RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Jongeren laten in stadsexcursie belangrijke plekken zien aan burgemeester

01-09-2021

HARLINGEN - Vandaag namen Djezz, Safiya en Jesse burgemeester Ina Sjerps mee op een stadsexcursie.

Jongeren laten in stadsexcursie belangrijke plekken zien aan burgemeester Vlnr: Djezz, Safiya, Jesse en burgemeester Ina Sjerps. Foto: Joachim de Ruijter

Ze lieten haar al wandelend en vertellend zien wat zij belangrijke plekken en onderwerpen vinden. De excursie ging naar de Engelse tuin (foto), het Harmenspark en het strand. Hier vinden de jongeren fijne plekken om lekker met elkaar te chillen. Djezz vindt het ook leuk om met een vriendin rondjes door te stad te fietsen. Hij kent alle straten in de binnenstad op zijn duimpje. Djezz zit op de RSG Simon Vestdijk, is 15 jaar en wil graag verpleger worden. Safiya en Jesse zijn neef en nicht en zitten beide op de Maritieme Academie. En ook zij weten op 13 jarige leeftijd ook al wat ze willen worden: binnenvaartschipper!

 

Burgemeester vroeg ter gegelenheid van haar installatie of jongeren haar de stad konden laten zien

Burgemeester Ina Sjerps had ter gelegenheid van haar installatie als nieuwe burgemeester een aantal jongeren gevraagd om iets te vertellen over wat zij belangrijk vinden voor nu en in de toekomst. Daarna vroeg ze of de jongeren haar via een excursie de stad wilden laten zien en die hoefden daar niet lang over na te denken. Burgemeester Ina Sjerps: “Ik vind het heel belangrijk om van jongeren zelf te horen wat zij belangrijk vinden aan het wonen en leven in de stad. Heel leuk om via deze excursie door hun bril naar de stad te kijken. Ze hebben mij hun chillplekken laten zien en verteld dat Harlingen een fijne stad is waar eigenlijk bijna alles wel is. Soms krijgen ze van buurtbewoners te horen dat het geluid van hun muziek iets te hard staat. Ik vertrouw erop dat er over en weer respect voor elkaar is en rekening met elkaar wordt gehouden. Dat was wat de jongeren betreft zeker de bedoeling. Als aandachtspunt gaven de jongeren aan dat het fiets- en wandelverkeer voor de Maritiem Academie beter kan. En dat chillbankjes bovenop de zeedijk ook gaaf zouden zijn. Die bankjes worden lastig denk ik omdat Wetterskip Fryslân en Rijkswaterstaat erover gaan en bouwwerken op de zeedijk vaak niet kunnen. Maar ik zal het ook met de wethouders delen zodat zij naar de mogelijkheden kunnen kijken”. 

Algemeen Gemeente

Meer nieuws

Zomer aan Zee: verlichte vliegershow uitgesteld

01-09-2021

HARLINGEN - Vrijdagavond 3 september géén verlichte vliegershow, nieuwe datum volgt!

Maar liefst 24 deelnemers cursus 'Politiek actief'

01-09-2021

HARLINGEN - Afgelopen maandagavond was de eerste avond.

Inloopspreekuren Gebiedsteam Harlingen weer van start!

01-09-2021

HARLINGEN - Vanaf 2 september gaat het Gebiedsteam Harlingen weer van start met de inloopspreekuren.

Reacties

Hubo-Faber Hubo-Faber De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE The Shamrock The Shamrock Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Food 80/20 Food 80/20 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Omdraai De Omdraai Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12
Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Fotografie Dorus Fotografie Dorus The Shamrock The Shamrock Haarmode Cats Haarmode Cats Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï