Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Kandidaten PvdA Harlingen: Vol passie wil Greet de Groot – Stoker werken aan een bloeiend en sociaal Harlingen

07-03-2022

HARLINGEN - Mijn naam is Greet de Groot – Stoker, geboren en getogen in Harlingen en in ons mooie stadhuis getrouwd met een echte Ouwe Seun.

Inmiddels telt ons gezin 4 kinderen, hun partners en 9 kleinkinderen. Na elders gewoond te hebben wonen we nu alweer jaren in onze geboortestad.

 

Ik heb vele jaren gewerkt in de kinder- en jeugdpsychiatrie en in de zorg met mensen met een verstandelijke beperking. Vervolgens maakte ik de overstap naar het onderwijs. Hier heb ik in verschillende takken van het onderwijs gewerkt, van AZC onderwijs, regulier basisonderwijs en Praktijkonderwijs naar hbo-onderwijs bij de Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Ik ben in het bezit van mijn Master Pedagogiek. Nu werk ik als vrijwilliger o.a. bij de Stadsgidsen, bij De Inbreng (vanuit de kerk/PKN) en als “hulp juf” bij creatieve vakken op de Michaelschool.

 

Ik heb met passie met name gewerkt met mensen, die extra ondersteuning nodig hebben. Ik heb bewust gekozen voor het lidmaatschap van de PvdA, een partij, die solidair en sociaal is.

 

Ik vervulde van 2008 tot en met 2010 al een taak als Gemeenteraadslid van de PvdA. In die tijd werden verschillende, door mij ingediende moties aangenomen, waaronder het plan om van de Grote Bredeplaats een terrassenplein te maken. Dit biedt veel mensen plezier, ontspanning en gezelligheid.

 

Van 2011 tot en met 2019 was ik lid van de RvC van De Bouwvereniging (Harlingen) in de functie van Huurderscommissaris. In die periode werkte ik mee aan de ontwikkeling en realisatie van verschillende nieuwbouwprojecten voor sociale huurwoningen. Ook werden alle sociale huurwoningen voorzien van zonnepanelen, waardoor huurders veel minder geld kwijt zijn aan energiekosten. Op deze wijze kon ik mij inzetten voor het belang van onze huurders.

 

Ik wil graag opnieuw een aantal jaren voor de PvdA zitting nemen in de Gemeenteraad. Wat ik dan wil realiseren is:

  • Eilandgangers naar Harlingen trekken door vanaf de eilanden een dagtrip naar onze mooie stad te organiseren. Op te zetten natuurlijk in samenwerking met TIP, Doeksen, plaatselijke Horeca en Middenstand. (Nu zijn alleen dagtrips mogelijk vanaf Harlingen naar de eilanden).
  • Onderzoeken met de plaatselijke ondernemers in hoeverre de Voorstraat in de zomermaanden op specifieke tijden afgesloten kan worden voor het verkeer. Bijvoorbeeld in de zomermaanden van 11.00 tot 16.30 uur. Op die momenten kan er door toeristen, mensen met een kinderwagen of met kleine kinderen en mensen met een rolstoel etc. op ontspannen wijze gewinkeld worden. (Nu al zie je in de zomer toeristen uitzwermen over de rijbaan van de Voorstraat met alle gevaren van dien). Buiten deze tijden kunnen boodschappen worden gedaan met de auto, scooter etc.
  • Zorgdragen voor het behoud / uitbreiden van alle voorzieningen in de breedste zin van het woord die er nu zijn, om de leefbaarheid voor de inwoners van onze stad en dorpen (in alle leeftijdscategorieën) op peil te houden.
  • Ik ben enthousiast over de activiteiten van de Stichting Bescherming Historisch Harlingen.

 

De belangen van de Harlingers waren in de vergunningen voor de zoutwinning onder het Wad niet geborgd. Toch ligt er nu een Aanvullend Meetnet in de grond en loopt er een nulmeting van de monumentale panden in het centrum, het "goud van de stad". Dat is bereikt op basis van wederzijds vertrouwen en het zoeken van de dialoog. Een prachtig voorbeeld van een burgerinitiatief, dat ondertussen ook landelijk aanzien heeft. Ik blijf verdere activiteiten van bovengenoemde Stichting met veel belangstelling volgen.

 

 

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Burgemeester en wethouders stellen de Kalender tegen armoede 2022 vast

07-03-2022

HARLINGEN - Het college van Harlingen heeft de Kalender tegen armoede 2022 vastgesteld.

Present Noordwest Friesland doet mee aan NLdoet

07-03-2022

HARLINGEN - Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart is het weer zo ver, dan organiseert het Oranje Fonds voor de 18e keer NLdoet.

Dicht bij het vuur verwarm je het best

07-03-2022

HARLINGEN - Dit was één van de oneliners van Bas de Gaay Fortman, oorspronkelijk PPR-voorman, maar vanaf 1989 prominent GroenLinkser.

Reacties

Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen The Shamrock The Shamrock Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Fotografie Dorus Fotografie Dorus The Shamrock The Shamrock Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor