Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Kunstpresentatie Kaneli & Smit met gastmuzikanten in Museum Hannemahuis

08-02-2023

HARLINGEN - Zaterdag 18 februari geven Kaneli & Smit een toelichting op hun kunstenaarspraktijk en de verhalen achter de kunstwerken die tot en met 19 maart op hun tentoonstelling in museum het Hannemahuis te zien zijn.

Kunstpresentatie Kaneli & Smit met gastmuzikanten in Museum Hannemahuis Op de foto het schilderij Ebb & Flow on One Square meter in de kwelder Noarderleech.

Daarnaast brengen Tristan Visser en Agnes Nomadic Oboe op experimentele wijze een muzikale uitbeelding van het element water en Skelectief maakt geïmproviseerde muziek in dialoog met en tussen de schilderijen van Kaneli & Smit.

 

Sinds 2007 vormen Irem Kaneli (Constantinopel, 1970) en Stijn Smit (Schingen, 1976) het kunstenaarsduo Kaneli & Smit en hanteren ze een werkwijze als twee-eenheid. Hun fascinatie voor het landschap is verbonden met de materie waarvan het gemaakt is en hoe het ontstaan is. Ze handelen met de materie en verstaan zich met natuurlijke processen. Zoals de klei en zee in de ziel van Nederland schuilt en vooral duidelijk aanwezig in het Noord-Nederlandse kustgebied, zo is hun schildersmaterie de klei/aarde en de zee. Door met deze oermaterie te werken leggen ze vanzelf een relatie tussen mens, natuur, cultuur, oorsprong en geschiedenis. Het schilderij is het landschap, zo wordt in samenwerking met de natuur en door te anticiperen op het onverwachte, een nieuwe beeltenis van dit dynamische landschap gecreëerd. Deze middag vertellen ze hoe ze met elkaar en met de natuur samenwerken. De focus zal liggen op het ontstaan van Eb- en vloedschilderijen in samenwerking met de Waddenzee getijden. De presentatie zal een verdieping bieden in de werkwijze van Kaneli & Smit en hun unieke samenwerkingsverband. 

 

Van Waddenzee geluiden tot Arctische zeilreizen en walvisgezang worden door Tristan Visser en Agnes Nomadic Oboe vertaald in de vorm van muziek voor het schilderij "Blue 440~490nm". Skelectief sluit de middag af. De omgeving, de sfeer, het publiek... alles beïnvloedt ter plekke wat zij spontaan gaan spelen.

 

  • Zaterdag 18 februari in het Gemeentemuseum het Hannemahuis, Voorstraat 56 te Harlingen.
  • Inloop om 13.15 en het begint om 13:30.

 

Wees van harte welkom, geef graag even aan als je komt via museum@harlingen.nl

 

Algemeen Kunst & Cultuur Muziek

Meer nieuws

Zeerobben nieuws week 5-2023

08-02-2023

HARLINGEN - Met o.a.: Het Jeugdjournaal, de Meiden, de Senioren, Erwin Otten en de A-selectie.

Sportakkoord Harlingen biedt de cursus ‘Besturen met impact’ aan

08-02-2023

HARLINGEN - Sport Fryslân en de KNVB organiseren gezamenlijk de opleiding ‘Besturen met impact’ voor verenigingsbestuurders uit Fryslân.

Een hartverwarmend Valentijnscadeau scoor je in Harlingen!

08-02-2023

HARLINGEN - Vanaf donderdag 9 februari wordt je in het stadshart van Harlingen ondergedompeld in een zee van liefde!

Reacties

The Shamrock The Shamrock De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten BENG Evenementen BENG Evenementen Wellheat Shop Wellheat Shop Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis TeamFRL TeamFRL IJssalon Min12 IJssalon Min12 CDA Harlingen CDA Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Wellheat Shop Wellheat Shop TeamFRL TeamFRL Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation