De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Lanenkaatsen in september een stapje dichterbij!

07-06-2021

HARLINGEN - Als we Hugo de Jonge mogen geloven, dan bestaat er een reële kans dat de 1,5 meter maatregel per september komt te vervallen.

Lanenkaatsen in september een stapje dichterbij! Foto: Dorus Breidenbach.

Dat zou voor het Lanenkaatsen ontzettend goed nieuws zijn, omdat we dan als comité nog weinig barrières zien waardoor het Lanenkaatsen in het weekend van 10, 11 en 12 september niet door zou kunnen gaan. Het bestuur en vrijwilligers zijn in ieder geval enthousiast van start gegaan met de voorbereidingen zoals we die normaal gesproken ook zouden doen in de aanloop naar het straatkaatsspektakel op de Lanen. Ook vanuit het publiek, sponsors en deelnemersveld kwamen al veel positieve reacties.

 

Gelukkig is het bedrijfsleven grotendeels weer los en is ook het terrasweer gearriveerd. De sponsorcommissie is weer voorbereid op pad gegaan om onze grote trouwe groep met sponsors te benaderen. Een deel had al aangegeven het bedrag van vorig jaar te reserveren voor 2021 of het jubileum. Met de overige groep hebben we grotendeels contact opgenomen. We gaan hierbij bedachtzaam te werk, omdat we sponsors die het moeilijk hebben (gehad) niet voor het hoofd willen stoten. Elke bijdrage is uiteraard welkom. Op onze website vind je alle informatie over onze sponsorpakketten en kun je, je direct aanmelden. Binnenkort stellen we onze nieuwe hoofdsponsor van het Lanenkaatsen aan jullie voor. We bedanken Prosoft ICT voor de jarenlange trouwe dienst als aftredend hoofdsponsor.

 

Ook de brief voor de “vrienden van het Lanenkaatsen” gaat deze week de deur uit. Deze actie zijn we in 2002 gestart en nu na 20 jaar staan er meer dan 200 vrienden op het bord! Dit is een prachtige ondersteuning voor het Lanenkaatsen. Uiteraard kunnen er altijd meer vrienden bij en daarom hebben we een leuke actie bedacht. Iedere vriend, die een nieuwe vriend aanmeldt krijgt een vermelding op een bal, waarmee gekaatst gaat worden op de Lanen in september. Stuur een mail naar info@lanenkaatsen.nl of meld je aan op onze website! De bijdrage voor 2021 gaan wij gebruiken voor de reguliere kosten voor de organisatie en voor de aankleding van de Lanen.

 

Op vrijdag 11 juni zal in kleine commissie de Levi Pais prijs voor de derde keer worden uitgereikt. Normaalgesproken was dit de finaleavond van het Lanenkaatsen geweest. We zullen op deze avond de opvolger van Simon van Dijk en Willem Tienstra in het zonnetje zetten en de Levi Pais prijs overhandigen. Ook dit jaar hebben we weer een keuze gemaakt voor een “Ouwe Seun”, die in de breedste zin van het woord een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan het Lanenkaatsen.

Sinds twee jaar hebben we in samenspraak met Vereniging Oud Harlingen de naam van Levi Pais geherintroduceerd in de vorm van de Levi Pais Plaquette. De familie Pais speelde een belangrijke rol bij het ontstaan van het Lanenkaatsen. Op de brede Lanen en Ossenmarkt werd door de jeugd altijd al veel gekaatst, dit werd al gedaan voor de eerste wereldoorlog. Aangemoedigd door de omwonenden, die dan een paar centen of iets anders beschikbaar stelden en niet gehinderd door druk verkeer, was het kaatsen daar ter plaatse een vaak voorkomend straatbeeld. De familie Pais, die een groentezaak op de Kleine Breedeplaats hadden, loofde vaak kokosnoten of pinda’s als prijsje hiervoor uit.

 

Neem ook eens een kijkje op onze website www.lanenkaatsen.nl Naast het laatste nieuws vind je er veel kaatsersverhalen; Kun je zoeken in de kaatserdatabase naar je eigen prestaties of die van een familielid of vriend. Ook zijn van alle jaargangen de winnaarsfoto’s en lijsten beschikbaar in de eregalerij. Heb je ook nog een mooi verhaal, anekdote of foto dan houden we ons aanbevolen. We zijn nog steeds druk in de voorbereiding op ons jubileumeditie 75 jaar Lanenkaatsen. We hopen na de zomer weer te kunnen starten met interviews met kaatsers, vrijwilligers en andere betrokkenen.

 

CZVideoful: Verslag van de 70ste editie Lanenkaatsen in Harlingen. Tevens uitreiking Harlinger draagspeld aan Theo Outhuijse, voorzitter Lanenkaatsen comité.

Evenement Kunst & Cultuur Sport & Recreatie

Meer nieuws

Oudste inwoner gemeente Harlingen 103 jaar

07-06-2021

HARLINGEN - De heer Woudstra mocht vrijdag 4 juni 2021 maar liefst 103 kaarsjes uitblazen en is daarmee de oudste inwoner van de gemeente Harlingen.

Samen Ouder Worden in Harlingen

07-06-2021

HARLINGEN - Het Programma Samen Ouder Worden wil jong en oud met elkaar verbinden.

Opgroeien in Harlingen: gelijke kansen voor iedereen!

07-06-2021

HARLINGEN - In de afgelopen jaren is veel gesproken over het belang van goede kinderopvang.

Reacties

BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen The Shamrock The Shamrock De Omdraai De Omdraai Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Food 80/20 Food 80/20 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Plus Lunenborg Plus Lunenborg Food 80/20 Food 80/20 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Omdraai De Omdraai Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE