Doe/beleefmiddagen

Doe/beleefmiddagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? In november organiseert rsg Simon Vestdijk in Harlingen 2 doemiddagen en in Franeker een beleefmiddag.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Lammert Stellema wint competitiekaatsen

03-10-2020

HARLINGEN - In een zomer vol met Corona perikelen kon er gelukkig vanaf 1 juni ook weer voorzichtig begonnen worden met kaatsen.

Lammert Stellema wint competitiekaatsen Foto: Samantha Visser.

Wel met handgel en een Coronacoördinator op het veld. Het competitiekaatsen kon meteen van start gaan op dinsdagavond 2 juni op het veld van kv Eendracht onder leiding van bestuurslid Pieter Alberda.

 

Met een klein groepje enthousiaste kaatsers werd er twee avonden gekaatst in juni. Helaas bleek hierna dat sommige kaatsers ook regelmatig andere bezigheden hadden op de dinsdagavond. Hierdoor waren er twee weken achter elkaar niet voldoende kaatsers om een partijtje te kunnen kaatsen. De donderdagavond bleek beter geschikt, maar op deze avond was het veld al bezet door de training van de jeugd. Gelukkig was de oplossing simpel, want met een paar kaatsers uit Midlum onder de deelnemers, was het niet zo moeilijk om uit te wijken naar het veld in Midlum.

 

Het prachtige kaatsveld wordt alleen maar gebruikt voor de hondentrainingen op maandagavond, woensdagavond en zaterdagmorgen. Ideaal dus om daar op donderdagavond te kaatsen. Nadat Pieter de sleutels van het gebouwtje op het veld had opgespoord kon vanaf 2 juli de competitie daar worden voortgezet. We hoefden alleen nog maar over het toegangshek te klimmen. De regering had ondertussen alle contactsporten weer toegestaan vanaf 1 juli, zodat er tijdens het kaatsen geen beperkingen meer waren.

 

In totaal is er op 14 avonden gekaatst en elke avond werden er twee partijen gespeeld met een vrij kleine groep, waarbij er wel langzamerhand wat meer kaatsers mee gingen doen. Het is iedereen erg goed bevallen en zeker voor herhaling vatbaar in 2021. Iedereen is welkom om mee te doen volgend jaar! Het is ook gezellig om mee te doen. Lees ook het verslag van de Slotdag!

 

De prijsuitreiking vond plaats na afloop van de geslaagde Slotdag op zondag 27 september. Pieter en Loes Alberda hadden zelf voor drie leuke prijzen gezorgd. Na het nodige rekenwerk van Loes, kon Pieter (zelf vierde geworden) de prijzen uitreiken aan de eerste drie van het klassement. Aan het enorme aantal behaalde eersten is duidelijk te zien dat naast veel overwinningen ook een trouwe opkomst nodig is om in de prijzen te vallen.

 

1e prijs: Lammert Stellema  - 133 

2e prijs: Simon de Groot      - 131 

3e prijs: Tjalling Feenstra     - 127 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Nieuwe gedachten aan zee!

03-10-2020

HARLINGEN - Boukje Grandke heeft weer mooie, leuke en bijzondere post uit de rode bus aan het eind van de Suderpier gesprokkeld.

Nieuwe corona-maatregelen, ook voor de bibliotheek

03-10-2020

HARLINGEN - Een bezoek vooraf reserveren hoeft niet, registreren bij gebruik van computer of leestafel wel.

Geslaagde Slotdag competitiekaatsers in Midlum

03-10-2020

MIDLUM - Op zondag 27 september hebben de competitiekaatsers het seizoen afgesloten met een wedstrijd: De Bakkerij Elsinga Partij.

Reacties

HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Food 80/20 Food 80/20 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Lichtboei De Lichtboei Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg The Shamrock The Shamrock Broodje Nuchter Broodje Nuchter Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Greenart Production Greenart Production BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Visie Events Visie Events Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn BENG Evenementen BENG Evenementen Food 80/20 Food 80/20 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg