TSRH2018

TSRH2018

’s Werelds grootste traditionele Tall Ships varen op vrijdag 3 augustus Harlingen binnen en zijn daar t/m maandag 6 augustus te bewonderen.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
1 juni 2018

1 juni 2018

Harlingen Open Golf: een uniek sportevenement! Hét golftoernooi voor liefhebbers van de golfsport met hart voor Harlingen.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Laatste loodjes Potvisfontein

07-05-2018

HARLINGEN - De Potvisfontein wordt als alles mee zit volgende week woensdag geplaatst.

Bij De Boer & De Groot aan de Industrieweg is men met man en macht bezig om de potvis klaar te krijgen. Momenteel wordt er nog gelast aan de stalen construktie als dat klaar is zal de staart aan de romp gezet. Ook in de kop zijn Jos van Lier en Bram Visser nog druk aan het sleutelen om de fontein 20 meter hoog te laten spuiten. Dus een mooi moment voor wethouder Hein Kuiken om een bezoekje te brengen aan dit mooie bedrijf.

 

Het 3 meter hoog en 18 meter lange gevaarte wordt, na de assemblage, opgevuld met schuimbeton om tegen de druk van eventuele ijsgang en andere invloeden bestand te zijn. Als dat klaar is zal de fontein ongeveer 17 ton wegen. De buik van de potvis komt op 1 meter onder NAP te liggen. Dus bij extreme waterstanden zal de fontein "zweven" of onderwater staan. Het kraanschip de Dynamo van De Boer & De Groot heeft maandagmorgen al de fundering in de Willemshaven aangebracht.

 

De fontein wordt, zo als het nu staat, woensdag 16 mei geplaatst met de "Durk" het grootste kraanschip van De Boer & De Groot.

 

In het kader van het 11Fountains-project van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 wordt de fontein geplaatst. Kunstenaars Jennifer Allora en Guillermo Calzadilla uit Puerto Rico hebben deze ontworpen. Ze kozen voor de potvis vanwege de historische binding met de stad. Vanuit Harlingen vertrokken in vroeger eeuwen veel walvisvaarders. 

 

In de andere loods van De Boer & De Groot wordt de ‘Flora & Fauna’ van Shen Yuan, de levensboomfontein voor Hindeloopen klaar gemaakt voor transport. De afgelopen tijd zijn er, omdat de fonteinboom niet in een container paste, de door de Chinezen afgzaagde takken weer aangesoldeerd.

 

Binnen het project 11Fountains, werkt De Boer & De Groot civiele werken b.v. in bouwteamverband ook nog mee aan de onderbouw van 2 andere fonteinen nl. Workum en Stavoren. 

Bedrijfsleven Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Leuk weekend voor de boeg!

07-05-2018

HARLINGEN - Kijken we even in dé Harlinger UITagenda van Harlingenboeit.nl, zien we dat er komend weekend weer veel leuks te doen is in Harlingen.

Bladkorven in de gemeente Harlingen

07-05-2018

HARLINGEN - De bladkorven zijn weer geplaatst in de gemeente Harlingen om te voorkomen dat blad- en klein snoeiafval in de Sortibak beland.

3e Kleutervoetbalfeest bij Zeerobben

07-05-2018

HARLINGEN - Sporten en bewegen is gezond.

Reacties

Ons Food&Wine Ons Food&Wine ForHim Menswear ForHim Menswear Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier de Groot Atelier de Groot Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Dio Jurien Dio Jurien IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Lichtboei De Lichtboei Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam VVV Harlingen VVV Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Almamater Almamater BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier de Groot Atelier de Groot Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Visie Events Visie Events Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Almamater Almamater Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona ForHim Menswear ForHim Menswear Hema Harlingen Hema Harlingen