TSRH2018

TSRH2018

’s Werelds grootste traditionele Tall Ships varen op vrijdag 3 augustus Harlingen binnen en zijn daar t/m maandag 6 augustus te bewonderen.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
1 juni 2018

1 juni 2018

Harlingen Open Golf: een uniek sportevenement! Hét golftoernooi voor liefhebbers van de golfsport met hart voor Harlingen.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Koningsdag 27 april: Engelse Tuin Feest Harlingen!

24-04-2018

HARLINGEN - Op Koningsdag vindt het jaarlijks terugkerende feest van de Rotary Club Harlingen in de Engelse Tuin in Harlingen plaats.

Het Engelse Tuin Feest staat dit jaar in het teken van Pirates of the Caribbean, een link naar de komende Tall Ships Race in augustus. Opgepast voor piraten en kanonnen dus! Ondanks de aanwezige piraten zal de gehele tuin weer gezelligheid uitstralen. Zo is er een grote markt met kramen (kleding, boeken, bloemen, rommelmarkt en nog veel meer), is er een grote bar, zijn er veel eettentjes (vis, friet, hamburgers, pulled pork, poffertjes, gerookte poon, etc.) en zal er weer live muziek vanaf het podium komen.

 

De Engelse Tuin op het oude bolwerk aan de rand van de oude binnenstad is al vele jaren het decor voor een geslaagd Koningsfeest in Harlingen en verre omgeving. Met een Food Court & Bar, evenementen voor jong en oud, rad van fortuin, bloemen- en tweedehandsmarkt, springkussen en uitgebreide kinderhoek is er volop vermaak tussen tien en zes uur ‘s avonds.

 

Goede doelen

De goede doelen voor dit jaar zijn Stichting Present Noordwest Friesland, Scouting Harlingen, Vlielandkamp en The Tall Ships Races. Stichting Present wil een beweging op gang brengen waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien. Het Vlielandkamp is een landelijke Rotary activiteit waardoor kinderen die, om uiteenlopende redenen, zonder het kamp niet met vakantie kunnen gaan. De bijdrage aan de Tall Ships Race houdt in dat we ervoor dat een aantal jongeren mee kunnen als trainee op een Tall Ship.

 

Muziekprogramma

Natuurlijk wordt deze dag opgefleurd met muziek. Om 11.30 zingt Kaatje samen met Wiebe pop en meezingers op Harlinger teksten. Om 12.45 uur is het de beurt aan Thunderburd 6, muziek “from the Golden Age of Rock & Pop”. Om half drie speelt gitaarduo The Goldnuggets met singer/songwriter Boaz Roelevink. De middag wordt van kwart voor vier tot kwart voor zes afgesloten met Mad King George (TAFKAJBB): Blues, Rock, Funk met veel een klassiekers, maar ook eigen werk.

 

Voor de jonge bezoekers zijn er een kinderhoek, een springkussen en een stormbaan aanwezig. Ook is er een kleurwedstrijd met mooie prijzen! Haal de tekening (vanaf zaterdag 21 april) op bij Intertoys in Harlingen, kleur hem zo mooi mogelijk in en lever de kleurplaat in bij de kinderhoek tijdens het Engelse Tuin Feest op Koningsdag. De mooiste tekeningen belonen we met een prijs. De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 5 mei bij de Intertoys!

 

Op het podium live optredens van:

  • 11.30 uur - Kaatje Zingt met Wiebe van Dijk
  • 12.45 uur - Thunderbird 6
  • 14.30 uur - The Goldnuggets
  • 16.00 uur - Mad King George (TAFKAJBB)

 

Het wordt dus weer een groot (dans)feest!

 

Het feest begint om 10.00 uur en eindigt rond 17.00 uur (bij de bar uiterlijk 18.00 uur). U komt toch ook?

 

Bedrijfsleven Eten, Drinken, Uitgaan Evenement Muziek Shoppen

Meer nieuws

Kennisgeving van het voornemen tot uitschrijving BRP

24-04-2018

HARLINGEN - Uit onderzoek van de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning is gebleken dat onderstaande personen niet meer wonen op het adres waar zij volgens de Basisregistratie Personen (BRP) staan ingeschreven.

Koninklijke Onderscheiding voor Jannetje Lena Sijtsma-Nouwen

24-04-2018

HARLINGEN - Op dinsdagavond 24 april ontving Jannetje Lena Sijtsma-Nouwen (72) uit Harlingen een Koninklijke onderscheiding.

Eerste dames-kampioenschap in 35-jarig bestaan Green Lions

24-04-2018

HARLINGEN - De dames van basketbalverenging Green Lions uit Harlingen hebben afgelopen zaterdag geschiedenis geschreven, door in een bloedstollende wedstrijd het kampioenschap naar zich toe te trekken.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Lichtboei De Lichtboei Zensa Moda Zensa Moda Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" IJssalon Min12 IJssalon Min12 Vogelaar Audio Vogelaar Audio VVV Harlingen VVV Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Almamater Almamater Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Ons Food&Wine Ons Food&Wine Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Plus Lunenborg Plus Lunenborg Dio Jurien Dio Jurien ForHim Menswear ForHim Menswear Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events
Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Atelier de Groot Atelier de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Lichtboei De Lichtboei