RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Juf Anka met pensioen

02-10-2021

ACHLUM – Na 38 jaar gaat juf Anka met welverdiend pensioen.

Juf Anka met pensioen Met de menwagen het dorp in en door naar school……

Dat zei Teo de Groot, van het CBO Noardwest Fryslân vrijdag 1 oktober tegen de verzamelde schoolbevolking van 'It Iepen Finster' in Achlum. Ze werd in een menwagen met Sybren fan Tjessinga, een prachtige Fries ervoor van Annemieke Kok vanaf Stal de Waadhoeke het dorp in gereden, waarbij de schoolbevolking in western kleding langs de route stond.

 

Rond het afscheid van deze sympathieke juf was een compleet programma gebouwd, waarbij de onder-, midden- en bovenbouw én de lerarengroep met zang en toneel de juf in het zonnetje zette. Er waren cadeaus, bloemen, veel bloemen, tekeningen, gedichten, mooi lieve woorden en op het plein mocht Anka een graffiti portret van haar zelf onthullen. Een creatief schilderstuk dat onderdeel uitmaakte van het opwaarderen het peuterplein.

 

Ook was er een thematische klimaat voorstelling in De Singel, werden er pannenkoeken, door een aantal ouders thuis gebakken, gegeten, was er een ijsje en konden de ouders in de middag afscheid nemen van Anka van der Heide – Meijer.

 

Ze startte haar onderwijs carrière in 1976 in Sint Jacobiparochie als 19-jarige kleuterleidster. Er trad een pauze op van enkele jaren en na de komst van een drietal prachtige dochters werd de draad weer opgepakt in achtereenvolgens, Sexbierum, Tzummarum en tenslotte in de fusieschool IKC It Iepen Finster in Achlum en Oosterbierum. Vanuit de openbare Bongerd school kwam Anka in het fusie-traject terecht en na de succesvolle samensmelting die vanuit de ouders kwam, van de Rehoboth en Bongerd kon ze uit de detachering terug naar Radius, maar ze koos ervoor om zich bij het CBO Noardwest Fryslân aan te sluiten.

 

Thuis in Harlingen, waar ze woont, merkte ze op; “Het doet je toch wel wat al die mooie woorden, de bloemenzee en het programma. Kortom: Het hele afscheidsfeest voelde goed en een prestatie van de collega’s die het georganiseerd hebben”. Juf Anka blijft wel zijdelings betrokken bij het onderwijs, want ze kan als invalkracht worden ingezet. Maar voorop staat het pensioen waarbij er ruimte komt om van de kinderen en kleinkinderen te genieten.

Algemeen Onderwijs

Meer nieuws

Broken Jug geplaatst (+ video's)

02-10-2021

HARLINGEN - Zaterdag 1 oktober werd de Broken Jug geplaatst op zijn nieuwe plek op de kop van de langparkeerterreinen aan de Harlingerstraatweg.

De Bibliotheek ondersteunt bij vragen over de CoronaCheck

02-10-2021

HARLINGEN - De Bibliotheek heeft de afgelopen weken een toestroom aan bezoekers in haar vestigingen gezien.

Gemeente Harlingen ontvangt te weinig plannen voor Tiny Houses

02-10-2021

HARLINGEN - De gemeente heeft naar aanleiding van de oproep om plannen voor een Tiny House in te dienen vier motivatiebrieven en plannen ontvangen.

Reacties

Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen The Shamrock The Shamrock Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Omdraai De Omdraai Plus Lunenborg Plus Lunenborg Food 80/20 Food 80/20 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats
Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Plus Lunenborg Plus Lunenborg HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen