Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Bij PLUS kun je van zondag 21 april tot en met zaterdag 27 juli 2019 exclusief sparen voor Tupperware van de hoogste kwaliteit.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Jeugdoverzicht fc Harlingen

05-12-2018

HARLINGEN - Nog 1 of 2 wedstrijden te spelen voor de jeugd en dan breekt de winterstop alweer aan.

Jeugdoverzicht fc Harlingen Na 3 verliespartijen op rij voor JO15-1 liep het afgelopen weekend eindelijk weer eens lekker. De jongens waren onvermoeibaar, fel en alert tegen Deinum. Foto: Peter IJdema.

Een mooie gelegenheid om op krachten te komen. Tijdens deze winterstop organiseert fc Harlingen zoals elk jaar een onderlinge wintercompetitie. Hierbij gaan de jeugdleden JO8 t/m JO/MO13 driemaal in de Waddenhal en 2 maal op eigen veld onderling strijden.  Op 15 december wordt de allereerste ronde gespeeld maar daar later meer over. Eerst een overzicht van afgelopen weekend:

 

Fc Harlingen JO8/JO10

Lasse, Almoutaz, Luquenio, Rutger, Jesper, Kyron, Tygo en Lucas van JO8 begonnen met vol vertrouwen aan de thuiswedstrijd tegen Lac Frisia. Tot nu toe had dit team op een gelijkspel na alles gewonnen. Het werd snel duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren en fc Harlingen moest het onderspit delven. Ondanks dit verlies werd er na afloop met veel plezier de penalty’s genomen en de handen van de tegenstander geschud. Zaterdag zijn ze vrij en daarna staat er op 15 december nog een uitwedstrijd tegen Bolsward op het programma. Fc Harlingen JO10-1 speelde zaterdag wel de allerlaatste wedstrijd in de najaarcompetitie. Op eigen veld versloegen ze het team van Minnertsga JO10-1. Voor de JO10 is het nu afgelopen met de competitie. Nog wel even trainen en dan genieten van een welverdiende winterstop en op naar de voorjaarscompetitie!

 

Fc Harlingen JO11

Helaas werd er zaterdag niet gewonnen aan de voet van de kerk in Irnsum, maar deze jongens deden dapper hun werk. Er werd met 5-1 verloren, en dat kwam door verschillende factoren… Maar die lossen de trainers en spelers voor komende week wel op, want dan is de laatste wedstrijd (thuis) tegen koploper Bolsward voor de winterstop. De jongens van JO11-2 boekten een mooie 10-0 overwinning thuis tegen Wyckels Hallum JO11-2. Nog 1 wedstrijd te gaan en wel in en tegen Beetgum JO11-1.

 

Fc Harlingen JO13/MO13

Een mooie overwinning van fc Harlingen JO13-1. Zij namen het in een thuiswedstrijd op tegen Akkrum JO13-1 en boekten een 7-0 overwinning. Bij JO13-2 liep het even anders. Tegen de nummer 2 Oeverzwaluwen werd er in Koudum verloren met 7-1. Zaterdag was de laatste wedstrijd voor fc Harlingen MO13-1. Vanwege de anderhalve competitie waarin de meiden zitten speelden zij voor de derde keer tegen AVC. De 1e ontmoeting werd kansloos verloren met 4-0, de 2e wedstrijd waren de Harlingers veel beter maar maakten ze de kansen niet af en zo werd ook die wedstrijd verloren. Maar afgelopen zaterdag ging het ineens heel anders. Vlak voor rust kwamen ze op voorsprong en zij maakten het vervolgens in de tweede helft af met een 3-1 overwinning. Deze groep is echt gegroeid de afgelopen maanden. Zij eindigen dan ook op een mooie 3e plek. Op naar de voorjaarscompetitie!

 

Fc Harlingen JO15

Na 3 verliespartijen op rij voor JO15-1 liep het afgelopen weekend eindelijk weer eens lekker. De jongens waren onvermoeibaar, fel en alert en er werd tegen Deinum op eigen veld met 3-1 gewonnen. Foto’s gemaakt door Peter IJdema zijn hieronder te zien. JO15-2 verloor de wedstrijd tegen Zeerobben JO15-3 met 4-1. Nog 1 wedstrijd te gaan voor de mannen en deze zal zaterdag op eigen veld gespeeld gaan worden. Geen hele beste uitslag voor fc Harlingen JO15-3 die het in Dronrijp opnam tegen de nummer 2 SJO DFC. Maar het was ondanks het verlies (12-0) een mooie wedstrijd om te zien. De jongens hebben allemaal goed gespeeld en lieten zich met name in de tweede helft als een team laten zien. Het is een mooi team met jongens die onderling de grootste lol hebben en ondertussen elke wedstrijd een beetje groeien. Hopelijk kunnen ze volgende week de laatste wedstrijd thuis met winst afsluiten.

 

Fc Harlingen JO17/MO17

De eindscore had natuurlijk veel hoger moeten zijn voor fc Harlingen JO17-1 in de wedstrijd tegen Zeerobben JO17-2. Vooral in de 2e helft werd er erg slordig gevoetbald. Desondanks wist fc Harlingen wel dik te winnen en werd de eindstand van 0-7 genoteerd. Weer een goede les voor de volgende wedstrijd welke zaterdag thuis gespeeld gaat worden tegen SC Stiens JO17-2. Na het gelijke spel van vorige week pakte MO17-1 afgelopen weekend de volle 3 punten. Tegen Lac Frisia MO17-2 werd er in Leeuwarden met 0-3 gewonnen.

 

Komende zaterdag

De teams JO13-2, JO15-3, JO11-1, JO15-2 en JO17-1 spelen aanstaande zaterdag thuis op eigen veld waarbij de dag begint om 9.45 uur met de wedstrijd fc Harlingen JO13-2 – Mulier JO13-1. Maar er zullen meer mooie wedstrijden te zien zijn die dag. Wat te denken van koploper Bolsward die het op gaat nemen tegen JO11-1. Maar ook JO15-3 (11.00 uur) en JO15-2 (12.45 uur) krijgen nog een zware tegenstander op bezoek.  JO17-1 sluit de dag af om 14.30 uur. De overige teams zullen verspreid door Friesland te vinden zijn. Een mooie dag vol jeugdvoetbal bij fc Harlingen waarbij iedereen van harte welkom is!

 

  • Foto's: Peter IJdema.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Jeugdjournaal Zeerobben

05-12-2018

HARLINGEN - We naderen zo langzamerhand de donkere dagen voor kerst en dus gaat het voetbal zo langzamerhand richting winterstop.

Blessuretijd kost fc Harlingen twee punten

05-12-2018

HARLINGEN - Tot laat in de blessuretijd zag het er naar uit dat de fc Harlingen drie punten zou behalen in het duel met De Walden.

Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Visie Events Visie Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hema Harlingen Hema Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad VVV Harlingen VVV Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Lichtboei De Lichtboei Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona ForHim Menswear ForHim Menswear Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Ons Food&Wine Ons Food&Wine Fotografie Dorus Fotografie Dorus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje
Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Lichtboei De Lichtboei ForHim Menswear ForHim Menswear Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hema Harlingen Hema Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Atelier de Groot Atelier de Groot