Van Campen & Dijkstra Harlingen

Van Campen & Dijkstra Harlingen

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517 – 212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WINter aan Zee lotenactie!

WINter aan Zee lotenactie!

Kom winkelen in Harlingen en maak kans op Ondernemend Harlingen cadeaubonnen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Koninklijke onderscheiding voor Henry Drost

12-11-2021

HARLINGEN - Henry Drost heeft donderdag 11 november 2021 aan boord van Zeesleepboot de Holland een Koninklijke onderscheiding gekregen.

Koninklijke onderscheiding voor Henry Drost Op de foto Henry Drost en Maria van Sterkenburg. Foto: Joachim de Ruijter

Hij is benoemd als Lid in de orde van Oranje Nassau. Dat gebeurde na de presentatie van ‘zijn’ nieuwste boek, ‘Holland, 100 jaar Terschellinger Zeesleepboot historie’.

 

Henry Drost (79) kreeg het lintje voor het op de kaart zetten van Harlingen en de passie en het enthousiasme waarmee hij dat nog altijd doet. Hij gaat niet zonder camera de deur uit. Hij maakte op zijn zestiende de eerste foto’s voor de Harlinger Courant. Ruim zestig jaar later heeft de voormalige directeur van Flevodruk Harlingen en uitgever van de Harlinger Courant een gigantisch fotoarchief, met vooral foto’s van Harlingen. Henry heeft alle negatieven uit het verleden gedigitaliseerd. De uren die hier in zijn gestoken zijn niet te tellen. Sinds Henry met pensioen is, heeft hij niet stilgezeten. Zijn dagen worden nog steeds bijna volledig gevuld met fotografie in en rondom Harlingen en de publicatie van diverse boeken, veelal over Harlingen. Zijn fotoarchief is een waardevolle bron waar bijvoorbeeld Vereniging Oud Harlingen, Centraal Comité 1945, Stichting Zeesleepboot de Holland, Rederij Doeksen, Zeevaartschool Terschelling, Vlieland Magazine en uiteraard de Harlinger Courant uit putten.

 

Henry werkte belangeloos mee aan bijvoorbeeld het boek ‘75 jaar vrijheid’ van Centraal Comité 1945. Hij werkte ook als vrijwilliger mee aan meer dan vijftig nummers van ‘Cornelis Douwes’; het tijdschrift van de Vereniging Oud-leerlingen der Zeevaartschool Terschelling. En al meer dan dertig jaar verzorgt Henry de vormgeving van Vlieland Magazine, het tijdschrift van Jan ‘van Vlieland’ Houter. “Henry doet dat allemaal in stilte en werkt eigenlijk als promotor geheel gratis in de schaduw”, aldus Houter.

 

Het nieuwe boek over de Holland is samengesteld door Henry, met behulp van vele andere vrijwilligers die de Holland in de vaart houden. Het boek was een cadeautje voor het 70-jarig jubileum van de legendarische zeesleper. De eerste exemplaren waren voor oud-kapitein Klaas van der Wielen (94 jaar), de huidige kapitein Luut Bolt en burgemeester Ina Sjerps.

 

Na de overhandiging van de boeken, verraste burgemeester Ina Sjerps, Henry Drost met een Koninklijke onderscheiding. In verband met de huidige richtlijnen van het RIVM is het opspelden van de onderscheiding gedaan door dochter Norma Drost. Hij was even sprakeloos, maar herpakte zichzelf snel en zei tegen burgemeester Sjerps: “U moet de Koning en Koningin maar hartelijk bedanken. Het is een goed idee om ze uit te nodigen op de Holland! Voormalig Koningin Juliana en Prins Bernhard zijn destijds aan boord geweest en voormalig Koningin Beatrix ook.”

 

Fotoverslag door Joachim de Ruijter

Algemeen Bedrijfsleven Gemeente Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Boeiende blog projectdirecteur TSRH2022: Vele handen maken licht werk

12-11-2021

HARLINGEN - Ik schreef op deze plaats al eens over de geweldige support die we krijgen van allerlei bedrijven en organisaties die de Tall Ships Races Harlingen een warm hart toedragen.

Leerlingen in Harlingen planten eigen voedselbosje en leren spelenderwijs over wat er groeit en bloeit

12-11-2021

HARLINGEN - In het voorjaar kregen alle basisscholen in Harlingen een ontdekkist van de gemeente over het thema biodiversiteit, waarmee de kinderen kunnen leren over dit thema door zelf te onderzoeken en ontdekken.

Rijperkerk – Zeerobben in Knock-outfase in de Beker

12-11-2021

HARLINGEN - Geen onderschatting en alle zeilen bij zetten.

Reacties

Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Food 80/20 Food 80/20 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas The Shamrock The Shamrock BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas The Shamrock The Shamrock Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Plus Lunenborg Plus Lunenborg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Food 80/20 Food 80/20