HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Kunstwerk Frank Stella naar Harlingen!

17-02-2021

HARLINGEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft onlangs een intentieovereenkomst met kunstenaar Frank Stella ondertekend.

Kunstwerk Frank Stella naar Harlingen! Kunstwerk Frank Stella naar Harlingen. Foto: Joachim de Ruijter

Hierin is afgesproken dat gemeente Harlingen het kunstwerk ‘Broken Jug’ van Frank Stella in bruikleen krijgt. Het kunstwerk is gebouwd in Cherbourg en ligt opgeslagen op het industrieterrein van Harlingen.

 

Frank Stella wil iedereen laten genieten van zijn kunst

Frank Stella is een Amerikaanse kunstenaar die wereldwijd bekend is door zijn schilderijen, driedimensionale werken en metalen constructies. Hij heeft meerdere tentoonstellingen gehad in Museum of Modern Art en het Guggenheim in New York. Zijn kunstwerken worden op verschillende plaatsen ter wereld ten toon gesteld, zoals Toronto, Los Angeles, Singapore.

 

In 2019 was Frank Stella samen met burgermeester Roel Sluiter op locatiebezoek voor het kunstwerk: "It feels very comfortable with the ocean, it is very nice. I grew up in a place with the water like this in America, Massachusetts." Frank Stella wenst dat iedereen kan genieten van dit unieke werk en heeft daarom zijn kunstwerk in bruikleen aangeboden aan de gemeente Harlingen.

 

Oorspronkelijk bedoeld voor stadion in Miami

Oorspronkelijk is de bol van aluminium, 14 meter hoog en 45 ton zwaar in Cherbourg gebouwd voor een stadion aan zee in Miami. Van Frankrijk is deze naar Harlingen verscheept. Op dit moment staat het kunstwerk in Harlingen op een afgesloten industrieterrein. Hierdoor is dit kunstwerk niet vrij toegankelijk voor het publiek. Gemeente Harlingen heeft nu een buitenkans om het kunstwerk in de openbare ruimte te plaatsen. De beoogde locatie voor dit kunstwerk is bij het parkeerterrein voor eilandtoeristen en de Tsjerk Hiddessluizen.

 

Eilandgevoel begint in Harlingen

Voor de gemeente Harlingen is de ‘Broken Jug’ een onderdeel van de verbeteringen voor eilandtoeristen naast het verbeteren van de parkeerterreinen en de route naar de veerboten. Het motto voor deze kwaliteitsverbetering is: ‘Het eilandvakantie begint al in Harlingen’. Uiteraard is het kunstwerk ook een landmark voor inwoners en andere bezoekers van Harlingen.

 

Joop Mulder haalde kunstwerk naar Friesland

De overeenkomst met Frank Stella is mede tot stand gekomen dankzij de onlangs overleden Joop Mulder (Sense of Place) en CIG uit Groningen. Joop Mulder haalde in 2019 Frank Stella naar Nederland om een plek te zoeken voor het kunstwerk. CIG bouwt samen met Mannen van Staal vaker driedimensionale werken voor Stella. De gemeente verwacht dat het kunstwerk aan het eind van de zomer kan worden geplaatst als onderzoeken en vergunningenprocedures zijn afgerond.

 

  • Video Omrop Fryslân - Verslaggever Ronnie Porte in gesprek met Theunis Bakker (Mannen van Staal) en Allard Bokma (CIG Architecture).

 

Algemeen Gemeente Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Online Algemene Ledenvergadering Zeerobben

17-02-2021

HARLINGEN - Misschien wel de eerste en ook meteen de laatste keer in het bestaan van de voetbalvereniging Zeerobben.

Gemeentelijke belastingen 2021

17-02-2021

HARLINGEN - Binnenkort valt bij veel mensen de aanslag gemeentelijke belastingen weer op de mat.

We gaan weer voetballen!

17-02-2021

HARLINGEN - Waarom? Omdat we denken dat het weer kan en omdat de kinderen en de organisatie er weer zin in hebben en klaar voor zijn.

Reacties