De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Lammert Stellema wint competitiekaatsen

03-10-2020

HARLINGEN - In een zomer vol met Corona perikelen kon er gelukkig vanaf 1 juni ook weer voorzichtig begonnen worden met kaatsen.

Lammert Stellema wint competitiekaatsen Foto: Samantha Visser.

Wel met handgel en een Coronacoördinator op het veld. Het competitiekaatsen kon meteen van start gaan op dinsdagavond 2 juni op het veld van kv Eendracht onder leiding van bestuurslid Pieter Alberda.

 

Met een klein groepje enthousiaste kaatsers werd er twee avonden gekaatst in juni. Helaas bleek hierna dat sommige kaatsers ook regelmatig andere bezigheden hadden op de dinsdagavond. Hierdoor waren er twee weken achter elkaar niet voldoende kaatsers om een partijtje te kunnen kaatsen. De donderdagavond bleek beter geschikt, maar op deze avond was het veld al bezet door de training van de jeugd. Gelukkig was de oplossing simpel, want met een paar kaatsers uit Midlum onder de deelnemers, was het niet zo moeilijk om uit te wijken naar het veld in Midlum.

 

Het prachtige kaatsveld wordt alleen maar gebruikt voor de hondentrainingen op maandagavond, woensdagavond en zaterdagmorgen. Ideaal dus om daar op donderdagavond te kaatsen. Nadat Pieter de sleutels van het gebouwtje op het veld had opgespoord kon vanaf 2 juli de competitie daar worden voortgezet. We hoefden alleen nog maar over het toegangshek te klimmen. De regering had ondertussen alle contactsporten weer toegestaan vanaf 1 juli, zodat er tijdens het kaatsen geen beperkingen meer waren.

 

In totaal is er op 14 avonden gekaatst en elke avond werden er twee partijen gespeeld met een vrij kleine groep, waarbij er wel langzamerhand wat meer kaatsers mee gingen doen. Het is iedereen erg goed bevallen en zeker voor herhaling vatbaar in 2021. Iedereen is welkom om mee te doen volgend jaar! Het is ook gezellig om mee te doen. Lees ook het verslag van de Slotdag!

 

De prijsuitreiking vond plaats na afloop van de geslaagde Slotdag op zondag 27 september. Pieter en Loes Alberda hadden zelf voor drie leuke prijzen gezorgd. Na het nodige rekenwerk van Loes, kon Pieter (zelf vierde geworden) de prijzen uitreiken aan de eerste drie van het klassement. Aan het enorme aantal behaalde eersten is duidelijk te zien dat naast veel overwinningen ook een trouwe opkomst nodig is om in de prijzen te vallen.

 

1e prijs: Lammert Stellema  - 133 

2e prijs: Simon de Groot      - 131 

3e prijs: Tjalling Feenstra     - 127 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Nieuwe gedachten aan zee!

03-10-2020

HARLINGEN - Boukje Grandke heeft weer mooie, leuke en bijzondere post uit de rode bus aan het eind van de Suderpier gesprokkeld.

Nieuwe corona-maatregelen, ook voor de bibliotheek

03-10-2020

HARLINGEN - Een bezoek vooraf reserveren hoeft niet, registreren bij gebruik van computer of leestafel wel.

Geslaagde Slotdag competitiekaatsers in Midlum

03-10-2020

MIDLUM - Op zondag 27 september hebben de competitiekaatsers het seizoen afgesloten met een wedstrijd: De Bakkerij Elsinga Partij.

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Omdraai De Omdraai Greenart Production Greenart Production Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Broodje Nuchter Broodje Nuchter Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Karsten Wonen Karsten Wonen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg Food 80/20 Food 80/20 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber
HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Greenart Production Greenart Production De Lichtboei De Lichtboei Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Broodje Nuchter Broodje Nuchter Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï The Shamrock The Shamrock De Omdraai De Omdraai Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen