Open Dagen en Doemiddagen

Open Dagen en Doemiddagen

Activiteitenprogramma rsg Simon Vestdijk voor leerlingen van groep 8 en hun ouders/verzorgers. Aanmelden is mogelijk via de website.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Laura Dekker en Sterke Yerke op OpenHuis Maritieme Academie Harlingen

29-01-2020

HARLINGEN - Voor iedereen die nieuwsgierig is naar de opleidingen VMBO Maritiem & Techniek en MBO Maritiem van het ROC Nova College is er op zaterdag 8 februari van 10.00 tot 15.00 uur een OpenHuis in Harlingen.

Zit jij in groep 7/8 van de basisschool, ben je vmbo’er, mbo’er of gewoon nieuwsgierig? Kom dan naar het OpenHuis!

 

OpenHuis: een maritieme beleefdag

Het OpenHuis is een maritieme beleefdag voor iedereen. Er zijn rondleidingen door de school, de huisvesting en het simulatorcentrum. We geven voorlichting over de opleiding VMBO Maritiem & Techniek en mbo-opleidingen van Nova College Maritiem. In de vaklokalen kun je meedoen aan verschillende doe-activiteiten, proeflessen volgen en je kunt de docenten vragen stellen bij de informatiepleinen. Studenten mbo kunnen zich oriënteren op de bedrijvenmarkt en een voorlichting bijwonen over de binnenvaart- en zeevaartopleidingen.

 

Laura Dekker en Sterke Yerke

Dat je met doorzettingsvermogen niet alleen je opleiding haalt, maar ook in staat bent om andere avonturen aan te gaan vertellen de sprekers je tijdens het OpenHuis. Laura Dekker was 14 jaar toen ze alleen de wereld rondzeilde. Met haar stichting als basis is ze zeer gemotiveerd om haar passies, dromen en levenslessen te delen met de volgende generatie. In 1979 voer Sterke Yerke met een simpel zeilvlot over de Atlantische Oceaan om olievervuiling te onderzoeken. Nu krijgt het project een vervolg om meer aandacht te vragen voor de plastic soep in de oceanen.

 

Modern maritiem onderwijs

De Maritieme Academie Harlingen biedt ruim 200 jaar maritiem onderwijs aan in Noord-Nederland. De school gaat mee met de ontwikkelingen in de sector en investeert in techniek en moderne leermiddelen. Zo is er een apart simulatorcentrum, met geavanceerde binnen- en zeevaartsimulator, een nieuw mechatronica lokaal en investeert de school in duurzaam varen. Er zijn veel doorstroommogelijkheden voor jongens en meiden met een diploma voor de binnenvaart, zeevaart en scheeps- en jachtbouw.

 

Het volledige OpenHuis programma met tijden van de sprekers, bedrijvenpresentaties, voorlichting en proeflessen vind je op www.maritiemeacademieharlingen.nl/opendag. Kom vrijblijvend langs, je bent van harte welkom!

Onderwijs

Meer nieuws

Zoutwinning Werelderfgoed Waddenzee moet meteen stoppen

29-01-2020

HARLINGEN - Natuurbescherming door mijnbouwbedrijf ESCO ‘ontoereikend’.

Oproep spullen uit de Tweede Wereldoorlog

29-01-2020

HARLINGEN - Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd.

Verslag van Harlinger Belang uit de Raad van 22 januari 2020

29-01-2020

HARLINGEN - “Moment of glory” voor twee raadsleden.

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Broodje Nuchter Broodje Nuchter Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Greenart Production Greenart Production De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Food 80/20 Food 80/20 Hubo-Faber Hubo-Faber
Broodje Nuchter Broodje Nuchter Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Food 80/20 Food 80/20 Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot