HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

Stem voor een groener socialer en inclusiever HARLINGEN!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Leerlingen in Harlingen planten eigen voedselbosje en leren spelenderwijs over wat er groeit en bloeit

12-11-2021

HARLINGEN - In het voorjaar kregen alle basisscholen in Harlingen een ontdekkist van de gemeente over het thema biodiversiteit, waarmee de kinderen kunnen leren over dit thema door zelf te onderzoeken en ontdekken.

Belangrijk, want de gemeente Harlingen zet in op het vergroten van de biodiversiteit, waarin bewustwording bij inwoners ook een grote rol speelt. En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Als aanvulling op de ontdekkist konden de scholen kiezen voor een specifieke vergroeningsoptie, met bijpassend educatiemateriaal. Ze konden hierbij kiezen uit drie thema’s: b(l)ij plein, broedplein en eetbaar plein. IKC Prins Johan Friso koos voor een eetbaar plein en dus konden de leerlingen gisteren hun laarzen aantrekken en hun handen uit de mouwen steken!

 

Wat gaat er allemaal groeien en bloeien?

Eerst kwamen de leerlingen meer te weten over hun eigen voedselbosje middels een blinde proeverij en het spelen van een kwartetspel. Want het is natuurlijk wel handig om te weten wat er straks allemaal gaat groeien en bloeien. Om ervoor te zorgen dat de hele school en de buurt weet wat er in het bosje staat, werden ook prachtige plantenstekers gemaakt van pollepels. Daarna mochten de kinderen het miezerige weer trotseren en hun eigen boompjes in de grond zetten. Na het planten kregen de kinderen alvast een voorproefje op wat ze over een tijdje hopelijk met producten uit hun eigen bos kunnen gaan doen. Ze maakten kruidenboter en versierden flensjes met lekkers dat in een voedselbosje groeit.

 

Leren waar voedsel vandaan komt

Een IVN Voedselbosje is 30 m2 groot en bestaat uit ruim 20 verschillende soorten bomen, struiken, kruiden en bodembedekkers die deels of helemaal eetbaar zijn. Komende tijd gaan de kinderen regelmatig met het voedselbosje aan de slag. Hiervoor heeft de school educatiemateriaal van IVN gekregen. Ze leren de planten kennen en het bosje verzorgen. Ze ontdekken hoe verschillende planten smaken en welke delen je ervan kunt eten. Zo kun je bessen plukken, maar er groeien ook bloemen en bladeren die je kunt eten. Er is dus ook aandacht voor gezonde en duurzame voedsel(productie). Dit voedselbosje is daarom mogelijk gemaakt door de samenwerking met Jong Leren Eten Fryslân dat als doel heeft om kinderen en jongeren meer in aanraking te brengen met kennis en activiteiten over voedsel, zodat ze zelf gezonde én duurzame keuzes kunnen maken.

Algemeen Gemeente Natuur & Milieu Onderwijs

Meer nieuws

Boeiende blog projectdirecteur TSRH2022: Vele handen maken licht werk

12-11-2021

HARLINGEN - Ik schreef op deze plaats al eens over de geweldige support die we krijgen van allerlei bedrijven en organisaties die de Tall Ships Races Harlingen een warm hart toedragen.

Rijperkerk – Zeerobben in Knock-outfase in de Beker

12-11-2021

HARLINGEN - Geen onderschatting en alle zeilen bij zetten.

GGD Fryslân weekbericht van 5 tot en met 11 november 2021

12-11-2021

HARLINGEN - Weer recordaantal besmettingen, maatregelen nodig.

Reacties