Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Laatste hockeyweekend van 2020

24-12-2020

HARLINGEN - Waarschijnlijk is er in de ruim 50-jarige geschiedenis van HMHC niet eerder zo laat in het seizoen nog op het veld gehockeyd.

De coronatijd in combinatie met het zachte weer zorgden ervoor dat afgelopen zaterdag door de meiden van MA1, MA2 en MB1 een laatste onderlinge wedstrijd voor de kerstvakantie kon worden gespeeld. Anders hadden ze nu ergens in Noord-Nederland een zaalcompetitie gespeeld, maar deze zaalwedstrijden zijn helaas afgeblazen door de KNHB.

 

Coach Jan Haak en invalcoach Frank Burkels hadden ieder een mix-team onder hun hoede. Onder de uitstekende leiding van de scheidsrechters vader en zoon Nieuwland werd er een mooie oefenwedstrijd gespeeld. De uitslag is niet zo interessant, wel dat er fanatiek en prima gehockeyd werd. Na afloop was er, corona proof, voor iedereen chocolademelk en kerststol.

 

Zolang de corona maatregelen van kracht zijn, zal er door de teams van HMHC onderling gehockeyd blijven worden op de zaterdagen. Dit naast de training op de doordeweekse dagen. Voor de jongste jeugd is er een afzonderlijk trainingsrooster, zij trainen op woensdagmiddag in de Waddenhal. Meedoen kan natuurlijk, wel graag even aanmelden vooraf via TC@Harlingermhc.nl.

 

Komende weken geen training

De komende kerstweken wordt er bij HMHC niet getraind en kan iedereen van zijn of haar welverdiende vakantie genieten. Begin januari kan de jeugd dan weer los, waarbij HMHC ernaar streeft om de jongens en meisjes zoveel mogelijk gewoon te kunnen laten trainen op het veld. Uiteraard is dat afhankelijk van het weer, maar juist nu is het van belang om te kunnen sporten met je vrienden en vriendinnen.

Het is helaas nog even afwachten wanneer de senioren weer kunnen trainen, dat is afhankelijk van het versoepelen van de coronamaatregelen van de overheid.

 

 

Keukenproject vordert gestaag

De heren van de clubklusploeg maken gebruik van de rustige periode in het clubhuis om de keuken te verbouwen. De oude keuken heeft inmiddels plaatsgemaakt voor de basis van een nieuwe keuken en ook zijn de koelkasten al vervangen. De aftimmering vindt de komende weken plaats, waarbij het streven is om komend voorjaar de keuken weer in gebruik te nemen.

 

Sport BSO Fantifit

Zoals wellicht bekend zal zijn, organiseert Eigen & Wijzer op de velden van HMHC een Sport BSO. Ze zijn herkenbaar aan de kleurige vlag die intussen aan de Westerzeedijk wappert. Er wordt natuurlijk niet alleen gehockeyd, maar ook gevoetbald en andere sporten gespeeld. Voor de veiligheid van alle kinderen is er intussen een tijdelijk hek langs de sloot geplaatst door gemeente Harlingen, waardoor de veiligheid van zowel de kinderen van de Sport BSO als de jongste jeugd van HMHC gewaarborgd is.

 

 

HMHC bedankt alle vrijwilligers

Een club ben je met z’n allen. Vandaar dat het bestuur afgelopen week een rondje Noordwest Fryslân reed en alle vrijwilligers bedankte voor hun inzet in dit bijzondere seizoen. Ook al worden er dan geen wedstrijden gespeeld, achter de schermen is er toch altijd veel te regelen. Met dank aan bakkerij Elsinga ontving iedereen een heerlijke kerststol en een zak meringues.

 

Fijne feestdagen gewenst!

Nog een traditie die in het water valt: de traditionele kerstborrel bij HMHC. Hopelijk kan dit volgend jaar wel weer gewoon plaatsvinden. Dus dan maar een bericht via de media: HMHC wenst iedereen in deze bijzondere tijd fijne en gezonde feestdagen! In het nieuwe jaar is het hopelijk weer mogelijk elkaar gewoon op en rond het veld aan de Westerzeedijk te ontmoeten.

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Boeiende blog projectdirecteur TSRH2022: De kans van je leven

24-12-2020

HARLINGEN - Soms krijg je in je leven een kans die je moet grijpen.

Opdat wij niet vergeten

24-12-2020

HARLINGEN - Alweer voor de 5e keer is op kerstavond door bestuur en vrijwilligers van de Ver. Oud Harlingen en het Centraal Comité 1945 lichtjes op de oorlogsgraven geplaatst op de Algemene Begraafplaats te Harlingen.

Reacties

Greenart Production Greenart Production Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Food 80/20 Food 80/20 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns The Shamrock The Shamrock DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires