Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Keimpe Brander en Ruben van der Pol nieuwe trainers Zeerobben 019-1

05-02-2020

HARLINGEN - Met ingang van het seizoen 2020/2021 zullen Keimpe Brander uit Heeg en Harlinger Ruben van der Pol de technische begeleiding verzorgen van het ‘vlaggenschip van de jeugd’, Zeerobben O19-1.

Toen Niels IJben aangaf door privéomstandigheden geen trainer meer te kunnen zijn van de O19 was dit aanleiding voor de TC van de jeugd de zoektocht te beginnen naar een geschikte opvolger. Een ‘zoektocht’ werd het uiteindelijk want de TC is kritisch en wil voor het beste voor de spelers. Uiteindelijk kwamen ze uit bij de combi Keimpe (22) en Ruben (22).

 

Keimpe Brander woont, is trainer en voetbalt zelf in Heeg. Hij begon als speler bij de F’jes, doorliep alle selecties van de jeugd bij de rood-witten en speelt nu in Heeg 1. Al vroeg werd hij ook trainer van achtereenvolgens F2, E1, D3, C1 en twee jaar de O17-1. Dit jaar traint hij het 2e elftal van de senioren, heeft het diploma UEFA C (TC 3) en heeft de ambitie te trainen op 2e, 3eDivisie-niveau jeugd. Keimpe vindt zijn motivatie in het kunnen beïnvloeden van de ontwikkeling van kinderen en brengt dit in de praktijk in zijn passie voor voetbal en als (toekomstig) sportdocent. Hij zit in zijn laatste jaar op de Academie Lichamelijke Opvoeding en is inmiddels al op zoek naar een baan. Die persoonlijke ontwikkeling loopt als een rode draad door de trainerscarrière van Keimpe want door de jarenlange ervaring bij diverse voetbalscholen heeft hij bij Heeg een eigen voetbalschool voor O8, O9 en de O10-spelers van de club OHH (Oudega, HJSC, Heeg). “Ik vind het geweldig om invloed uit te kunnen oefenen op de ontwikkeling van kinderen”. Het is mooi om te zien hoe snel die ontwikkeling kan gaan als er voldoende individuele aandacht is” aldus de nieuwe jeugdtrainer. Naast persoonlijke ontwikkeling wil Keimpe ook heel graag met een teamprestatie goede resultaten neerzetten, wat voor een trainer uiteraard een welkome eigenschap is!

 

Vanwege zijn eigen voetballoopbaan zal coaching van Zeerobben bij uitwedstrijden niet altijd mogelijk zijn, vandaar een combi met Ruben van der Pol. Ruben is een Zeerob ‘pur sang’, begon als 5-jarige bij de Waddenrobkes en speelde daarna in alle jeugdselecties en 2 jaar in Zeerobben 2. Ruben heeft ook een jarenlange ervaring als trainer in het jeugdvoetbal door achtereenvolgens F1, B2, B3, E4, MO11, A3 en nu 12-1 te trainen. Hij heeft het trainersvak ‘in de vingers’ en wil zich daar ook graag verder in ontwikkelen. Mogelijk in de toekomst ook in de vorm va het volgen van een UEFA C maar eerst samen met Keimpe via de mooie uitdaging ‘Zeerobben O19-1’. Ruben volgt momenteel de hbo-opleiding bedrijfseconomie en hoopt die dit jaar af te ronden en zal ook daarin werk gaan zoeken.

 

Opmerkelijk zijn de overeenkomsten tussen beide trainers: beide 22 jaar, het doorlopen van alle jeugdselecties van hun club, trainer geweest van allerlei leeftijdsgroepen en afstuderend op een Hbo-opleiding.

 

Zeerobben is maar wat blij met deze enthousiaste en ambitieuze trainers die de spelers individueel maar ook als team optimaal willen laten ontwikkelen en wenst hun daarbij veel succes en plezier!

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Darttoernooi fc Harlingen wederom groot succes

05-02-2020

HARLINGEN - Het darttoernooi georganiseerd door de Activiteiten Commissie van fc Harlingen op zaterdag 1 februari was een groot succes.

Reacties

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Food 80/20 Food 80/20 Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Plus Lunenborg Plus Lunenborg Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Broodje Nuchter Broodje Nuchter Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor The Shamrock The Shamrock Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Food 80/20 Food 80/20 The Shamrock The Shamrock Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Broodje Nuchter Broodje Nuchter Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation