Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Amusetour Harlingen

Amusetour Harlingen

Op één dag 7 top restaurants bezoeken? In Harlingen kan het! Zondag 16 september van 12 tot 17 uur vindt wederom de Amusetour plaats.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Kandidaten PvdA Harlingen: Erik de Groot wil meer kansen voor ondernemers in Harlingen

09-03-2018

HARLINGEN - Kandidaten van PvdA Harlingen stellen zich aan u voor, vandaag de beurt aan Erik de Groot.

Kandidaten PvdA Harlingen: Erik de Groot wil meer kansen voor ondernemers in Harlingen Erik de Groot

Mijn naam is Erik de Groot. Vader van 2, getrouwd, voetballiefhebber, werkzaam in de financiële sector, arbeidsmediator en ervaren in het besturen en openbaar bestuur.

 

Ik ben kandidaat nummer 7 van de PvdA voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Ik ben sinds 2005 in Harlingen betrokken bij de lokale politiek. Al eerder actief geweest in de gemeenteraad en meerdere jaren actief binnen de lokale afdeling van de PvdA. Steeds een beetje de rechtsbuiten geweest waardoor het de laatste jaren niet altijd een pretje was door de landelijke koers van onze partij. Niet duidelijk en soms ook gewoon niet goed!

 

Toch wil ik mij blijven inzetten voor de lokale PvdA. Door lokaal weer kleur op de wangen te krijgen zie ik op termijn een belangrijke rol weggelegd voor een sterke sociale partij. Want hoewel de crisis achter ons lijkt te liggen ben ik van mening dat de grootste uitdagingen nog voor ons liggen. Werk zal in de toekomst een andere inhoud kennen waarbij er sprake is van veel verandering op de inhoud maar ook op het soort werk en werkgelegenheid.

 

We zullen de komende jaren eindelijk echt werk moeten maken van werkgelegenheid in Harlingen en omgeving. Ik zie al jaren dat de acquisitie van nieuwe bedrijven in Harlingen lastig verloopt en dat het MKB niet alle ruimte krijgt om te ondernemen. Om werkgelegenheid en banen in Harlingen te houden en te krijgen moet er echt ruimte gegeven worden aan ondernemen in Harlingen. Werk is een belangrijke factor om sociaal mee te doen.

 

Als zelfstandig Harlingen kun je niet meer alles zelf organiseren en zal je in een breder verband moeten kijken naar werkgelegenheid in West-Friesland. Mobiliteit van werk en mensen stopt niet bij de gemeentegrenzen. Binnen onze gemeente is het voor startende zzp’ers een drama om geschikte kantoor/werkruimte te vinden. Het nieuwe college van B en W moet hier werk maken.

 

Verder sta ik voor duidelijkheid en niet om de brij heen draaien. Een beetje tempo maken en als iemand anders de credits verdiend deze dan ook gewoon geven. Ongeacht partij of kleur!

 

Erik de Groot, plek 7, PvdA Harlingen

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Voorverkoop 'Bakzeuntjes' is begonnen

09-03-2018

HARLINGEN/ARUM - Locatietheater is één van de meest opvallende uitingsvormen van Leeuwarden Fryslân 2018.

Ingezonden: Reactie Bartele Boersma (PvdA Harlingen) op Wim Wildeboer (Wad’n Partij)

09-03-2018

HARLINGEN - Waar de VVD Harlingen op de inhoud reageerde, komt de Wad’n Partij met een reactie waar het zuur en de halve waarheden vanaf spatten.

Open Dag IKC Sint Michaël

09-03-2018

HARLINGEN - Op woensdag 14 maart houdt IKC Sint Michaël haar jaarlijkse Open Dag.

Reacties

Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Atelier de Groot Atelier de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus Almamater Almamater Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Lichtboei De Lichtboei Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Vogelaar Audio Vogelaar Audio Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" ForHim Menswear ForHim Menswear Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Vogelaar Audio Vogelaar Audio De Lichtboei De Lichtboei Haarmode Cats Haarmode Cats