Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Juf Anka met pensioen

02-10-2021

ACHLUM – Na 38 jaar gaat juf Anka met welverdiend pensioen.

Juf Anka met pensioen Met de menwagen het dorp in en door naar school……

Dat zei Teo de Groot, van het CBO Noardwest Fryslân vrijdag 1 oktober tegen de verzamelde schoolbevolking van 'It Iepen Finster' in Achlum. Ze werd in een menwagen met Sybren fan Tjessinga, een prachtige Fries ervoor van Annemieke Kok vanaf Stal de Waadhoeke het dorp in gereden, waarbij de schoolbevolking in western kleding langs de route stond.

 

Rond het afscheid van deze sympathieke juf was een compleet programma gebouwd, waarbij de onder-, midden- en bovenbouw én de lerarengroep met zang en toneel de juf in het zonnetje zette. Er waren cadeaus, bloemen, veel bloemen, tekeningen, gedichten, mooi lieve woorden en op het plein mocht Anka een graffiti portret van haar zelf onthullen. Een creatief schilderstuk dat onderdeel uitmaakte van het opwaarderen het peuterplein.

 

Ook was er een thematische klimaat voorstelling in De Singel, werden er pannenkoeken, door een aantal ouders thuis gebakken, gegeten, was er een ijsje en konden de ouders in de middag afscheid nemen van Anka van der Heide – Meijer.

 

Ze startte haar onderwijs carrière in 1976 in Sint Jacobiparochie als 19-jarige kleuterleidster. Er trad een pauze op van enkele jaren en na de komst van een drietal prachtige dochters werd de draad weer opgepakt in achtereenvolgens, Sexbierum, Tzummarum en tenslotte in de fusieschool IKC It Iepen Finster in Achlum en Oosterbierum. Vanuit de openbare Bongerd school kwam Anka in het fusie-traject terecht en na de succesvolle samensmelting die vanuit de ouders kwam, van de Rehoboth en Bongerd kon ze uit de detachering terug naar Radius, maar ze koos ervoor om zich bij het CBO Noardwest Fryslân aan te sluiten.

 

Thuis in Harlingen, waar ze woont, merkte ze op; “Het doet je toch wel wat al die mooie woorden, de bloemenzee en het programma. Kortom: Het hele afscheidsfeest voelde goed en een prestatie van de collega’s die het georganiseerd hebben”. Juf Anka blijft wel zijdelings betrokken bij het onderwijs, want ze kan als invalkracht worden ingezet. Maar voorop staat het pensioen waarbij er ruimte komt om van de kinderen en kleinkinderen te genieten.

Algemeen Onderwijs

Meer nieuws

Broken Jug geplaatst (+ video's)

02-10-2021

HARLINGEN - Zaterdag 1 oktober werd de Broken Jug geplaatst op zijn nieuwe plek op de kop van de langparkeerterreinen aan de Harlingerstraatweg.

De Bibliotheek ondersteunt bij vragen over de CoronaCheck

02-10-2021

HARLINGEN - De Bibliotheek heeft de afgelopen weken een toestroom aan bezoekers in haar vestigingen gezien.

Gemeente Harlingen ontvangt te weinig plannen voor Tiny Houses

02-10-2021

HARLINGEN - De gemeente heeft naar aanleiding van de oproep om plannen voor een Tiny House in te dienen vier motivatiebrieven en plannen ontvangen.

Reacties

Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Food 80/20 Food 80/20 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten The Shamrock The Shamrock De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires The Shamrock The Shamrock Copini Opticiëns Copini Opticiëns Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda