Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Koffieautomaat innovaties waarvan je niet wist dat je ze nodig had

13-04-2022

HARLINGEN - Net als in veel sectoren zien we ook in de wereld van koffie dat er constant van alles wordt vernieuwd.

Daarbij valt vooral op dat er meer en meer nieuwe soorten apparaten bijkomen met allerlei extra functies en opties. Kortom, je kunt het eigenlijk zo gek niet verzinnen of het is tegenwoordig wel mogelijk met een modern en innovatief koffiezetapparaat. Maar wat zijn nu eigenlijk de trends en de grootste innovaties die er in de laatste jaren op het gebied van koffie hebben plaatsgevonden? We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet.

 

Gepersonaliseerde koffie

Personalisatie is iets wat we steeds meer terugzien, en niet alleen in de koffiebranche. Het heeft onder andere te maken met een aantal nieuwe technologieën dat dit steeds belangrijker wordt, maar ook met de manier van marketing. Iedereen heeft wel een favoriete soort koffie en kijkt er steeds vaker naar uit om deze niet alleen buiten de deur te kunnen halen. Daarom is het belangrijk dat er gepersonaliseerd kan worden, ook thuis of op kantoor.

 

Goede voorbeelden van personalisatie op het gebied van koffie zijn machines waarop je steeds meer zelf in kunt stellen en cups en pads. Deze komen er in steeds meer smaken en dus kan iedereen koffie aanpassen aan zijn of haar wensen. Er zijn tegenwoordig zelfs al capsule makers, en de nieuwste volautomatische koffiemachines kunnen volledig naar wens worden ingesteld, om je eigen perfecte bakje koffie te kunnen regelen.

 

Energiezuinige koffiezetapparaten

Nog iets wat opvalt aan de nieuwste koffiemachines is dat ze alsmaar energiezuiniger worden. Heb je hier als gebruiker zelf echter ook wat aan? Dat is wel degelijk het geval. Niet alleen zijn veel nieuwe en volautomatische koffiemachines erg milieuvriendelijk, waar we allemaal van profiteren, ze verbruiken ook minder stroom. Duurzaamheid kan enorm worden gestimuleerd bij het zetten van koffie door de nieuwste innovatieve systemen en intelligente sensoren.

 

Een goed voorbeeld van hoe deze apparaten energiezuiniger werken, is dat het water wordt verwarmd via inductie. Net als voor veel andere huishoudelijke apparaten geldt, wordt er ook voor koffiezetapparaten vandaag de dag gewerkt met energielabels. Zo kun je als consument dus al snel zien hoe energiezuinig een koffiezetapparaat daadwerkelijk is. Tevens zit er een spaar stand op veel apparaten en wordt er gebruik gemaakt van LED-verlichting, allemaal zaken die eraan bijdragen dat koffie zetten alsmaar duurzamer wordt.

 

 

Automatisering

Net als we in allerlei branches zien, is er steeds meer ruimte voor automatisering. Kort gezegd hoef je als persoon zelfs steeds minder te doen om een goede kop koffie te zetten. De dagen dat je eerst zelf de bonen stond te malen om deze vervolgens door je apparaat om te laten zetten tot een goede kop koffie, zijn daarbij wel definitief een beetje voorbij, al kan het nog altijd als je dit wilt.

 

Maar wat zijn nu goede voorbeelden van automatisering in de koffiebranche? Dit zien we onder andere terug aan het feit dat er in de Verenigde Staten tegenwoordig zelfs koffiezaken zijn waar robots je cappuccino of latte machiatto klaar kunnen maken. Je leest het goed, als klant voer je een bestelling in, en vervolgens kun je, zonder menselijk contact, vervolgens genieten van een heerlijk bakje koffie wat gemaakt wordt door een robot. Een andere manier waarop er meer geautomatiseerd wordt is met koffie drones, waarmee het makkelijker zal gaan moeten worden om bij iemand koffie te kunnen brengen, bijvoorbeeld op de werkvloer. 

 

Branden, malen en zetten met een machine

We noemden het net al even, maar als je nog altijd eerst zelf je bonen moet malen en daarna nog de koffie moet zetten, kan er aardig veel werk in gaan zitten. Met een aantal nieuwe en innovatieve machines is dit echter niet meer nodig, want deze nemen letterlijk al het werk voor je uit handen. Momenteel is er zo'n apparaat dat eigenlijk alles zou moeten kunnen, van begin tot het einde.

 

Zo zou het mogelijk moeten worden om koffiebonen als deze nog groen zijn te roosteren tot donkere bonen. Dit kan dus gedaan worden rechtstreeks nadat ze bij een koffieboer vandaan komen. Ook kan het in kleine hoeveelheden en is het binnen enkele minuten gedaan. Daarna worden de bonen iets afgekoeld en naar de juiste temperatuur gebracht, waarna ze kunnen worden gemalen en er een kop koffie voor je kan worden gezet. 

 

 

Koffie zetten van afstand

Een leuke volgende stap is natuurlijk het bedienen van je koffiezetapparaat van afstand. Dit kan eigenlijk alweer een tijdje. Er zijn inmiddels heel wat slimme koffiezetapparaten met het zogenoemde home connect, die je helpen om dit te regelen. Deze volautomatische koffiemachines van meerdere merken kunnen als ze zijn verbonden met jouw mobiele apparaten overal vandaan worden bediend.

 

Het enige wat je eigenlijk zelf nog in moet stellen is wanneer je precies wilt dat je koffiezetapparaat aan het werk gaat. De rest wordt vervolgens in een mum van tijd geregeld. Met applicaties als de home connect app kun je alle soorten koffie zetten vanaf waar en wanneer je maar wilt op jouw apparaat. Daarbij helpt deze applicatie, als je dat leuk vindt, zelfs om wat meer kennis over koffie op te doen. Leer bijvoorbeeld meer over verschillende smaken en waar koffie precies vandaan komt.

 

Algemeen Bedrijfsleven Shoppen

Meer nieuws

Zeerobben: Toppers van Toen

13-04-2022

HARLINGEN - Vanwege alle corona-maatregelen heeft ook het toernooitje voor de toppers van toen stil gelegen.

Gratis hockeyen bij HMHC

13-04-2022

HARLINGEN - Het paasweekend is voor hockeyers altijd een inhaalweekend.

12e editie Harlinger Kampioenschap Sloeproeien

13-04-2022

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag werd er voor de 12e keer gestreden om het Harlinger Kampioenschap Sloeproeien.

Reacties

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten The Shamrock The Shamrock Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wellheat Shop Wellheat Shop Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok
IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen