Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Jeugdoverzicht fc Harlingen

23-04-2019

HARLINGEN - Was het vorige week nog sneeuw, hagel en kou, afgelopen weekend was het ineens zomer!

Jeugdoverzicht fc Harlingen Kwartfinale bekerwedstrijd fc Harlingen JO17-1 – s.c. Espel JO17-1 (2): Noah Postma kon er net niet bij en werd geblokt door een speler van s.c. Espel. Foto: Peter IJdema.

Er kwamen niet veel teams in actie vanwege de meivakantie. Toch waren er 2 heel belangrijke bekerwedstrijden. MO13-1 speelde in Anjum voor een plekje in de finale van de KNVB-beker en JO17-1 speelde een bekerwedstrijd op eigen veld tegen Espel JO17-1. In deze wedstrijd ging het om een plekje in de halve finale. Een klein overzicht van de jeugdafdeling fc Harlingen:

 

Fc Harlingen JO8/JO10

De jongste talenten van fc Harlingen, de JO8-1, mochten zaterdag naar Sneek afreizen om het op te gaan nemen tegen LSC JO8-2. En de jongens en dame hadden er weer zin in. Met een goed humeur en een stralend zonnetje werd de reis naar Sneek ingezet. Er was nog een beetje stress want het adres was moeilijk te vinden en de tas met de kleding kwam door een plaspauze ook wat aan de late kant. Er waren kansen over en weer in de eerste helft maar de bal ging er voor de Harlingers helaas niet in. Ondanks 2 doelpunten voor de Harlingers in de 2e helft werd het toch 9-2 voor LSC. Nadat iedereen de tegenstander een hand had gegeven en de penalty’s waren genomen werd de wedstrijd nog even na besproken onder het genot van een ijsje. Wat wel verdiend was gezien het enthousiasme.

 

Fc Harlingen JO/MO13

JO13-2 speelde zaterdag in Workum. Dit team heeft nogal wat tegenslagen te verwerken maar ondanks alles blijven ze wel enorm hun best doen. Tegen Workum JO13-2 konden ze niet op en het werd 6-0. Donderdagavond 25 april wederom een uitwedstrijd op het programma. Dan naar Makkum JO13-1. En dan de meiden van MO13-1.

In een superspannende bekerwedstrijd is het fc Harlingen die achter komt te staan. Maar ze vechten zich volledig terug! Foto: N. Dijkstra.

 

Zij speelden een legendarische halve finale KNVB-beker wedstrijd in en tegen Anjum MO13-1. Er werd gerekend op een zeer zware tegenstander aangezien Anjum bovenin meedraait in hun hoofdklasse competitie. Boven verwachting kreeg fc Harlingen kansen en het zou gewoon zomaar eens kunnen! Zélfs tegen een hoofdklasser. Een aantal keren redde de keepster Kim prima en Jutta verzette bergen werk achterin. Ook Berit speelde de sterren van de hemel. Toch was het Anjum die de score opende in de 13e minuut, 1-0. Maar 10 minuten later wist fc Harlingen de stand weer gelijk te trekken en vlak voor rust kwamen de Harlingers zelfs op een 1-2 voorsprong. Al vroeg in de tweede helft scoorde Anjum weer en stond het weer gelijk. Wat een spanning! Maar ineens kregen de meiden van fc Harlingen vleugels want de 2-3, 2-4, 2-5 en zelfs de 2-6 volgden elkaar in rap tempo op. En toen was daar ineens het sein einde wedstrijd en hadden de meiden zich geplaatst voor de finale! Wat een geweldige prestatie van dit team. Op zaterdag 1 juni spelen de meiden van fc Harlingen deze finale tegen Meppel/Alcides. Het belooft een prachtige dag te worden, alle bekerfinales van alle jeugdteams worden namelijk op deze dag gespeeld. Dit alles zal plaatsvinden op sportpark Woltingeslag te Zuidwolde. Dus reserveer deze datum in de agenda en ga mee om dit geweldige team aan te moedigen!

 

De meiden van fc Harlingen MO13-1 hebben het geflikt! Zij staan na een overwinning van 2-6 op hoofdklasser Anjum MO13-1 in de finale van de KNVB Beker! Foto: fc Harlingen.

 

Fc Harlingen JO15

Won JO15-3 in Scharnegoutum tegen JO15-2 nog met 1-3. De returnwedstrijd een week later, welke bij fc Harlingen werd gespeeld, werd verloren met 0-12.

 

Fc Harlingen JO17

Dinsdagavond 16 april speelde JO17-1 in eigen huis de wedstrijd tegen Bolsward JO17-2. Fc Harlingen had de wedstrijd volledig onder controle en dit resulteerde in een dikke 8-1 overwinning! Maar dan zaterdag 20 april…dé kwartfinale bekerwedstrijd tegen S.C. Espel JO17-1. Beide elftallen nemen momenteel de leiding in hun competitie en dit was ook te zien tijdens de bekerwedstrijd. Aan beide kanten een aantal flinke kansen maar het was S.C. Espel die vlak voor rust op een 0-1 voorsprong wist te komen. In de tweede helft werd alles uit de kast gehaald bij fc Harlingen en 8 minuten voor tijd was daar die dik verdiende gelijkmaker. De tijd was te kort om er nog 2-1 van te maken en dus werden er penalty’s genomen. De druk was erg hoog bij de spelers en aan beide kanten werden er een paar penalty’s gemist of gehouden door de keepers. En bij de laatste beslissende penalty was het S.C. Espel die zich wist te plaatsen voor de halve finale KNVB-beker. Een zure tegenslag voor fc Harlingen maar wat hebben de jongens gestreden! Nu maar volop gaan strijden voor het kampioenschap in de competitie. Ze staan bovenaan en hebben nog 4 wedstrijden te gaan waarvan er 3 thuis gespeeld gaan worden.

 

De beide kwartfinalisten KNVB-beker fc Harlingen JO17-1 en s.c. Espel JO17-1 presenteerden zich in een heuse line-up op het veld waarbij fc Harlingen in het wit speelde. Foto: Peter IJdema.

 

Komend weekend bij fc Harlingen

Zaterdag is het Koningsdag en dus een vrij weekend voor alle jeugdteams. Zaterdag 4 mei weer een vol programma maar daarover later meer.

 

Foto's: Peter IJdema.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Hema Harlingen: Koningsdag open van 8.30-17 uur!

23-04-2019

HARLINGEN - HEMA heeft een uitgebreide collectie Koningsdag artikelen om er op 27 april een topdag van te maken!

Bonuspunten voor Zeerobben in Winsum

23-04-2019

HARLINGEN - Op voorhand waren de Groningers favoriet en alles wat mee naar Harlingen zou gaan, zou meegenomen zijn.

Publieksprijs voor Gerrit-Jan de Vries (VVD) en Marga Liefting (CU)

23-04-2019

HARLINGEN - Verslag van de raadsvergadering van 17 april 2019.

Reacties

Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen VVV Harlingen VVV Harlingen Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Broodje Nuchter Broodje Nuchter BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Greenart Production Greenart Production Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Lichtboei De Lichtboei Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Ons Food&Wine Ons Food&Wine Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie ForHim Menswear ForHim Menswear Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Broodje Nuchter Broodje Nuchter