Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Jongeren gezocht voor bezorgen boeken

27-02-2020

HARLINGEN - Bibliotheken Noord Fryslân is op zoek naar jongeren vanaf 15 jaar voor een sociale bijbaan.

Zij kunnen aan de slag als boekenbezorgers.

 

De bibliotheek is voor iedereen en dus ook voor mensen die (tijdelijk) niet naar de bieb kunnen komen. Bijvoorbeeld omdat ze ziek zijn, een handicap of geen vervoer hebben. Met de service ‘Bibliotheek aan huis’ helpen wij deze groep mensen aan leesvoer. Het initiatief draait voor een groot deel op jongeren. Zij komen bij de mensen thuis om nieuwe boeken te brengen en gelezen exemplaren weer mee te nemen. Sylvia Laarman, consulent en coördinator van het initiatief: “Als men contact met ons opneemt, maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek. We bespreken dan wat de wensen zijn. We hebben een ruime collectie aan boeken, tijdschriften, e-books, grootletterboeken, luisterboeken, cd’s en dvd’s. De jongere gaat direct met ons mee om kennis te maken. Dat is wel zo prettig. Vervolgens lopen de afspraken via de jongere. Waarom we voor jongelui kiezen? Voor hen is het een mooie bijverdienste, maar even belangrijk is dat we jong en oud(er) met elkaar in contact brengen. Het sociale aspect weegt zwaar mee. Het is niet de bedoeling dat de jongeren binnenstormen, de boeken brengen en meteen vertrekken. Ik druk ze op het hart dat ze de tijd nemen.”

 

Eppie is werkzaam als boekenbezorger bij de bibliotheek. De Pabo-student gaat op pad in zijn gemeente. “Ik werkte in een supermarkt, maar wilde graag iets met en voor mensen doen. En nieuwe mensen leren kennen. Via, via kwam ik bij ‘Bibliotheek aan Huis’ terecht. Ik maak altijd een praatje en drink een kopje koffie als dat kan. Dat vind ik ook zo leuk aan dit initiatief. Ouderen hebben vaak mooie verhalen over wat ze allemaal hebben beleefd. En over wat ze nog doen en meemaken.”

 

Kent u een jongere die geschikt is voor deze sociale bijbaan? Neem contact op met Sylvia Laarman of Mariska Hibma via 088 165 61 23 of mail naar basisvaardigheden@bnfrl.nl.

 

Algemeen

Meer nieuws

Komt De Druppel naar Harlingen?

27-02-2020

HARLINGEN - Als het aan ondernemer Jan Bokma ligt komt er een druppelvormig kunstwerk van bijna zestig meter hoog op "het driehoekje" van de Zuiderpier in Harlingen.

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 09 - 2020

27-02-2020

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen van maandag 24 t/m vrijdag 28 februari.

De meiden van Zeerobben

27-02-2020

HARLINGEN - Voor de Meiden van Zeerobben was het afgelopen weekend nog een vrij weekend.

Reacties

HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Greenart Production Greenart Production Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus The Shamrock The Shamrock Visie Events Visie Events Food 80/20 Food 80/20 Broodje Nuchter Broodje Nuchter Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Broodje Nuchter Broodje Nuchter The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Food 80/20 Food 80/20 Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Plus Lunenborg Plus Lunenborg DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Lichtboei De Lichtboei Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus