Marinierskapel

Marinierskapel

Vrijdag 15 juni verzorgt de Marinierskapel, een van de beste militaire orkesten ter wereld met meer dan 50 topmusici, een concert in Harlingen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
1 juni 2018

1 juni 2018

Het maximale aantal inschrijvingen voor Harlingen Open Golf is bereikt. U kunt zich helaas niet meer aanmelden voor het toernooi of de clinic.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Leerling Joël de Jong van RSG Simon Vestdijk zet nieuw Nederlands record op zijn naam

06-06-2017

HARLINGEN - Joël de Jong, leerling 3 vwo, heeft op Atletiek, onderdeel 100 meter heren een nieuw Nederlands record op zijn naam gezet.

Een hele prestatie, mede omdat in zijn zesde levensjaar zijn been tot boven de knie, vanwege botkanker, geamputeerd moest worden. Op de vraag hoe hij dit voor elkaar heeft gekregen begint hij verlegen te glimlachen. “Veel trainen en niet opgeven.” Twee weken terug, op maandag blesseerde ik me behoorlijk. Zo erg, dat ik mijn beenprothese niet meer aan kon en helemaal niet meer mobiel was. Mijn been was helemaal opgezet. Balen, waarom nu? Zaterdag waren immers de Open Nederlandse kampioenschappen Para Atletiek in Terneuzen, waaraan ik aan mee zou doen en waar maanden van training aan vooraf zijn gegaan.

 

Dinsdag heeft mijn moeder de fysio gebeld met de vraag of ze mij wat op konden lappen. Dat kon zei de telefoniste. Ik was helemaal blij en de volgende dag konden we al naar de fysio. Tijdens dit consult werden de nodige administratieve handelingen verricht en er werd een pleister geplakt, om de pijnplek te ontlasten. Verder kreeg ik het advies mee om het rustig aan te doen. “Ik zie je vrijdag terug, kijken we dan hoe het gaat.” Op zo’n moment wil je dit niet horen. Vrijdag zouden we namelijk al afreizen naar Zeeland, om daar zaterdag de wedstrijd te lopen waar ik zo lang voor getraind had. Ik zag de hele wedstrijd in gedachten al aan me voorbij gaan.

 

Maar donderdag hing de vlag er heel anders bij na mijn bezoek aan Frank Jol voor het passen van mijn nieuwe koker aan mijn sportprothese. Frank wordt ook de “Oranje prothesekoning” genoemd. Hij maakt ook de protheses van de sporters van het paralympische team. Ik paste de nieuwe prothese en het voelde gelijk als een huis. Er was een nieuwe zogenaamde BOA-sluiting op de koker geplaatst, die ik zelf nauwkeurig kan instellen. Misschien was er toch nog een kansje dat we de volgende dag naar Zeeland konden afreizen voor het ONK.

 

De volgende dag: “Gaan we wel of gaan we niet”. 's Middags de boel toch ingepakt en naar Zeeland vertrokken. Nog steeds zonder prothese en alleen kleine stukjes lopen op krukken.

 

Dan is het zaterdag 20 mei 2017, de dag van het Open Nederlandse Kampioenschap. Door de nieuwe koker met instelbare sluiting durfden mijn trainer Frank Dik en ik het wel aan. Ook omdat de trainer mij zou coachen op de onderdelen waar ik aan mee zou doen.

 

Het eerste onderdeel was het verspringen. Van de 6 pogingen, waren er 5 goed. Alle 5 boven het geregistreerde Nederlandse record. Toen de 100 meter heren. In deze serie voor het eerst met Jeroen Teeuwen gelopen, supervet! Jeroen zit namelijk in dezelfde klasse T42, dus amputatie boven de knie en is zelfs in Rio geweest. Een kei in Hoogspringen. Hij heeft het Nederlands record 100 meter heren op zijn naam staan. De koker van mijn sportprothese opnieuw afgesteld, instructie mee van mijn coach en gaan. Maar op het moment van lopen was de wind ons niet gunstig gezind.

 

Maar een paar minuten later klonk door de speaker dat ik naast het Nederlands record verspringen, ook het Nederlands record 100 meter sprint heren gelopen had. De blessure was snel vergeten. Jammer genoeg kwam aan het einde van de dag toch nog een kleine teleurstelling. De scheidsrechter kwam vertellen dat de windmeter tijdens de series verspringen defect was. Het probleem was verholpen, maar daarmee telde het verspringrecord niet mee in de recordlijst. Aan de aanvraag van een Nederlands record zijn hele strenge regels verbonden. Op de formulieren moet namelijk ook de windmeting zijn ingevuld en dat kon dus niet. Nou ja, er komen meer verspring wedstrijden dit seizoen en krijg nog genoeg kansen om dit nog eens te doen. Van 14 tot en met 18 juni zit ik in Berlijn voor mijn eerste internationale wedstrijd.

 

Onderwijs Sport & Recreatie

Meer nieuws

Rockschool Jeroen Booy in Harlingen

06-06-2017

HARLINGEN - Vanaf oktober wordt Rockschool Jeroen Booy actief in Harlingen.

IKC Prins Johan Friso houdt Sponsorloop

06-06-2017

HARLINGEN - Na maanden van voorbereidingen en wekenlang sponsoren zoeken, was het donderdag 1 juni dan eindelijk zover: de sponsorloop van IKC Prins Johan Friso.

Eerste fc Harlingen "Blue Ladies Toernooi" groot succes

06-06-2017

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag organiseerde fc Harlingen voor de 1e keer het “Blue Ladies Toernooi” voor dames en meisjes voetbalteams.

Reacties

Zensa Moda Zensa Moda Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Dio Jurien Dio Jurien Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt IJssalon Min12 IJssalon Min12 ForHim Menswear ForHim Menswear De Lichtboei De Lichtboei Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hema Harlingen Hema Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus VVV Harlingen VVV Harlingen Almamater Almamater Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier de Groot Atelier de Groot HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe IJssalon Min12 IJssalon Min12