Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Kandidaten PvdA Harlingen: Bartele Boersma wil meer betaalbare woningen en sport voor iedereen

13-03-2022

HARLINGEN - Vier jaar geleden stapte ik als nieuw raadslid voor de PvdA in de Harlinger politiek.

Ook toen stelde ik mij in een brief als deze voor. Een brief met beloftes om als raadslid te bouwen aan een socialer en eerlijker Harlingen, Midlum en Wijnaldum. En de belofte om dat samen te doen en verbinding te zoeken met de inwoners.

 

Om met dat laatste te beginnen. Samen en verbinding. De afgelopen twee jaar zorgde corona ervoor dat dit onder druk kwam te staan. Niet alleen raadsleden kwamen de deur niet meer uit, de hele samenleving zat op slot. Vanachter een scherm is het moeilijk om echt beslissingen samen te maken. Maar we zijn er wel hard mee aan de slag gegaan. Omdat juist de verbinding in onze samenleving niet verloren mag gaan. We werken raadsbreed aan een plan om inwoners meer te betrekken, want iedereen is het erover eens dat dit beter kan. De eerste twee jaar probeerde ik bijna wekelijks verenigingen en inwoners te bezoeken. Van een werkbezoek aan sportverenigingen of de Voedselbank tot klusjes doen voor Seun en Steun. Alles om maar te horen wat er zich afspeelt in onze gemeente en nieuwe mensen te ontmoeten. Dit is wat raadslid zijn zo ontzettend leuk maakt! En ik hoop dat we de komende vier jaar dit weer veel vaker kunnen doen. In een open Harlingen dat weer tot leven komt met al haar evenementen en feesten.

 

Is het de afgelopen jaren socialer en eerlijker geworden in onze gemeente? Twee van de onderwerpen waar ik veel aan gewerkt heb wil ik uitlichten. Wonen en sport. Door te bouwen aan wijken en dorpen waar iedereen kan wonen hebben we op woongebied ons best gedaan. Met alle middelen die we hebben proberen we de woningnood tegen te gaan. Huisjesmelkers krijgen nu minder ruimte, zodat de starter ertussen kan komen en er zijn meer sociale huurwoningen bijgekomen. Alleen wordt er nog steeds niet genoeg betaalbaar gebouwd in onze gemeente. Daar moet de komende vier jaar nog harder aan gewerkt worden, met een grotere rol van de gemeente. Zodat iedereen die dat wil een eigen thuis kan vinden in onze gemeente.

 

Met meer ruimte om te sporten en investeringen in binnen- en buitensport kunnen nog meer mensen en verenigingen goed sporten in onze gemeente. Het Topsportfonds zorgt ervoor dat iedereen zijn of haar droom van een Olympisch podium achterna kan gaan, ongeacht uit welk gezin je komt. Van een kaatsmuur, openbare sportattributen tot investeringen in tennis- en voetbalaccommodaties, de buitensport blijft zich ontwikkelen. En met de uitbreiding van de Waddenhal krijgt de binnensport eindelijk de ruimte die zij nodig heeft. Vier jaar geleden waren dit onze beloftes, en die zijn waargemaakt. De komende vier jaar moeten we meer werk leveren om iedereen ook echt mee te laten doen met sporten. Betaalbaar en toegankelijk. Dat moet het speerpunt zijn.

 

Mocht ik weer in de raad komen dan blijft mijn belofte, en die van de PvdA hetzelfde. We doen wat we beloven, we zoeken de verbinding in plaats van te schreeuwen en we werken verder aan een gemeente waar iedereen zich thuis voelt. Wil jij dat ook? Stem dan 14, 15 of 16 maart Partij van de Arbeid, lijst 1.

 

 

 

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Friesland Beweegt: Elfsteden winterfietstocht

13-03-2022

HARLINGEN - Rayonhoofd Rein Brouwer, stempelaars Leo Bouma, Auke van der Wei en Carola van der Hout en Anneke Haak, vormden het Friesland beweegt team dat in Harlingen zo’n 2000 deelnemers van een stad stempel moesten voorzien.

Fc Harlingen JO8-1 zoekt uitdaging in 1e klasse

13-03-2022

HARLINGEN - Bij de jongste jeugd worden de uitslagen en standen niet bijgehouden.

Cor bedankt!

13-03-2022

HARLINGEN - Een laatste zaterdag voor de verkiezingen nog even in gesprek gaan met de mensen.

Reacties

Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Visie Events Visie Events Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Haarmode Cats Haarmode Cats The Shamrock The Shamrock Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Fotografie Dorus Fotografie Dorus
Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken The Shamrock The Shamrock Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats