TSRH2018

TSRH2018

’s Werelds grootste traditionele Tall Ships varen op vrijdag 3 augustus Harlingen binnen en zijn daar t/m maandag 6 augustus te bewonderen.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
1 juni 2018

1 juni 2018

Harlingen Open Golf: een uniek sportevenement! Hét golftoernooi voor liefhebbers van de golfsport met hart voor Harlingen.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Kijk op Harlingen - De column van burgemeester Roel Sluiter

13-09-2017

HARLINGEN - Iedere maand verzorgt een collegelid een column.

Kijk op Harlingen - De column van burgemeester Roel Sluiter Burgemeester Roel Sluiter. Foto Dorus Breidenbach

In deze column geeft het collegelid zijn of haar kijk op Harlingen en de actualiteit.

 

Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze column?

 

MOOI WEER

Door omstandigheden pakte deze vakantie zo uit dat ik precies vier dagen in het buitenland heb doorgebracht. Dus heb ik praktisch de hele zomer van het Nederlandse weer kunnen genieten. Ja: genieten. Ik vond het prima weer. Een beetje “Hollandse zomer” met de daarbij horende wisselvalligheid en eens een bui, maar verder prima toch?
 
Hoe vaak hebben we niet buiten gegeten deze zomer, onze vrienden buiten op een glas wijn getrakteerd, lui bij het water (het schitterende van Harinxmakanaal) in een ligstoel liggen lezen en hoeveel plezierjachtjes en zeilboten voeren er niet voorbij met bruinverbrande vakantievierders?
 
En toch, wat een gezanik over het weer, ik snapte er niets van, was het dan alleen mooi weer in mijn tuin? Nee hoor, het was overal mooi weer met af een toe een bui en even wat koeler en zo hoort dat ook. Het is, zoals met alles hoe je er tegenaan kijkt en of je zeuren leuker vindt dan dat je een beetje blij bent.
 
Zo hebben we, denk ik, fantastische Visserijdagen gehad, hoewel de bebording naar de parkeerterreinen verre van perfect was, het woensdag regende dat het goot en er ‘s nachts toch nog wel een paar vechtpartijtjes zijn geweest. Maar toch, over het geheel genomen was het weer prachtig allemaal met een indrukwekkende wielerronde dwars door onze schitterende binnenstad en, om er nog maar een evenement uit te pakken, een wat mij betreft onverwacht fraai optreden van de Douanekapel op donderdagavond.
 
Een volstrekte verrassing: ik ken de Marinierskapel, de Luchtmachtkapel en de Politiekapel maar was er volstrekt onkundig van dat de douane ook zoiets had. Sowieso een beetje suffe organisatie, de douane, in vergelijk tot Marine en Luchtmacht, maar dat klopt dus waarschijnlijk ook niet. Vaak zijn dingen veel mooier dan je denkt als je goed oplet.
 
Nog even en dan begint het nieuwe politieke seizoen weer. Ook een bron van positieve gevoelens voor zovelen. Vol goede moed verzamelen de raadsleden zich op woensdag weer in de raadszaal voor de eerste commissievergadering. Aan de tafel voor de pers zitten de altijd fleurige journalisten van de Harlinger- en Leeuwarder Courant, iedereen is blij en opgewekt: we gaan het weer over de dingen hebben die ertoe doen, waarvan we zeker weten dat het goed is voor de mensen en de stad + dorpen.
 
En als we dan, twee weken later in de Raad die besluiten daadwerkelijk genomen hebben, is het overal gejuich en Hosanna, iedereen blij, zelfs die boze huisvrouw in de HC schrijft een vrolijk stukje in haar dagboek.
 
Was het maar overal zo vrolijk en zonder zorgen. Ik begrijp dat ons Jeugd- en Gebiedsteam overbelast is. Sommige van de mensen die proberen iedereen die in onze woonwijken in de problemen komt te helpen, staan op omvallen vanwege de werkdruk. Dat is niet leuk voor hun, maar het komt omdat het in veel gezinnen niet gezellig meer is en zich er allerlei drama’s afspelen die vooral voor kinderen dramatisch uit kunnen pakken en de rest van hun leven kunnen verpesten.
 
Dat kan aan van alles liggen zoals armoede, werkloosheid, ziekte en depressie. Serieuze zaken waardoor mensen ontzettend in de knoop kunnen zitten.
 
Maar tot mijn ontsteltenis hoorde ik vanmorgen dat van het totale budget voor jeugdzorg 50%, de helft dus, dat is twee miljoen euro elk jaar, wegvliegt naar hulp vanwege echtscheidingen en vechtscheidingen.
 
Als de mensen (niet iedereen natuurlijk, bij veruit de meeste mensen is het hartstikke gezellig thuis) nou thuis ook eens wat vrolijker zijn, niet steeds zo ergeren of zeuren, niet, of eens wat minder vreemdgaan, niet steeds dronken thuiskomen, nooit slaan en vaker terugdenken waarom je die ander eigenlijk zo leuk vond toen je ging trouwen of samenwonen. Dat scheelt echt. Zomaar een miljoen of zo en heel veel ellende bij kinderen.
 
Ik denk zelfs dat we dan vaker vinden dat het mooi weer is.
 
Roel Sluiter

 

Algemeen Gemeente

Meer nieuws

Volleybalgroep zoekt nieuwe leden

13-09-2017

HARLINGEN - De volleybalgroep voor volwassenen op de maandagavond heeft nog plek voor nieuwe leden!

Voorbeschouwing: Zeerobben – Sint Annaparochie (beker)

13-09-2017

HARLINGEN - Samen met Stiens is Sint Anna de concurrent voor een plaats in de volgende ronde van de KNVB-beker.

Musica Religieuza bij RSH

13-09-2017

HARLINGEN - Vrijdag om 18.00 uur is er weer een uitzending van Musica Religieuza op Radio Stad Harlingen.

Reacties

VVV Harlingen VVV Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Haarmode Cats Haarmode Cats Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Almamater Almamater Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zensa Moda Zensa Moda De Lichtboei De Lichtboei Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën ForHim Menswear ForHim Menswear HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Karsten Wonen Karsten Wonen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hema Harlingen Hema Harlingen Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Vogelaar Audio Vogelaar Audio Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Visie Events Visie Events Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Atelier de Groot Atelier de Groot VVV Harlingen VVV Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen