Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Kandidaten PvdA Harlingen: Erik de Groot, samen werken voor een zelfstandig Harlingen

14-03-2022

HARLINGEN - Mijn naam is Erik de Groot, vader van 2, getrouwd, voetballiefhebber en wethouder voor de PvdA in Harlingen.

Kandidaten PvdA Harlingen: Erik de Groot, samen werken voor een zelfstandig Harlingen Erik de Groot, plek 1, PvdA Harlingen

Ik ben PvdA-lijsttrekker en heb een sterke en sociale, maar bovenal een zelfstandige gemeente voor ogen. Een gemeente waar we samenwerken om de belangen van onze inwoners te behartigen. Dit doe ik op basis van de voor mij belangrijke principes; respect, verdraagzaamheid, geld niet over de balk gooien en werklust.

 

Als PvdA-wethouder heb ik mij in de afgelopen jaren vol overgave ingezet om onze stad mooier en weerbaar te maken voor een zelfstandige toekomst. Hierbij denk ik aan werkgelegenheid door de herontwikkeling van het Westerzeedijkgebied, de verbeteringen in de Industriehaven en de ontwikkelingen in de Willemshaven.

 

Ook denk ik aan Sociaal Welzijn door de inrichting van het Balklandpark, de uitbreiding van de Waddenhal en de vele activiteiten in Nieuw Zuid. Maar ook minder zichtbare, maar belangrijke stappen in het verbeteren en vereenvoudigen van ambtelijke processen zodat we als zelfstandige gemeente een betere dienstverlening kunnen bieden aan onze inwoners en ondernemers.

 

Op het gebied van Wonen hebben we mooie stappen gezet in Plan Zuid en het nieuwe Almenum ligt op koers. Dit is goed, duurzaam en sociaal wonen voor onze oudere inwoners. Maar ook het kunnen ontwikkelen van het Spaansenterrein is voor onze gemeentelijke toekomst van groot belang. Dit naast het simpele feit dat we daarmee ook eens een streep hebben kunnen zetten onder de vele juridische procedures die bakken met geld kosten en je niet dichterbij elkaar brengt om te komen tot een oplossing.

 

Ook de komende periode wil ik mij als wethouder namens de PvdA hard maken voor bereikbare woningen. Een goed en prettig leven begint vanuit je eigen huis. Dit is je basis om mee te doen in onze gemeente en je te kunnen ontwikkelen. We mogen niet accepteren dat jongeren of ouderen niet passend kunnen huren en huizen speelbal worden van door winst gedreven pandjesbazen of beleggers.

 

De PvdA is lokaal verankerd en staat voor sociale duidelijkheid en zeggen waar het om gaat. Er niet omheen draaien. Daarom ga ik graag als wethouder namens de PvdA voor onze gemeente door om daarmee een blijvende verandering te realiseren. Allerlei regels die overbodig zijn of niet passend zijn bij de huidige leef- en beleefwereld moet je schrappen. Hiermee zorg je voor meer duidelijkheid voor  medewerkers van de gemeente, maar bovenal ben je in staat om al onze inwoners beter en sneller te helpen. Iedereen telt mee en de dienstverlening van de gemeente moet daar zijn waar onze inwoner dat wenst!

 

Verder sta ik voor duidelijkheid en niet om de brij heen draaien. Een beetje tempo maken als dat kan en als iemand anders de credits verdiend deze dan ook gewoon geven. Ongeacht partij of kleur!

 

Maar bovenal is het voor mij belangrijk dat we als politiek in Harlingen goed samenwerken zodat  Harlingen een trotse zelfstandige gemeente zal blijven! Waar we trots zijn op onze gemeente, maar ook trots kunnen zijn op elkaar.

 

Schouder aan schouder. Samen verder voor Harlingen!

Erik de Groot, plek 1, PvdA Harlingen

 

Meer info: harlingen.pvda.nl/wieiswie

Volg PvdA Harlingen ook op Facebook!


 

 

 

 

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Harlingen Hartveilige gemeente

14-03-2022

HARLINGEN - In de gemeente, dat is de stad en de dorpen Midlum en Wijnaldum is een bijna 100 procent dekking gerealiseerd van dag en nacht, 24/7, inzetbare AED apparatuur.

Energietoeslag voor inwoners met een laag inkomen

14-03-2022

HARLINGEN - De Energietoeslag is bedoeld voor inwoners van 18 jaar en ouder met een inkomen rond het sociaal minimum.

Situatie in Oekraïne

14-03-2022

HARLINGEN - Op 24 februari is Rusland Oekraïne binnengevallen en is er oorlog uitgebroken.

Reacties

Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona The Shamrock The Shamrock Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok
The Shamrock The Shamrock Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen