Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Jules Dutrieux nieuwe voorzitter van het CTJH

07-02-2020

HARLINGEN - Jules Dutrieux is de nieuwe voorzitter van het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH).

Hij neemt de voorzittershamer over van Hans Meijer die in 2017 samen met de Harlinger trompettist Jemke Visser aan de wieg van het CTJH heeft gestaan.

 

Jules Dutrrieux is in het dagelijks leven werkzaam als directeur/bestuurder bij Welzijn Ermelo. Daarnaast is hij voorzitter van Stichting Visserijdagen Harlingen en vervult hij nog een aantal andere maatschappelijk functies in zijn woonplaats Harlingen. Hij weet wat er speelt op politiek en cultureel gebied in de gemeente en beschikt over een uitgebreid netwerk. Daarnaast is hij muziekliefhebber en dat sluit weer aan bij zijn nieuwe functie.

 

Hans Meijer is blij dat het CTJH deze ervaren bestuurder als zijn opvolger heeft kunnen benoemen. "Jemke Visser en ik zijn in 2017 met een groep enthousiastelingen van start gegaan en het is ons gelukt om de jazz in Harlingen nieuw leven in te blazen. Er ligt een goede basis. Ons workshoporkest The Roaring Twenties Experience is succesvol en we doen met onze concerten steeds meer mensen een plezier. Het is nu tijd om dat succes verder uit te bouwen en dat gaat met deze nieuwe man aan het roer zeker lukken." Meijer blijft wel lid van het CTJH-bestuur.

 

De eerste taak die de nieuwe voorzitter oppakt is de verzelfstandiging van het CTJH. De Harlinger jazzorganisatie opereert sinds de oprichting onder de paraplu van Friejam (Friese Bond van jazzmuzikanten) in Leeuwarden. Friejam leverde in de oprichtingsfase vooral praktische ondersteuning aan Harlingen met een basisadministratie, het contracteren van bands en de publiciteit.

 

Inmiddels is het CTJH echter zover dat het prima op eigen benen kan staan. Bovendien richt Friejam zich op moderne jazz-vormen, terwijl het CTJH zich vooral toelegt op de meer traditionele jazz. Het bestuur, dat naast de nieuwe voorzitter bestaat de penningmeester, de secretaris en twee leden voor de programmering, PR en publiciteit, wordt in de uitvoering van haar beleid ondersteund door ervaren CTJH-leden. Hans Meijer: "We zijn klaar om zelfstandig verder te gaan."   

 

Algemeen Muziek

Meer nieuws

Zondag raast storm Ciara over Harlingen

07-02-2020

HARLINGEN - Komende zondag trekt de storm Ciara over onze regio.

Bumba van studio 100 komt naar Harlingen

07-02-2020

HARLINGEN - Ontmoet de leukste, gezelligste, fijnste, gekste clown 'Bumba' bij Plus Lunenborg in Harlingen!

Jesse Mulder komt naar Harlingen

07-02-2020

HARLINGEN - Komende zaterdag 8 februari gaat Jesse met een Oldtimer langs de Friese Elfsteden en zal in iedere stad de mobieltjes die daar zijn ingeleverd in ontvangst nemen van de burgemeesters.

Reacties

Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Ons Food&Wine Ons Food&Wine Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Food 80/20 Food 80/20 Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Karsten Wonen Karsten Wonen Broodje Nuchter Broodje Nuchter Greenart Production Greenart Production Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot The Shamrock The Shamrock De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie
Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot The Shamrock The Shamrock De Lichtboei De Lichtboei De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt