Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Karavaan van de Vriendschap tijdens Tall Ships Races in Harlingen

10-07-2022

HARLINGEN - Van 14-17 juli rijdt de Harlinger journalist-cultuurmaker Simon Vuyk iedere dag op zijn vooroorlogse bakfiets door de stad.

Van 11-18 uur zal hij op het festivalterrein, in het centrum of in de wijken te vinden zijn. Simon wordt daarbij vergezeld door ‘knuffeltroubadour’ Bruno Rummler, de danseressen Colinda Zandberg en Annalies Muurling en zijn partner kunstenares Mirjam van der Heide. Overal waar het vrolijke gezelschap komt verrassen ze de mensen met muziek, dans, poëzie en verhalen, wat altijd tot bijzondere momenten en ontmoetingen leidt. Overal wordt vriendschap gevierd en gezaaid.

 

Bloemetjes van de Vriendschap

Een vast onderdeel vormen de Bloemetjes van de Vriendschap, die Simon standaard in zijn bakfiets bij zich heeft. Al twee jaar haakt ‘Moeke Lies’ Miedema (82) uit Harlingen zich dag in dag uit suf om ze mee te geven zodat ze kado kunnen worden gedaan aan mensen die wel een opkikkertje, een steuntje in de rug, kunnen gebruiken. Lies is de moeder van de Karavaan-danseressen Colinda en Annalies en Simon mag haar inmiddels zijn ‘oudste vriendin’ noemen. Afgelopen weekend (9 en 10 juli) zaten ze nog samen op de bank bij Noardewyn Live van Omrop Fryslân om over de bloemetjes te vertellen.

 

Inmiddels dragen vele honderden vrouwen en mannen door heel Friesland het bijzondere kleinood op hun hart en nu is tijdens de Tall Ships Races ook de Harlinger bevolking aan de beurt. Wie gaan Simon cs van 14-17 juli blij maken met dit bijzondere, vriendschappelijke gebaar?  Is er iemand die je kent ziek, verdrietig, eenzaam of misschien een vluchteling uit Oekraïne of een ander land of gun je iemand om een andere reden een bloemetje? Mail svp adressen naar: info@podiumharlingen.nl

 

Heel Harlingen Haakt

Maar er is meer. Simon hoopt dat er nu ook andere Harlingers mee gaan haken zodat er nóg meer Bloemetjes van de Vriendschap komen. Een klein vriendschappelijk gebaar met een grote betekenis. Wie gaan ervoor zorgen dat ‘Moeke Lies’ er niet alleen voorstaat? Hoe mooi zou het zijn als Heel Harlingen Haakt?! Hoe meer mensen we er blij mee kunnen maken hoe mooier het is! Je kunt het zelfgehaakte bloemetje persoonlijk bij iemand langsbrengen maar je kunt ze natuurlijk ook aan de Karavaan van de Vriendschap meegeven of zelf meegaan om het bij iemand af te leveren. Het patroon van het originele Bloemetje van de Vriendschap van ‘Moeke Lies’ staat hieronder en op www.podiumharlingen.nl. Ook staat alles op een folder die standaard in de bakfiets ligt. Heel Harlingen Haakt! Doe je mee?

 

 

Zelf ook het originele bloemetje van de vriendschap haken?

Evenement Zorg & Welzijn

Meer nieuws

PlukGeluk ARUM van start en 10.500 euro voor Nikki's Place

10-07-2022

ARUM - Op vrijdagavond 9 juli 2022 was het zover, opening van de PlukGeluk-tuin ARUM aan de van Camminghaweg, nabij Arum, richting Witmarsum.

Opening Pluktuin Plukwad Wijnaldum (video)

10-07-2022

HARLINGEN - Het begon als een kleinschalig idee, maar veranderde in een fleurige tuin van 7.500 m2 groot: de school- en pluktuin van Wijnaldum.

VerZORGde rondvaarten tijdens de Tall Ships Races

10-07-2022

HARLINGEN - Groot enthousiasme en aanmeldingen; nog een paar plaatsen vrij. Meld u aan !

Reacties

Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen The Shamrock The Shamrock Wellheat Shop Wellheat Shop Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen The Shamrock The Shamrock Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Wellheat Shop Wellheat Shop Visie Events Visie Events