Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Jeugdtheaterschool Noorderwind presenteert “Bakzeuntjes”

30-08-2017

HARLINGEN - Een voorstelling voor Leeuwarden Fryslân 2018 in de Arumer Lambertuskerk.

Met trots meldt regisseur Hanneke de Man van Jeugdtheaterschool Noorderwind dat de voorstelling “Bakzeuntjes” onderdeel is geworden van Leeuwarden 2018 – om precies te zijn van het project “Under de Toer”. Het locatietheater zal zich afspelen in en rond de kerk van Arum.

 

Hanneke de Man: “Het verhaal speelt zich af in de tijd dat het water en de zee het leven in Friesland bepaalden. De kinderen, bakzeuntjes genoemd, fantaseerden over een leven op zee. Zij vertelden elkaar de grote verhalen over de Friese zeehelden Tjerk Hiddes de Vries en zijn broer Auke Andriesz Stellingwerf. Tjerk vocht door totdat al zijn ledematen waren afgehakt. Of over Fokke Jacobus Weima. Die man was zo vroom, dat het eten koud werd door het ellenlange gebed voorafgaand aan de maaltijd. Dáár wou niemand mee varen. En ze vertelden over de vrouwen van staal, wiens mannen niet terugkwamen van hun verre reizen; vrouwen die het beroep van hun echtgenoten overnamen. Zo kreeg weduwe Bouwer Rodehuizen de leiding over de rederij van haar man over. En zij verkocht walvisvlees en -vet aan de haven. Deze vrouwen wisten als geen ander dat zeeavonturen niet altijd goed afliepen.”

 

Liefdesbrief

In het Hannemahuis in Harlingen ligt een prachtige liefdesbrief. Claas Doedens schreef hem aan zijn geliefde Gesina. Vanuit Riga. Eén tocht zou hij nog maken en daarna zou hij voor altijd bij Gesina blijven. Maar hij kwam niet terug, zijn schip verging. Op deze waargebeurde geschiedenis baseert Noorderwind de voorstelling “Bakzeuntjes”. Het jeugdige theatergezelschap laat zien hoe Gesina en Claas opgroeien, verliefd worden en afscheid nemen. Vanaf het moment dat Gesina hoort dat het schip van Claas is vergaan verandert het verhaal. Het wordt een sprookje, dat zich afspeelt in de onderwaterwereld. Dáár gaat Gesina op zoek naar haar Claas.

 

“Het wordt spannend en mooi! Alle leerlingen van Jeugdtheaterschool Noorderwind krijgen er een rol in. De Arumer Muziekvereniging Wubbenus Jacobs zorgt voor de muzikale begeleiding en Theater de Koornbeurs uit Franeker zorgt voor de techniek, opdat licht en geluid goed tot hun recht komen.”

 

Proeflessen

In september begint de jeugdtheaterschool aan dit fantastische avontuur. “Nieuwe spelers kunnen zich nu aansluiten. Dus ben je tussen de 8 en 18 jaar en heb je zin om mee te doen, kom dan naar de proefles. En maak kennis met de docenten en leerlingen van de Jeugdtheaterschool.

 

“Bakzeuntjes” gaat in april 2018 in de Lambertuskerk te Arum in première. Vier voorstellingen zullen worden opgevoerd. De proeflessen vinden plaats op 11 september (Franeker) en 15 september (Harlingen).

 

Meer informatie: www.jtsnoorderwind.nl.

 

Evenement Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Zaterdagmiddag Matinee met duo Wiebe en Wijtze

30-08-2017

HARLINGEN - Het duo Wiebe en Wijtze is ontstaan nadat Wiebe was gestopt met de Wiebe van Dijk Superband.

Kinderbraderie gaat door maar let op! Gewijzigde tijd!

30-08-2017

HARLINGEN - De Kinderbraderie wordt i.v.m. de regen uitgesteld tot 15.00 uur.

Fotoclub Harlingen, nieuwe seizoen

30-08-2017

HARLINGEN - De zomer is alweer bijna voorbij en het nieuwe ‘Focus’ seizoen staat voor de deur, eerste bijeenkomst is op 25 september.

Reacties