De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Kunstwerk Frank Stella naar Harlingen!

17-02-2021

HARLINGEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft onlangs een intentieovereenkomst met kunstenaar Frank Stella ondertekend.

Kunstwerk Frank Stella naar Harlingen! Kunstwerk Frank Stella naar Harlingen. Foto: Joachim de Ruijter

Hierin is afgesproken dat gemeente Harlingen het kunstwerk ‘Broken Jug’ van Frank Stella in bruikleen krijgt. Het kunstwerk is gebouwd in Cherbourg en ligt opgeslagen op het industrieterrein van Harlingen.

 

Frank Stella wil iedereen laten genieten van zijn kunst

Frank Stella is een Amerikaanse kunstenaar die wereldwijd bekend is door zijn schilderijen, driedimensionale werken en metalen constructies. Hij heeft meerdere tentoonstellingen gehad in Museum of Modern Art en het Guggenheim in New York. Zijn kunstwerken worden op verschillende plaatsen ter wereld ten toon gesteld, zoals Toronto, Los Angeles, Singapore.

 

In 2019 was Frank Stella samen met burgermeester Roel Sluiter op locatiebezoek voor het kunstwerk: "It feels very comfortable with the ocean, it is very nice. I grew up in a place with the water like this in America, Massachusetts." Frank Stella wenst dat iedereen kan genieten van dit unieke werk en heeft daarom zijn kunstwerk in bruikleen aangeboden aan de gemeente Harlingen.

 

Oorspronkelijk bedoeld voor stadion in Miami

Oorspronkelijk is de bol van aluminium, 14 meter hoog en 45 ton zwaar in Cherbourg gebouwd voor een stadion aan zee in Miami. Van Frankrijk is deze naar Harlingen verscheept. Op dit moment staat het kunstwerk in Harlingen op een afgesloten industrieterrein. Hierdoor is dit kunstwerk niet vrij toegankelijk voor het publiek. Gemeente Harlingen heeft nu een buitenkans om het kunstwerk in de openbare ruimte te plaatsen. De beoogde locatie voor dit kunstwerk is bij het parkeerterrein voor eilandtoeristen en de Tsjerk Hiddessluizen.

 

Eilandgevoel begint in Harlingen

Voor de gemeente Harlingen is de ‘Broken Jug’ een onderdeel van de verbeteringen voor eilandtoeristen naast het verbeteren van de parkeerterreinen en de route naar de veerboten. Het motto voor deze kwaliteitsverbetering is: ‘Het eilandvakantie begint al in Harlingen’. Uiteraard is het kunstwerk ook een landmark voor inwoners en andere bezoekers van Harlingen.

 

Joop Mulder haalde kunstwerk naar Friesland

De overeenkomst met Frank Stella is mede tot stand gekomen dankzij de onlangs overleden Joop Mulder (Sense of Place) en CIG uit Groningen. Joop Mulder haalde in 2019 Frank Stella naar Nederland om een plek te zoeken voor het kunstwerk. CIG bouwt samen met Mannen van Staal vaker driedimensionale werken voor Stella. De gemeente verwacht dat het kunstwerk aan het eind van de zomer kan worden geplaatst als onderzoeken en vergunningenprocedures zijn afgerond.

 

  • Video Omrop Fryslân - Verslaggever Ronnie Porte in gesprek met Theunis Bakker (Mannen van Staal) en Allard Bokma (CIG Architecture).

 

Algemeen Gemeente Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Online Algemene Ledenvergadering Zeerobben

17-02-2021

HARLINGEN - Misschien wel de eerste en ook meteen de laatste keer in het bestaan van de voetbalvereniging Zeerobben.

Gemeentelijke belastingen 2021

17-02-2021

HARLINGEN - Binnenkort valt bij veel mensen de aanslag gemeentelijke belastingen weer op de mat.

We gaan weer voetballen!

17-02-2021

HARLINGEN - Waarom? Omdat we denken dat het weer kan en omdat de kinderen en de organisatie er weer zin in hebben en klaar voor zijn.

Reacties

Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Food 80/20 Food 80/20 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Plus Lunenborg Plus Lunenborg Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona The Shamrock The Shamrock Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Hubo-Faber Hubo-Faber De Omdraai De Omdraai De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events
Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Lichtboei De Lichtboei Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Food 80/20 Food 80/20 The Shamrock The Shamrock