Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Knap punt fc Harlingen op bezoek bij LVV Friesland

31-08-2020

HARLINGEN - Na een aantal oefenwedstrijden te hebben afgewerkt, stond afgelopen zondag de eerste officiële wedstrijd op het programma voor het vlaggenschip van fc Harlingen.

Tegenstander en thuisploeg was 3e klasser LVV Friesland uit Leeuwarden. Het bekerduel leverde een mooi voetbalgevecht op.

De Harlingers begonnen met de volgende elf namen: Pieter Wesselo; Yuri Riemersma, Patrick van der Waard, Sjouke Bootsma, Mateusz IJpe; Imro Schouwenaar, Jesse Mulder, Jasper de Jong; Ivo Wilkeshuis, Remko Zandberg, Arjan Outhuyse.

 

In de beginfase van het duel oogden de Harlingers nog niet helemaal scherp en dit leverde al binnen 5 minuten de eerste goal van de wedstrijd op. Het was de rechtsbuiten van LVV die zichzelf vrijspeelde en de spits wist te bereiken, die op zijn beurt simpel voor de 1-0 zorgde. Dit eenmaal achter de rug leken de gasten wakker en dit resulteerde al snel in een paar goede kansen. De grootste kans was voor Remko, die zijn inzet gekeerd zag worden door de sterk spelende Leeuwarder doelman. Ook Jasper werd gevaarlijk, maar de bal bleef op het moment suprême achter in het hobbelige grasveld.

 

De Leeuwarders werden na hun vroege goal nauwelijks meer echt gevaarlijk, echter was het doelman Pieter die nog wel op schitterende wijze een vrije trap op de lat te wist te tikken. De gasten bleven jagen op de gelijkmaker, maar deze bleek er voor de rust niet meer in te zitten.

 

In de tweede helft was het gestopt met zacht regenen en dit maakte de matige grasmat nog lastiger te bespelen. Dit zorgde voor weinig goed voetbal en veel onderlinge duels, waarin de Harlingers weinig onderdeden voor de sterke tegenstanders van de thuisploeg. Toch kon LVV profiteren van een fout aan de kant van de gasten. Doelman Pieter leek de bal nog knap tegen te houden, echter deed hij dit net buiten zijn zestien meter gebied. Dit leverde een directe rode kaart op en dit betekende dus dat er een tandje bij moest bij de overige 10 ouwe Seunen.

Lolke werd ingebracht als vervanger voor Pieter en dit deed hij naar behoren. Hij wist gedurende de tweede helft een aantal cruciale reddingen te maken. Toch waren het de Harlingers die de grootste kansen creëerden. Remko wist zichzelf knap vrij te spelen, maar zag zijn inzet vanuit kansrijke positie in het zijnet belanden. Ook pogingen van Ivo, Imro en Sjouke troffen geen doel. Aan de andere kant dacht de thuisploeg de wedstrijd te beslissen, echter was het de scheidsrechter die buitenspel constateerde. Zo bleef de marge dus 1 goal en bleven de 10 Harlingers erin geloven. In de 85e minuut resulteerde dit dan toch nog in de welverdiende gelijkmaker. Remko kreeg na een lange bal van achteruit de bal bij de ingevallen Marco en hij wist met een lage schuiver de 1-1 op het scorebord te zetten. De vreugde aan Harlinger zijde was groot. In de absolute slotfase moest Lolke nog een aantal keer handelend optreden, maar het zwaarbevochten en verdiende punt werd uiteindelijk veiliggesteld.

 

Een prima resultaat dus tegen een 3e klasser. Volgende week staat het volgende bekerduel op het programma. vv Lemmer komt dan op bezoek. Als er met dezelfde inzet als vandaag gespeeld wordt, is het goed mogelijk dat volgende week de eerste officiële overwinning van het seizoen een feit is. Het duel aan de Vierkantsdijk begint om 14:00 uur.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Opening uitleenpunt in Harlingen

31-08-2020

HARLINGEN - Op 28 augustus jl. hebben Nieuw Zuid en Kersten Hulpmiddelenspecialist een uitleenpunt geopend aan de Prinses Irenestraat 2 in Harlingen.

Sjoerd en Rutger Zwart winnaars op Arlon en Gennep

31-08-2020

HARLINGEN - Deze week was de laatste dubbelvlucht van seizoen 2020.

Succesvol weekend HMHC

31-08-2020

HARLINGEN - Hierbij weer een verslag van HMHC van een succesvol weekend.

Reacties

Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg The Shamrock The Shamrock HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Food 80/20 Food 80/20 BENG Evenementen BENG Evenementen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Greenart Production Greenart Production Broodje Nuchter Broodje Nuchter
Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Broodje Nuchter Broodje Nuchter Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Food 80/20 Food 80/20 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda De Lichtboei De Lichtboei Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Greenart Production Greenart Production Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation The Shamrock The Shamrock