Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren. Alinex werkt voor u!
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Kandidaten PvdA Harlingen: Erik de Groot wil meer kansen voor ondernemers in Harlingen

09-03-2018

HARLINGEN - Kandidaten van PvdA Harlingen stellen zich aan u voor, vandaag de beurt aan Erik de Groot.

Kandidaten PvdA Harlingen: Erik de Groot wil meer kansen voor ondernemers in Harlingen Erik de Groot

Mijn naam is Erik de Groot. Vader van 2, getrouwd, voetballiefhebber, werkzaam in de financiële sector, arbeidsmediator en ervaren in het besturen en openbaar bestuur.

 

Ik ben kandidaat nummer 7 van de PvdA voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Ik ben sinds 2005 in Harlingen betrokken bij de lokale politiek. Al eerder actief geweest in de gemeenteraad en meerdere jaren actief binnen de lokale afdeling van de PvdA. Steeds een beetje de rechtsbuiten geweest waardoor het de laatste jaren niet altijd een pretje was door de landelijke koers van onze partij. Niet duidelijk en soms ook gewoon niet goed!

 

Toch wil ik mij blijven inzetten voor de lokale PvdA. Door lokaal weer kleur op de wangen te krijgen zie ik op termijn een belangrijke rol weggelegd voor een sterke sociale partij. Want hoewel de crisis achter ons lijkt te liggen ben ik van mening dat de grootste uitdagingen nog voor ons liggen. Werk zal in de toekomst een andere inhoud kennen waarbij er sprake is van veel verandering op de inhoud maar ook op het soort werk en werkgelegenheid.

 

We zullen de komende jaren eindelijk echt werk moeten maken van werkgelegenheid in Harlingen en omgeving. Ik zie al jaren dat de acquisitie van nieuwe bedrijven in Harlingen lastig verloopt en dat het MKB niet alle ruimte krijgt om te ondernemen. Om werkgelegenheid en banen in Harlingen te houden en te krijgen moet er echt ruimte gegeven worden aan ondernemen in Harlingen. Werk is een belangrijke factor om sociaal mee te doen.

 

Als zelfstandig Harlingen kun je niet meer alles zelf organiseren en zal je in een breder verband moeten kijken naar werkgelegenheid in West-Friesland. Mobiliteit van werk en mensen stopt niet bij de gemeentegrenzen. Binnen onze gemeente is het voor startende zzp’ers een drama om geschikte kantoor/werkruimte te vinden. Het nieuwe college van B en W moet hier werk maken.

 

Verder sta ik voor duidelijkheid en niet om de brij heen draaien. Een beetje tempo maken en als iemand anders de credits verdiend deze dan ook gewoon geven. Ongeacht partij of kleur!

 

Erik de Groot, plek 7, PvdA Harlingen

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Voorverkoop 'Bakzeuntjes' is begonnen

09-03-2018

HARLINGEN/ARUM - Locatietheater is één van de meest opvallende uitingsvormen van Leeuwarden Fryslân 2018.

Ingezonden: Reactie Bartele Boersma (PvdA Harlingen) op Wim Wildeboer (Wad’n Partij)

09-03-2018

HARLINGEN - Waar de VVD Harlingen op de inhoud reageerde, komt de Wad’n Partij met een reactie waar het zuur en de halve waarheden vanaf spatten.

Open Dag IKC Sint Michaël

09-03-2018

HARLINGEN - Op woensdag 14 maart houdt IKC Sint Michaël haar jaarlijkse Open Dag.

Reacties

Almamater Almamater Atelier de Groot Atelier de Groot Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Dio Jurien Dio Jurien VVV Harlingen VVV Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Vogelaar Audio Vogelaar Audio IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats ForHim Menswear ForHim Menswear Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hema Harlingen Hema Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" VVV Harlingen VVV Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona