HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks: voor een groene en sociale gemeente. Het is tijd voor verandering. Voor nu en later.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Lanenkaatsen in september een stapje dichterbij!

07-06-2021

HARLINGEN - Als we Hugo de Jonge mogen geloven, dan bestaat er een reële kans dat de 1,5 meter maatregel per september komt te vervallen.

Lanenkaatsen in september een stapje dichterbij! Foto: Dorus Breidenbach.

Dat zou voor het Lanenkaatsen ontzettend goed nieuws zijn, omdat we dan als comité nog weinig barrières zien waardoor het Lanenkaatsen in het weekend van 10, 11 en 12 september niet door zou kunnen gaan. Het bestuur en vrijwilligers zijn in ieder geval enthousiast van start gegaan met de voorbereidingen zoals we die normaal gesproken ook zouden doen in de aanloop naar het straatkaatsspektakel op de Lanen. Ook vanuit het publiek, sponsors en deelnemersveld kwamen al veel positieve reacties.

 

Gelukkig is het bedrijfsleven grotendeels weer los en is ook het terrasweer gearriveerd. De sponsorcommissie is weer voorbereid op pad gegaan om onze grote trouwe groep met sponsors te benaderen. Een deel had al aangegeven het bedrag van vorig jaar te reserveren voor 2021 of het jubileum. Met de overige groep hebben we grotendeels contact opgenomen. We gaan hierbij bedachtzaam te werk, omdat we sponsors die het moeilijk hebben (gehad) niet voor het hoofd willen stoten. Elke bijdrage is uiteraard welkom. Op onze website vind je alle informatie over onze sponsorpakketten en kun je, je direct aanmelden. Binnenkort stellen we onze nieuwe hoofdsponsor van het Lanenkaatsen aan jullie voor. We bedanken Prosoft ICT voor de jarenlange trouwe dienst als aftredend hoofdsponsor.

 

Ook de brief voor de “vrienden van het Lanenkaatsen” gaat deze week de deur uit. Deze actie zijn we in 2002 gestart en nu na 20 jaar staan er meer dan 200 vrienden op het bord! Dit is een prachtige ondersteuning voor het Lanenkaatsen. Uiteraard kunnen er altijd meer vrienden bij en daarom hebben we een leuke actie bedacht. Iedere vriend, die een nieuwe vriend aanmeldt krijgt een vermelding op een bal, waarmee gekaatst gaat worden op de Lanen in september. Stuur een mail naar info@lanenkaatsen.nl of meld je aan op onze website! De bijdrage voor 2021 gaan wij gebruiken voor de reguliere kosten voor de organisatie en voor de aankleding van de Lanen.

 

Op vrijdag 11 juni zal in kleine commissie de Levi Pais prijs voor de derde keer worden uitgereikt. Normaalgesproken was dit de finaleavond van het Lanenkaatsen geweest. We zullen op deze avond de opvolger van Simon van Dijk en Willem Tienstra in het zonnetje zetten en de Levi Pais prijs overhandigen. Ook dit jaar hebben we weer een keuze gemaakt voor een “Ouwe Seun”, die in de breedste zin van het woord een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan het Lanenkaatsen.

Sinds twee jaar hebben we in samenspraak met Vereniging Oud Harlingen de naam van Levi Pais geherintroduceerd in de vorm van de Levi Pais Plaquette. De familie Pais speelde een belangrijke rol bij het ontstaan van het Lanenkaatsen. Op de brede Lanen en Ossenmarkt werd door de jeugd altijd al veel gekaatst, dit werd al gedaan voor de eerste wereldoorlog. Aangemoedigd door de omwonenden, die dan een paar centen of iets anders beschikbaar stelden en niet gehinderd door druk verkeer, was het kaatsen daar ter plaatse een vaak voorkomend straatbeeld. De familie Pais, die een groentezaak op de Kleine Breedeplaats hadden, loofde vaak kokosnoten of pinda’s als prijsje hiervoor uit.

 

Neem ook eens een kijkje op onze website www.lanenkaatsen.nl Naast het laatste nieuws vind je er veel kaatsersverhalen; Kun je zoeken in de kaatserdatabase naar je eigen prestaties of die van een familielid of vriend. Ook zijn van alle jaargangen de winnaarsfoto’s en lijsten beschikbaar in de eregalerij. Heb je ook nog een mooi verhaal, anekdote of foto dan houden we ons aanbevolen. We zijn nog steeds druk in de voorbereiding op ons jubileumeditie 75 jaar Lanenkaatsen. We hopen na de zomer weer te kunnen starten met interviews met kaatsers, vrijwilligers en andere betrokkenen.

 

CZVideoful: Verslag van de 70ste editie Lanenkaatsen in Harlingen. Tevens uitreiking Harlinger draagspeld aan Theo Outhuijse, voorzitter Lanenkaatsen comité.

Evenement Kunst & Cultuur Sport & Recreatie

Meer nieuws

Oudste inwoner gemeente Harlingen 103 jaar

07-06-2021

HARLINGEN - De heer Woudstra mocht vrijdag 4 juni 2021 maar liefst 103 kaarsjes uitblazen en is daarmee de oudste inwoner van de gemeente Harlingen.

Samen Ouder Worden in Harlingen

07-06-2021

HARLINGEN - Het Programma Samen Ouder Worden wil jong en oud met elkaar verbinden.

Opgroeien in Harlingen: gelijke kansen voor iedereen!

07-06-2021

HARLINGEN - In de afgelopen jaren is veel gesproken over het belang van goede kinderopvang.

Reacties

Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber The Shamrock The Shamrock CDA Harlingen CDA Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Food 80/20 Food 80/20 Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen GroenLinks Harlingen GroenLinks Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Nova College Scheepvaart Nova College Scheepvaart Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns VVD Harlingen VVD Harlingen
Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harlinger Belang Harlinger Belang Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Haarmode Cats Haarmode Cats Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok VVD Harlingen VVD Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie CDA Harlingen CDA Harlingen