze burgervader Roel Sluiter neemt 28 mei 2021 afscheid als burgemeester van de gemeente Harlingen.

In Memoriam: Petra de Langen

09-04-2021

HARLINGEN - Petra is niet meer.

Opbrengst Red de Vloot Bier € 20.000

09-04-2021

HARLINGEN - Vrijdag 9 oktober 2020 nam Wethouder Schoute in Het Brouwdok aan de Willemshaven het eerste flesje Red de Vloot Bier in ontvangst van VBZH-voorzitter Paul Scheffer.

Reacties