Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Kandidaat-raadslid Harlinger Belang: Henk de Jong

17-01-2018

HARLINGEN - Harlinger Belang is over de helft met het bekend maken van de kandidaat-raadsleden en op plek 7 staat Henk de Jong.

Kandidaat-raadslid Harlinger Belang: Henk de Jong Henk de Jong

Wie ben ik: Henk de Jong

Ondernemend , getrouwd met Jenneke en vader van twee dochters en een zoon.

 

Wat doe ik en waar sta ik voor:

Harlingers, met de kop naar zee en de kont naar Friesland? De kop naar zee!
Wie aan Harlingen denkt, denkt aan een prachtige stad met monumentale panden, historische haven en de markante schepen van de Bruine Zeilvaart. Met een wijds uitzicht over zee en een levendige binnenstad. Echt de moeite waard om te bezoeken, te beleven en natuurlijk om in te wonen. Ja, als Ouwe Seun kan ik dat allemaal waarderen en erg van genieten.

 

Harlingen verwelkomt je aan zee. Dat we buiten de visserij en de haven economisch met de ZEE iets moeten, dat staat vast. Zeker in tijden van krimp moeten we volgens mij dan ook koesteren datgene wat we al hebben. Met de Bruine Vaart als parel is dat heel wat. De uitstraling van deze schepen past voortreffelijk bij het imago van Harlingen als historische, toeristische stad. Harlinger Belang is dan ook van mening dat deze vloot onze eerste aandacht blijft verdienen.

 

Maar van ZEE komen ook de cruiseschepen. Binnen de toeristische sector de snelst groeiende tak die al zo spectaculair in de afgelopen jaren is gestegen dat het in steden als Amsterdam en meer vergelijkbaar Hoorn bijna tot overlast leidt. Ik weet dat in Harlingen met weinig vertrouwen en veel gasjanter over het faciliteren van cruiseschepen middels steiger en gebouwen wordt gesproken. Maar in mijn ogen moet je jezelf als haven- en toeristenstad zo’n kans gunnen. Harlinger Belang steunt dan ook het faciliteren van cruiseschepen en staat in deze dan ook pal achter haar wethouder.

 

De ZEE trekt en brengt ook nog veel toeristen waarbij de uitdaging er in ligt om ze vaker en langer aan Harlingen te binden. Harlinger Belang ziet dan ook het toerisme als de duurzaamste motor voor onze economische ontwikkeling.

 

De kont naar Friesland?
Harlingen heeft enigszins eigenzinnig voor zelfstandigheid gekozen. Een keuze waar ik volledig achter sta, omdat hiermee het eigen karakter wordt versterkt en het verschil met de buurgemeentes wordt onderkend. Een keuze waarvan ik overtuigd ben dat hij met (te) veel emotie is genomen en die ook nogal wat consequenties heeft. Bestuurlijk – Harlingen Belang maakt zich dan ook sterk voor een kleine maar effectief gemeentelijk bestuur dat intensief zal moeten samenwerken met andere gemeentes. Economisch –Harlinger Belang vindt dat promotie in samenhang met de toeristen trekkers in onze buurgemeentes en zelfs Friesland breed moet plaats vinden. Maatschappelijk – Harlinger Belang plaatst Harlingen niet buiten Friesland maar ziet haar als de betere buur en naaste vriend.

 

Ik houd van Harlingen. Ik kies voor Harlinger Belang!

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Kleine Weinstube partij spannend

17-01-2018

HARLINGEN - Er waren weinig parturen maar dat nam niet weg dat er leuk en spannend werd gekaatst.

AEG & Sony 3Daagse bij Expert Harlingen

17-01-2018

HARLINGEN - Alléén bij Expert: 20% korting op heel veel AEG en Sony producten

Hollen voor korting!

17-01-2018

HARLINGEN - Dames modeschoenen 1 paar €59 & 2 paar €100!

Reacties

Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Lichtboei De Lichtboei Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 ForHim Menswear ForHim Menswear Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Vogelaar Audio Vogelaar Audio Karsten Wonen Karsten Wonen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zensa Moda Zensa Moda Hema Harlingen Hema Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Almamater Almamater VVV Harlingen VVV Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier de Groot Atelier de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Vogelaar Audio Vogelaar Audio Dio Jurien Dio Jurien Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier de Groot Atelier de Groot ForHim Menswear ForHim Menswear Haarmode Cats Haarmode Cats