Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Open dag en Doe-middagen

Open dag en Doe-middagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? Kom kijken en kennis maken op de rsg Simon Vestdijk!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
Plus en The Voice

Plus en The Voice

Beleef The voice of Holland intenser dan ooit bij PLUS Lunenborg. Spaar voor exclusieve The voice of Holland gadgets.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Kandidaten PvdA Harlingen: Erik de Groot wil meer kansen voor ondernemers in Harlingen

09-03-2018

HARLINGEN - Kandidaten van PvdA Harlingen stellen zich aan u voor, vandaag de beurt aan Erik de Groot.

Kandidaten PvdA Harlingen: Erik de Groot wil meer kansen voor ondernemers in Harlingen Erik de Groot

Mijn naam is Erik de Groot. Vader van 2, getrouwd, voetballiefhebber, werkzaam in de financiële sector, arbeidsmediator en ervaren in het besturen en openbaar bestuur.

 

Ik ben kandidaat nummer 7 van de PvdA voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Ik ben sinds 2005 in Harlingen betrokken bij de lokale politiek. Al eerder actief geweest in de gemeenteraad en meerdere jaren actief binnen de lokale afdeling van de PvdA. Steeds een beetje de rechtsbuiten geweest waardoor het de laatste jaren niet altijd een pretje was door de landelijke koers van onze partij. Niet duidelijk en soms ook gewoon niet goed!

 

Toch wil ik mij blijven inzetten voor de lokale PvdA. Door lokaal weer kleur op de wangen te krijgen zie ik op termijn een belangrijke rol weggelegd voor een sterke sociale partij. Want hoewel de crisis achter ons lijkt te liggen ben ik van mening dat de grootste uitdagingen nog voor ons liggen. Werk zal in de toekomst een andere inhoud kennen waarbij er sprake is van veel verandering op de inhoud maar ook op het soort werk en werkgelegenheid.

 

We zullen de komende jaren eindelijk echt werk moeten maken van werkgelegenheid in Harlingen en omgeving. Ik zie al jaren dat de acquisitie van nieuwe bedrijven in Harlingen lastig verloopt en dat het MKB niet alle ruimte krijgt om te ondernemen. Om werkgelegenheid en banen in Harlingen te houden en te krijgen moet er echt ruimte gegeven worden aan ondernemen in Harlingen. Werk is een belangrijke factor om sociaal mee te doen.

 

Als zelfstandig Harlingen kun je niet meer alles zelf organiseren en zal je in een breder verband moeten kijken naar werkgelegenheid in West-Friesland. Mobiliteit van werk en mensen stopt niet bij de gemeentegrenzen. Binnen onze gemeente is het voor startende zzp’ers een drama om geschikte kantoor/werkruimte te vinden. Het nieuwe college van B en W moet hier werk maken.

 

Verder sta ik voor duidelijkheid en niet om de brij heen draaien. Een beetje tempo maken en als iemand anders de credits verdiend deze dan ook gewoon geven. Ongeacht partij of kleur!

 

Erik de Groot, plek 7, PvdA Harlingen

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Voorverkoop 'Bakzeuntjes' is begonnen

09-03-2018

HARLINGEN/ARUM - Locatietheater is één van de meest opvallende uitingsvormen van Leeuwarden Fryslân 2018.

Ingezonden: Reactie Bartele Boersma (PvdA Harlingen) op Wim Wildeboer (Wad’n Partij)

09-03-2018

HARLINGEN - Waar de VVD Harlingen op de inhoud reageerde, komt de Wad’n Partij met een reactie waar het zuur en de halve waarheden vanaf spatten.

Open Dag IKC Sint Michaël

09-03-2018

HARLINGEN - Op woensdag 14 maart houdt IKC Sint Michaël haar jaarlijkse Open Dag.

Reacties

Plus Lunenborg Plus Lunenborg Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Atelier de Groot Atelier de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns VVV Harlingen VVV Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber ForHim Menswear ForHim Menswear HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events Almamater Almamater Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hema Harlingen Hema Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Fotografie Dorus Fotografie Dorus Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Haarmode Cats Haarmode Cats Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Dio Jurien Dio Jurien Karsten Wonen Karsten Wonen
Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hema Harlingen Hema Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Almamater Almamater Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Karsten Wonen Karsten Wonen