Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Jubileumboek 75 jaar Lanenkaatsen “Het feestdagencadeau van 2023”

19-03-2023

HARLINGEN - In het najaar van 2023 verschijnt het langverwachte jubileumboek 75 jaar Lanenkaatsen.

Met trots presenteren we een prachtige multimedia uitgave vol met foto's, kaatsers, verhalen, achtergrondinformatie en diverse verwijzingen naar online materiaal zoals beelden, foto’s en webpagina’s. Het jubileumboek wordt met veel zorg samengesteld samen met onze partner Flevodruk. Al een aantal jaren wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de inhoud. Het boek bevat veel (nieuw) materiaal uit de collecties van de Harlinger fotografen Hein van den Oever, Joachim de Ruijter, Dorus Breidenbach, Stefan Postema en Henry Drost. Daarnaast hebben Clemens van der Zwet en Doede van der Hoek opnames gemaakt met bekende kaatsers, vrijwilligers en andere nauw betrokkenen bij het Lanenkaatsen. Ook zullen veel verhalen terugkeren over de verschillende decennia van het Lanenkaatsen en de kaatsers van de Lanen. Wiebe van Dijk, Theo Outhuijse en Niels Outhuijse verzorgen de teksten. Kortom een fraaie hardcover die niet in je boekenkast mag ontbreken.

 

Voorinschrijving met 2,50 korting

Als je het jubileumboek 75 jaar Lanenkaatsen nu bestelt via het formulier op onze website www.lanenkaatsen.nl dan ontvang je 2,50 korting en ben je verzekerd van het ideale Kerst- of Sinterklaascadeau van 2023! Het boek komt op de markt voor 25 euro en als je deze nu bestelt en direct afrekent met IDEAL betaal je dus slechts €22,50. Vrienden van het Lanenkaatsen betalen slechts 30 euro (20 +10 euro) voor het boek en vriend in 2023.

 

In een later stadium zal bekend worden gemaakt waar de boeken zijn af te halen. Bezorging zal tegen vergoeding van de portokosten ook mogelijk worden. Het boek heeft een vierkante hardcover omslag en zal 192 pagina's bevatten voor heel veel lees- en kijkplezier. Volgens de planning zal het boek in november officieel worden gepresenteerd en verkrijgbaar zijn bij diverse verkooppunten. Gedurende het jaar zullen we een aantal momenten kiezen om het boek te promoten. Natuurlijk tijdens het Lanenkaatsen in 2023 van 12 tot en met 16 juni, tijdens de Visserijdagen en wellicht ook tijdens de kerstmarkt.

 

Sponsoring

Het is natuurlijk een hele investering voor een stichting zoals het Lanenkaatsen, daarom zijn we ook op zoek naar sponsors en of donateurs, die het Lanenkaatsen een warm hart toedragen. Sponsors kunnen een staffelkorting ontvangen bij een bepaalde afname en kunnen het boek bijvoorbeeld als relatiegeschenk of kerstcadeau voor het personeel aanbieden. Donateurs en sponsors kunnen een eervolle naamsvermelding krijgen in het jubileumboek. Meer informatie kun je vinden op www.lanenkaatsen.nl

 

Inhoudsopgave

Periode 1950-1959

  • inleiding
  • gebeurtenissen
  • bestuur en vrijwilligers
  • artiesten
  • klassement en statistieken
  • en liefhebbers

Periode 1960-1969
Periode 1970-1979
Periode 1980-1989
Periode 1990-1999
Periode 2000-2009
Periode 2010-2019
Periode 2020-nu

 

Theo en Niels Outhuijse ondertekenen de overeenkomst met Vincent Drost namens Flevodruk voor het jubileumboek 75 jaar Lanenkaatsen.

 

Algemeen Kunst & Cultuur Sport & Recreatie

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen CDA Harlingen CDA Harlingen Wellheat Shop Wellheat Shop Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen TeamFRL TeamFRL BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken The Shamrock The Shamrock
Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken The Shamrock The Shamrock Copini Opticiëns Copini Opticiëns CDA Harlingen CDA Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn BENG Evenementen BENG Evenementen Wellheat Shop Wellheat Shop Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus