Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen

Heerlijk Harlingen

Van 11 t/m 13 september 2020 verandert de Dokkade/Nieuwe Willemskade weer in een culinair walhalla. Volop verwennerij, genieten van (live) muziek en de mooiste blik op zee!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Kees Koogje & Marcel van Nieuwenhuizen winnen het Walle Geertje toernooi 2019

28-08-2019

HARLINGEN - Op zondag 25 augustus werd onder tropische omstandigheden weer ons jaarlijks Walle Geertje toernooi gehouden.

Kees Koogje & Marcel van Nieuwenhuizen winnen het Walle Geertje toernooi 2019 Foto: Ynze Braaksma.

Er deden maar liefst 58 teams mee waaronder een 2-tal teams uit Duitsland. Het toernooi wordt gekenmerkt door de vis die er te koop is en voor alle deelnemers een gratis gerookt portie vis. Wat ook niet onbelangrijk is, is een prijzenpot met een hoofdprijs van 300 euro voor het winnende team.

 

Vanaf ‘s morgens 7 uur waren de eerste vrijwilligers al druk in de weer met het koffiezetten en het in orde maken van de terrassen. Vanaf half negen begon de inschrijving en alle teams kwamen mooi op tijd binnen. Hierna kon worden begonnen met de 3 voorrondes die we voor het eerst met een maximale tijdslimiet van 1 uur hebben gespeeld.

 

Na de voorrondes werden de teams in een A en B-poule verdeeld, de beste 32 teams van de voorrondes gingen naar de A-poule en de rest naar de B-poule. Er waren weer meerdere topspelers aanwezig die Nederland al op verschillende EK's en WK's vertegenwoordigd hebben en dit zijn dan ook prachtige namen om op de deelnemerslijst te zien. Iets waar Boulegoed trots op mag zijn dat deze spelers toch steeds weer naar Harlingen komen.

 

In de A-poule kwamen Kees Koogje en Marcel van Nieuwenhuizen in de finale en daar troffen ze Rik Moorlag met Patrick van der Schief aan. Kees en Marcel hadden het in de rondes voor de finale wat gemakkelijker dan Rick en Patrick, die de achtste finale en de kwartfinale met een nipte 13-12 overwinning toch steeds binnen wisten te halen. De halve finale ging iets beter voor de heren met een 13-9 overwinning. In de finale was het goed te zien dat de zware partijen ervoor hun tol hadden geëist en het beste er wat af was bij Rik en Patrick. Ze hebben nog gestreden voor wat ze waard waren maar Kees en Marcel waren net even scherper en vandaag een maatje te groot. De finale werd dan ook nooit echt spannend en ging met 13-3 naar Kees en Marcel. Dit was alweer de 3e keer op rij dat Kees het Walle Geertje toernooi won maar wel steeds met een andere teammaat.

 

Rond half 10 was alles klaar en de prijzen verdeeld en konden de aanwezigen nog een drankje nemen terwijl een aantal behulpzame mensen en vrijwilligers alweer in de weer waren om alles op te ruimen. We hopen van harte dat we volgend jaar weer dit geweldige toernooi kunnen gaan organiseren maar daar hebben we de hulp van meer vrijwilligers echt hard voor nodig want er waren eigenlijk toch echt wat mensen te weinig waardoor andere vrijwilligers de hele dag bezig zijn geweest van ’s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. Wat een topprestatie hebben deze mensen allemaal weer geleverd!!

 

Alle uitslagen op een rijtje:

A-poule

1e Kees Koogje & Marcel van Nieuwenhuizen

2e Rik Moorlag & Patrick van der Schief

3e en 4e Harry Kamp & Fred Stenekes, Mark Norder & Tim van Drunen

 

A- complementaire

1e Loc van Lee & Christiaan Bos

2e Thomas Buiter & Annemiek Buiter.

3e en 4e Gretha Hoekstra & Frans Jan Hengst, Kenter & Proper   

 

B- Poule

1e L. Verhulst & R. Rentinck 

2e L.E. van Taanom & M. Parent

3e en 4e Dick Knol & Jan Krabbedam, T Den Ouden & Hans de Jong

 

B- complementaire

1e Klaas Tichelaar & Gerrit Hiemstra

2e Jelmer Terwal & René Kijk In de Vegte

3e en 4e Ton Wolthuis & Hiske Wolthuis, M. Limburg, L. Hagenaars

 

Roelof van der Ploeg, wedstrijdsecretaris.

Foto's: Ynze Braaksma.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Programma donderdag 29 augustus Visserijdagen

28-08-2019

HARLINGEN - Van 28 augustus tot en met 31 augustus 2019 staat Harlingen in het teken van de van de 60e editie van de Visserijdagen.

60e Visserijdagen Harlingen geopend

28-08-2019

HARLINGEN - Uitgebreid videoverslag van de opening van de 60e Harlinger Visserijdagen.

Razende Roeland bij Omroep RSH

28-08-2019

HARLINGEN - Lekker scheurende gitaren op symfonische melodieën deel 2

Reacties

Plaats uw familiebericht op Harlingenboeit.nl

Wo 29 april
t/m
Ma 31 augustus
Wo 1 juli
t/m
Zo 30 augustus
Wo 1 juli
t/m
Ma 31 augustus
Wo 1 juli
t/m
Ma 31 augustus
Vr 3 juli
t/m
Wo 30 september
Za 4 juli
t/m
Zo 25 oktober
Zo 5 juli
t/m
Zo 25 oktober
Bekijk de volledige agenda
The Shamrock The Shamrock Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Food 80/20 Food 80/20 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd De Lichtboei De Lichtboei Greenart Production Greenart Production VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Broodje Nuchter Broodje Nuchter
Greenart Production Greenart Production DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Food 80/20 Food 80/20 Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona The Shamrock The Shamrock Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda