Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Jongeren laten in stadsexcursie belangrijke plekken zien aan burgemeester

01-09-2021

HARLINGEN - Vandaag namen Djezz, Safiya en Jesse burgemeester Ina Sjerps mee op een stadsexcursie.

Jongeren laten in stadsexcursie belangrijke plekken zien aan burgemeester Vlnr: Djezz, Safiya, Jesse en burgemeester Ina Sjerps. Foto: Joachim de Ruijter

Ze lieten haar al wandelend en vertellend zien wat zij belangrijke plekken en onderwerpen vinden. De excursie ging naar de Engelse tuin (foto), het Harmenspark en het strand. Hier vinden de jongeren fijne plekken om lekker met elkaar te chillen. Djezz vindt het ook leuk om met een vriendin rondjes door te stad te fietsen. Hij kent alle straten in de binnenstad op zijn duimpje. Djezz zit op de RSG Simon Vestdijk, is 15 jaar en wil graag verpleger worden. Safiya en Jesse zijn neef en nicht en zitten beide op de Maritieme Academie. En ook zij weten op 13 jarige leeftijd ook al wat ze willen worden: binnenvaartschipper!

 

Burgemeester vroeg ter gegelenheid van haar installatie of jongeren haar de stad konden laten zien

Burgemeester Ina Sjerps had ter gelegenheid van haar installatie als nieuwe burgemeester een aantal jongeren gevraagd om iets te vertellen over wat zij belangrijk vinden voor nu en in de toekomst. Daarna vroeg ze of de jongeren haar via een excursie de stad wilden laten zien en die hoefden daar niet lang over na te denken. Burgemeester Ina Sjerps: “Ik vind het heel belangrijk om van jongeren zelf te horen wat zij belangrijk vinden aan het wonen en leven in de stad. Heel leuk om via deze excursie door hun bril naar de stad te kijken. Ze hebben mij hun chillplekken laten zien en verteld dat Harlingen een fijne stad is waar eigenlijk bijna alles wel is. Soms krijgen ze van buurtbewoners te horen dat het geluid van hun muziek iets te hard staat. Ik vertrouw erop dat er over en weer respect voor elkaar is en rekening met elkaar wordt gehouden. Dat was wat de jongeren betreft zeker de bedoeling. Als aandachtspunt gaven de jongeren aan dat het fiets- en wandelverkeer voor de Maritiem Academie beter kan. En dat chillbankjes bovenop de zeedijk ook gaaf zouden zijn. Die bankjes worden lastig denk ik omdat Wetterskip Fryslân en Rijkswaterstaat erover gaan en bouwwerken op de zeedijk vaak niet kunnen. Maar ik zal het ook met de wethouders delen zodat zij naar de mogelijkheden kunnen kijken”. 

Algemeen Gemeente

Meer nieuws

Zomer aan Zee: verlichte vliegershow uitgesteld

01-09-2021

HARLINGEN - Vrijdagavond 3 september géén verlichte vliegershow, nieuwe datum volgt!

Maar liefst 24 deelnemers cursus 'Politiek actief'

01-09-2021

HARLINGEN - Afgelopen maandagavond was de eerste avond.

Inloopspreekuren Gebiedsteam Harlingen weer van start!

01-09-2021

HARLINGEN - Vanaf 2 september gaat het Gebiedsteam Harlingen weer van start met de inloopspreekuren.

Reacties

Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Food 80/20 Food 80/20 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Visie Events Visie Events Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot