Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Koningsdag 2019: Koraalmuziek, Aubade, Tuinfeest, Zwarte Markt en Oranje Markt

25-04-2019

HARLINGEN - Nadat om 08.00 uur de vlaggen zijn uitgestoken of gehesen, start Koningsdag 2019 om 08.30 uur met prachtige koraalmuziek van de Stedelijke muziekvereniging vanaf het dak van het Stadhuis.

Een uniek gebeuren waarvoor wij u graag uitnodigen om bij aanwezig te zijn.

 

  • Om 09.30 uur gaat het feest voor het stadhuis op het Ate Zijlstraplein verder met alweer een uniek gebeuren de: Aubadezang. Dit jaar zullen naast de twee plaatselijke muziekverenigingen: cmv. Hosanna en de Stedelijke Muziekvereniging, ook twee koren aanwezig zijn om de zang te ondersteunen: De Boegspetters en Waadwyn. Zo druk als op de bijgaande foto zal het niet worden maar… we rekenen op uw aanwezigheid en dan daarna gezellig de stad in natuurlijk. Het CC’45 wenst u een fijne Koningsdag!

 

Koningsdag

Sinds 1945 organiseert het Centraal Comité 1945 de Koninginnedag, nu Koningsdag. De eerste viering van de verjaardag van Koningin, Wilhelmina viel samen met de feesten rond de bevrijding die in augustus 1945 werden gehouden. In een veranderende wereld is de opzet van de Koningsdag veranderd. Geen spelen meer op de scholen, want het is tegenwoordig standaard vakantie rond Koningsdag, geen optocht met versierde fietsen van scholieren, geen hardloopwedstrijden of avond concerten in de Grote kerk etc. Maar nog wél de Koraal muziek vanaf het dak van het Stadhuis en de Aubade op het plein voor het Stadhuis aan de Noorderhaven. De aubade was altijd op de Grote Bredeplaats (zie foto) maar in de veranderende wereld kreeg de Horeca dat plein ter beschikking en moest het CC naar elders verhuizen. Voortgekomen uit het Centraal Comité is ook het Tuinfeest van de Rotary en de Zwarte markt op de Lanen. Op de Lanen werd in 1984, toen Harlingen 750 jaar stadsrechten vierde, de eerste Zwarte markt gehouden. Het tuinfeest werd in het jaar van Simmer 2000 voor de eerste keer gehouden ook op initiatief van het CC.

 

Dit jaar ook een Oranjemarkt op de Voorstraat. Tijdens deze Koningsdag viering kan Harlingen ook kennis maken met de in nieuwe uniformen gestoken muzikanten en Color Guard van cmv. Hosanna. Zij doen net als de Stedelijke muziekvereniging en de koren Waadwyn en Boegspetters mee aan de aubade. Na de aubade wordt een rondgang door de binnenstad gehouden ten behoeve van het publiek en de ondernemers terwijl er een slotoptreden volgt bij zorgcentrum de Spiker.

 

Programma

  • 08.00 uur Vlaggen uit
  • 08.30 uur Koraalmuziek door de Stedelijke muziekvereniging vanaf dak van het Stadhuis.
  • 09.00 uur Start Zwarte markt Lanen einde 17.00 uur
  • 09.00 uur Muziekgroep Hosanna en route naar de Noorderhaven
  • 09.30 uur Aubade (Zanghulde) + toespraak burgemeester Sluiter op Ate Zijlstraplein Noorderhaven. De te zingen Aubade liedjes worden in een programmablad door het CC’45 1945 aangeboden.
  • 10.00 uur Rondgang Hosanna binnenstad, aansluitend naar de Spiker
  • 10.00 uur Start Oranje markt Voorstraat einde 17.00 uur
  • 10.00 uur Start Tuinfeest Engelse tuin.

 

 

Evenement Kunst & Cultuur Muziek Shoppen

Meer nieuws

Ingezonden: Visserijdagen

25-04-2019

HARLINGEN - Het conflict tussen bestuur Visserijdagen en raadslid de Vries houdt de gemoederen in Harlingen aardig bezig.

Engelse Tuin Feest met een Country sausje?

25-04-2019

HARLINGEN - Uiteraard zijn de diverse muzikale acts druk in de weer om de puntjes op de i te zetten om aanstaande zaterdag, Koningsdag, optimaal te musiceren.

BeeBall bij de Seagulls

25-04-2019

HARLINGEN - Groot nieuws voor de jongste jeugd!

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt BENG Evenementen BENG Evenementen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber ForHim Menswear ForHim Menswear Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas VVV Harlingen VVV Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats
Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Ons Food&Wine Ons Food&Wine Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Karsten Wonen Karsten Wonen Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen ForHim Menswear ForHim Menswear HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns