Marinierskapel

Marinierskapel

Vrijdag 15 juni verzorgt de Marinierskapel, een van de beste militaire orkesten ter wereld met meer dan 50 topmusici, een concert in Harlingen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
1 juni 2018

1 juni 2018

Het maximale aantal inschrijvingen voor Harlingen Open Golf is bereikt. U kunt zich helaas niet meer aanmelden voor het toernooi of de clinic.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Johan, Pollie en Afina winnen de Koningspartij

28-08-2017

HARLINGEN - De Koningspartij bij KV Eendracht werd onder prachtige omstandigheden gespeeld.

Het was mooi weer, er was weinig wind en er lag een prachtige grasmat klaar voor de 30 kaatsers, die nu eens met de harde bal tegen elkaar in het strijdperk traden.

 

In de eerste omloop had Arjen Staphorsius, de koning van de laatste twee jaren, het zwaar. Nadat hij de koningsbal had ingeleverd wist hij nog net te winnen met 5-5 en 6-2. Ook de tweede omloop was spannend en werd weer winnend afgesloten met 5-4 en 6-2. In de halve finale moest hij tegen het sterke partuur van Pollie en Johan Kwast, die kaatsten met Afina Schrik als derde maat. Dit partuur bleek toch wel het sterkste deze dag, want zij wonnen met 5-1 en 6-6. De eerste omloop hadden ze ook al op dezelfde stand winnend afgesloten. Met een staand nummer in de tweede omloop plaatsten zij zich dus voor de finale.

 

In deze finale troffen zij als tegenstander Theun van der Molen, Marijke Schut en Marije Agema, die zich via twee keer een overwinning met 5-3 en 6-6 en een staand nummer ook in de finale hadden gekaatst. De finale werd voor hen een teleurstelling, want hun tactiek die ze hadden uitgedacht tegen het opslag geweld van Pollie en Johan Kwast werd al vrij snel over boord gezet en toen was er geen eenheid meer in het partuur. Bij de tegenstander ging het zeer voorspoedig tot drie eersten. Toen moest Johan Kwast helaas uitvallen met een blessure. Hij werd hierna vervangen door Arjen Staphorsius. De partij werd hierna snel uitgespeeld en eindigde met 5-0 en 6-0.

 

In de verliezersronde waren alle partijen veel spannender. In de finale speelden het partuur van Justin van Dijk, Eddy Sjollema en Sara Woltman tegen het partuur van Kevin Hoekstra, Jarco Kingma en Anneke Haarsma. Na heel veel eersten met 6-6 werd de strijd pas beslist op 5-5 en 6-4 in het voordeel van het partuur van Justin van Dijk.

 

De prijzen werden hierna uitgedeeld door voorzitter Jan Nieuwenburg.  Hij bedankte natuurlijk speciaal scheidsrechter Age Tichelaar, maar ook de andere mensen die hebben mee geholpen om deze partij te laten slagen. De prijzen waren deze keer waardebonnen van de Plus. Van het winnende partuur werd Johan Kwast, ondanks zijn blessure, uitgeroepen tot koning van de partij.

 

Uitslag

1e prijs: Johan Kwast (koning), Pollie Kwast en Afina Schrik

2e prijs: Theun van er Molen, Marijke Schut en Marije Agema

3e prijs: Arjen Staphorsius, Djé Jorna en Nynke Agema

 

Verliezersronde

1e prijs: Justin van Dijk, Eddy Sjollema en Sara Woltman

2e prijs: Kevin Hoekstra, Jarco Kingma en Anneke Haarsma

 

Over twee weken wordt op zondag 10 september het kaatsseizoen afgesloten met een Ouder-Kind Partij voor de jeugd van KV Eendracht. Alle jeugdleden moeten dus een familielid of een kennis benaderen om samen te kaatsen.

 

Tekst en foto’s: Simon de Groot

Voor meer foto’s ga naar www.kveendrachtharlingen.nl en kijk bij foto’s!

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Zeerobben 4 wint 3e Best of the Rest toernooi

28-08-2017

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag werd voor de derde maal het Best of the Rest (-senioren) toernooi georganiseerd bij fc Harlingen.

Sjoerd en Rutger Zwart winnaar op wedvlucht Niergnies

28-08-2017

HARLINGEN - Zaterdag 26 augustus was de zesde vlucht van de Jonge - Duiventour met als losplaats Niergnies.

Route defilé brandweerestafette

28-08-2017

HARLINGEN - Voorafgaande aan de brandweerzeskamp rond en op de Westerzeedijk – op vrijdag 1 september vanaf 18.00 uur – vindt de traditionele rondgang door Harlingen plaats.

Reacties