Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Koningsdag 2020 wordt Woningsdag

24-04-2020

HARLINGEN - Op maandag 27 april 2020 wordt op zeer beperkte schaal aandacht besteed aan Koningsdag 2020.

Koningsdag 2020 wordt Woningsdag Foto: Joachim de Ruijter.

De titel is veranderd dit jaar in Woningsdag. Om kwart voor 10 gaan in Nederland klokken beieren om koning Willem Alexander  te feliciteren met zijn 53ste verjaardag . Om 12.00 uur start er een digitale kleedjesmarkt en om 16.00 uur sluiten we  de Woningsdag af met een thuistoast. Althans dat is de bedoeling.

 

Vlaggen uit!

Het Centraal Comité en de gemeente Harlingen vragen u vriendelijk om ook de vlag met oranje wimpel, als u die heeft natuurlijk, uit te steken. Op die manier kunnen we toch nog wat doen, zegt het Centraal Comité 1945. Immers: de koraalmuziek, de aubade, de zwarte markt en het Rotary Tuinfeest zijn allemaal gesneuveld vanwege het Corona-virus. Terwijl er ook voor de horeca een lockdown geldt, een terrasje pakken zit er ook niet in dit jaar.

 

Zwarte markt

Voor de zwarte markt op de Lanen is het de tweede keer dat die in 35 jaar niet doorgaat. Begonnen in 1985 als verlengde van het jubileumjaar 750 jaar Stadsrechten in 1984, is de markt afgelast in 2001 vanwege de MKZ-crisis. Bij de aanleg van het diepriool in de jaren 90 is de zwarte markt eenmaal verplaatst geweest naar de Hoogstraat. 

 

CC’45 houdt op te bestaan

De  aubade neemt een speciaal plekje in. Er zijn nog maar een paar plaatsen in Friesland waar nog een aubade, zanghulde, wordt gehouden op Koningsdag. Hoe het volgend jaar komt met die zanghulde is nog ongewis. Het Centraal Comité 1945 die deze aubade sinds 1945 organiseert, houdt op te bestaan. Het Centraal Comité 1945 wenst u een aangename Woningsdag op maandag 27 april 2020.

 

 

Corona Gemeente Kunst & Cultuur

Meer nieuws

GGD Fryslân: Update zaterdag 25 april 12.00 uur

24-04-2020

HARLINGEN - Testlocatie voor zorgmedewerkers op K(W)oningsdag en 5 mei gesloten, GGD-team beschikbaar voor noodgevallen en advies.

Zeerobben jeugd volop in ontwikkeling

24-04-2020

HARLINGEN - In deze bizarre tijden zijn staat de wereld op zijn kop, met als gevolg dat ook het voetbal (nog) stilligt.

Heimwee naar Harlingen

24-04-2020

BOHOL, FILIPIJNEN: Harlinger Ward de Graaf vertoeft samen met Tirza Dijkstra al weken in het paradijs dat Bohol heet, maar denkt nog vaak aan 'sien stadsje'.

Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg De Lichtboei De Lichtboei Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen The Shamrock The Shamrock Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Greenart Production Greenart Production Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Ons Food&Wine Ons Food&Wine Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events Broodje Nuchter Broodje Nuchter Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen
Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok The Shamrock The Shamrock Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Food 80/20 Food 80/20 Copini Opticiëns Copini Opticiëns VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad