Doe/beleefmiddagen

Doe/beleefmiddagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? In november organiseert rsg Simon Vestdijk in Harlingen 2 doemiddagen en in Franeker een beleefmiddag.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Laatste middag voor de ouderen in Trebol

28-10-2019

HARLINGEN - Het was leuk bezet in de Trebol, toen daar de laatste middag voor de ouderen begon.

Laatste middag voor de ouderen in Trebol Foto: Dorus Breidenbach

Veel bekende mensen kwamen toch nog één keer in Trebol naar de Harlinger artiesten die we nog hebben. Want velen, die we nog konden van de laatste jaren, zijn al niet meer onder ons. Zo werden heel erg gemist Sije Boonstra, Theun Langerak, Hennie en Arie Rinsma, Jelle Dijkstra om maar een paar te noemen, maar er waren natuurlijk veel meer. Ook werd gemist Ko Bonnema de grote animator van de vele avonden, hij kon het helaas niet meer opbrengen. Dit waren, en met hen vele anderen, mensen die hun sporen wel achter hebben gelaten in het cultureel centrum Trebol.

 

Maar gelukkig was er deze middag nog volop te doen in het nu nog bestaande Trebol. Gerrie en Auke zaten voor het begin al te spelen voor het grote podium. Prachtig was het om de mondorgelclub Ons Genoegen te zien onder leiding van Coosje Wouters. En in hun gelederen zat de oudste deelnemer van deze dag mevr vd Heide, zij is 94 jaar en dat is toch prachtig te noemen. Coosje moest daarna door als zangeres optreden samen met Anneke Hoekstra en begeleid door Frans Wouters, Frans die even problemen had om op het grote podium te komen. Hun laaste liedsje was 'Troela hou je nog van mij', nou we houwe van alle drie troelaas nim dat maar van mij an.

 

De jongens van Just for Fun speulden oek met en die hewwe toch een mooi bitsje bijleerd ze speulden hele mooie nummers zowel in ut Engels as oek in ut Harlingers. Allemaal Anders onder leiding van Albertus vd Plaats met hun trekzakken speulden tot de pauze deur en de mesen konden allemaal met zinge. Zelfs in de pauze was ur muziek en na de pauze begonnen de mannen en vrouwen van het Stedelijke Muziekkorps en dat is natuurlijk altied prachtig. Wij as Harlingen magge trots weze op dit korps, en ik zag Ubbo blazen de wangen barsten hast, mooi man. Na ut Stedelijk kwam ur een duo op ut podium, een nieuw duo namelijk Ronnie vd Plaats en Wiebe v Dijk, je kanne wel zegge oud en jong. Wiebe had een tekst maakt voor een Trebol lied en daar had Harry Greve de muziek bij maakt, nou dat ging best aardig want de mesen zongen met. Vooral de laatste zin, je kan ur straks gaan wonen in een appartement. We zalle probere om ut liedje te laten lezen en horen.

 

De op één na laatsten die optraden waren de Penniegirls en dat waren eigenlijks de dames van de Harlinger Huusvrouwen versterkt met wat nieuwe meiskes. En de begeleiding was oek anders, voorheen met accordeon nou hadden ze een toetsenman en een saxofonist urbij. Nou ik ging hast as vanouds met mooie paskes en leuke liedsje. En ze wudden in e gaten houden deur twee ouwe opperhoofden van vroeger namelijk Liesje en Nellie die twee zagen ur op toe at alles wel goed ging. Na afloop waren ze beiden tevreden, ja zeiden ze: "ze waren niet ze goed as ons, maar ze komme ur wel", nou das toch mooi.

 

Hierna was ur weer een nieuw duo: Wiebe met de dochter van Ko Bonnema en zij hiet Anna. Anna achter de piano en Wiebe zinge, ze zongen 'Blauwe luchten wijdse verten' een oud nummer van Ko en Jelle. En bij ut liedje 'Droomland' zong Henk Jan Cornelisse samen met Wiebe, en dat wudde geweldig met zongen deur de mesen in de zaal. Ut einde was komen, dit was de laatste keer dat er sun middag was in ut ouwe Trebol. Ut was mooi weest, maar wat zalle we met sien allen over een tiedsje ut ouwe Trebol misse. Er is dus wat voor de gemeente te doen, want sun prachtige stad als Harlingen kan beslist niet zonder een cultureel centrum. Dus mesen in en om de raad ur teugenan met de billug en laat sien wat jim kanne!

 

Foto's: Dorus Breidenbach en WvD.

Muziek

Meer nieuws

Fc Harlingen bestolen van punten

28-10-2019

HARLINGEN - Fc Harlingen speelde zondag voor eigen publiek tegen Nicator uit Leeuwarden.

Harlinger Jazzband Leoville is na 44 jaar uitgespeeld

28-10-2019

HARLINGEN - De bekende Harlinger jazzband Leoville stopt ermee.

Okke Hel maakt de grachten van Leeuwarden onveilig

28-10-2019

LEEUWARDEN - Op zaterdag 26 oktober stond, voor roeivereniging Okke Hel, de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma: het Liwwadster Rondje.

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Lichtboei De Lichtboei Copini Opticiëns Copini Opticiëns VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Broodje Nuchter Broodje Nuchter Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Greenart Production Greenart Production Food 80/20 Food 80/20 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï The Shamrock The Shamrock Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Broodje Nuchter Broodje Nuchter BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Greenart Production Greenart Production