Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Kandidaten PvdA Harlingen: Henni van Asten gaat voor een eerlijke en duurzame wereld

16-02-2022

HARLINGEN - Wie zijn de kandidaten van PvdA Harlingen?

Ik stel me graag aan u voor. Ik ben Henni van Asten, 63 jaar oud en woon tijdelijk in Leeuwarden, waar de verhuisdozen zich opstapelen nu de verhuizing naar Harlingen dichtbij komt.

 

Na een opleiding voor het onderwijs ben ik in 1980 gaan werken voor de 25-koppige PvdA-fractie in Rotterdam. Daarna ben ik aan de slag gegaan voor FNV-Noord, eerst voor de belangenbehartiging en later als scholingsmedewerker voor jongeren. Daarnaast studeerde ik Personeel en Arbeid.

 

Het opzetten en uitvoeren van cursussen en trainingen ben ik vervolgens altijd blijven doen. Dat was later als ZZP’er prima te combineren met een gezin met drie kinderen en het raadswerk in Deventer.

 

Uiteindelijk ben ik met mijn gezin in Dokkum beland, waar mijn jongens zijn opgegroeid en ik cursuswerk combineerde met het Statenlidmaatschap en later als lid van het bestuur van Wetterskip Fryslân.

 

Dat laatste doe ik nog steeds. De driekoppige fractie van de PvdA in Wetterskip Fryslân maakt zich sterk voor veilige dijken en ook voor schoon en voldoende water. We hameren op duurzaamheid, maar dan vooral met oog voor de mensen met de smalle beurs. Dat is belangrijk, want de gevolgen van droge zomers (die van ’18. ’19 en ’20) zorgen vooral in de oudere dichtbevolkte wijken van dorpen en steden voor hittestress en de clusterbuien zoals in de afgelopen zomer zorgen ook in die wijken voor meer ellende.

 

Ons huis in de binnenstad van Dokkum werd te groot en te bewerkelijk nu de kinderen zijn uitgevlogen. Die hadden ook veel spullen achtergelaten, zodat sommige ruimtes op een kringloopwinkel waren gaan lijken. Tijd voor een nieuwe start en een zoektocht bracht ons naar Harlingen. Net als Dokkum heeft Harlingen een prettige omvang en een prachtige binnenstad. Daarbij als plus een zeehaven, boten en bootjes en het ruikt er – net als mijn jeugd in Kijkduin- heerlijk zilt. Omdat er overal leuke mensen wonen en ik graag mijn handen uit de mouwen steek voor o.m. vrijwilligerswerk, zal het aarden geen probleem zijn.

 

De PvdA Harlingen heeft reeds voor een warm welkom gezorgd. Er ligt een mooi programma met accenten op betaalbare huizen, duurzaamheid en zorg voor hen die een steuntje in de rug nodig hebben. Dat past prima bij mijn drijfveer dat we een leefbare wereld moeten nalaten aan onze kinderen en kleinkinderen en de lusten en lasten eerlijk moeten delen. Ik vind het dan ook een grote eer om lijstduwer op plek 14 te mogen zijn.   

 

Meer weten over onze plannen? Kijk dan op onze website https://harlingen.pvda.nl.

 

 

Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Zeerobben JO15-1 kampioen van de hoofdklasse

16-02-2022

HARLINGEN - Doordat de concurrentie punten liet liggen werd JO15-1 afgelopen zaterdag al kampioen van de hoofdklasse.

Uit de schatkamer van… Ronald Bootsma

16-02-2022

HARLINGEN - Uit de schatkamer van… met als gast Ronald Bootsma.

Razende Roeland raast door de winterstorm!

16-02-2022

HARLINGEN - Donderdagavond 21.00 uur en je metal vitamine staan weer klaar, gezien het weer van de laatste dagen is het ook wel nodig wat een weer.

Reacties

Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation IJssalon Min12 IJssalon Min12 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen The Shamrock The Shamrock Copini Opticiëns Copini Opticiëns Plus Lunenborg Plus Lunenborg Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Plus Lunenborg Plus Lunenborg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad