Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Waanzinnig Wijnvoordeel! Van vertrouwde toppers tot onbekende pareltjes: er zit voor elke wijnliefhebber wel iets tussen.
Lees verder...
Fysiotherapie Rozengracht

Fysiotherapie Rozengracht

De praktijk huisvest vele specialisten, aangesterkt met het plus team voor optimale zorgkwaliteit.
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Jeugdjournaal Zeerobben

11-02-2019

HARLINGEN - Het was nog best wel donker toen de eerste ploegen afgelopen zaterdag de Robbenplaat verlieten voor hun uitwedstrijd.

Jeugdjournaal Zeerobben Zeerobben JO19-1 kende een goede (her)start van de competitie en won thuis met 4-0 van sc Joure. Foto: Frans Bode.

Dit heeft natuurlijk alles te maken met het vroege tijdstip waarop de voorjaarscompetitie van start is gegaan. In het verleden was dat begin maart maar nu moesten op 9 februari nagenoeg alle jeugdteams alweer aantreden voor de competitie. Maar uiteindelijk stond eenieder weer fris en uitgerust aan de start.

 

JO19

JO19-1 verloor verrassend de laatste wedstrijd voor de winterstop van Stiens maar heeft goed overwinterd zo bleek afgelopen zaterdag toen Joure op bezoek kwam. De ploeg uit Joure had niet veel te vertellen en JO19-1 trok de wedstrijd uiteindelijk nog vrij eenvoudig met 4-0 naar zich toe. En ook de start van het vernieuwde JO19-2 is hoopvol. Thuis werd Blauw Wit met 2-0 verslagen.

 

JO17

JO17-1 verloor ook haar laatste wedstrijd voor de winterstop van koploper Heerenveense Boys en trof meteen na de winterstop de nummer 3 van de ranglijst Stiens. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel. In balans dus en ook hoopvol voor de rest van de competitie. JO17-2 was nog vrij van competitieverplichtingen en speelt haar 1e wedstrijd pas op 2 maart a.s.

 

JO15

En ook JO15-1 kwam afgelopen zaterdag goed uit de winterstop. Ook JO15-1 verloor de laatste wedstrijd voor de winterstop verrassend maar pakte zaterdag uit tegen de nummer 4, FVC, weer gewoon de 3 punten. Drie punten waren er ook voor JO15-2 dat met 3-0 won van SDS. En voor JO15-4 kon de competitie niet beter beginnen. Werd er voor de winterstop nog gelijk gespeeld tegen fc Harlingen. Dit keer pakte Zeerobben de volle winst door aan de Vierkantsdijk met 2-3 te winnen.

 

JO13

JO13-1 speelde een doelpuntrijke wedstrijd tegen Workum maar verloor wel met 5-3. Het dagje uit voor JO13-2 naar Terschelling leverde een mooi puntje op. Op Terschelling werd het 1-1.

 

JO12

Voor JO12-1 ligt er een enorme uitdaging dit voorjaar. Voetballen in de hoofdklasse. Afgelopen zaterdag kon de ploeg meteen vol aan de bak tegen de “profs” van Emmen. Maar Zeerobben deed van zich spreken en sleepte een fraaie 3-3 uit het vuur. Spannend was het ook bij JO12-2 dat nipt met 3-2 won van Woudsend. JO12-3 pakte een puntje tegen Oosterlittens. Het werd 2-2 en JO12-4 verloor met 3-2 van S.F. Deinum.  

 

JO11

Wat een wedstrijd speelde JO11-1 tegen SWZ Boso Sneek. Het leverde geen punten op maar als je met 6-7 verliest heb je wel alles gegeven. Wat een wedstrijd moet dat geweest zijn. Een puntje was er voor JO11-2 tegen Bolsward. Het werd 2-2. JO11-3 trof Balk JO11-3. De ploegen troffen elkaar voor de winterstop ook al. Toen verloor Zeerobben van de latere kampioen. Maar zie daar. De ene wedstrijd is de andere niet en afgelopen zaterdag was Zeerobben de betere ploeg en won met 4-0.

 

Bij de overige groepen (JO10, JO9 en JO8) worden nog geen standen en uitslagen bijgehouden omdat de KNVB de ontwikkeling van de spelers belangrijk vindt en de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. Maar liefst 10 teams doen hier ook aan de competitie mee en genieten van het spelletje. Wie echt wil weten hoeveel doelpunten er gemaakt worden moet gewoon even langs komen op de zaterdagochtend.

 

Waddenrobkes

De Waddenrobkes gaan de wintercompetitie afsluiten en genieten dan eerst van de voorjaarsvakantie. Daarna gaan ze weer los op het veld en maken zij zich op met de bondscoaches voor de voorjaarscompetitie. De laatste week mocht Zeerobben weer 2 nieuwe Waddenrobkes welkom heten. Kinderen die aan de voorjaarscompetitie willen meedoen kunnen zich aanmelden bij de club. Alle informatie is terug te vinden op de site van de club.

 

Komende zaterdag

Zaterdag begint de voorjaarsvakantie maar dat is niet te merken aan het programma. Op het Oostersportpark zijn er slechts 6 wedstrijden voor de jeugd maar 13 teams spelen een uitwedstrijd. Vakantie of niet? Het concern Zeerobben draait gewoon door.

 

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Clubfund-actie levert mooi bedrag op voor fc Harlingen

11-02-2019

HARLINGEN - De ClubFund-actie bij Plus Lunenborg heeft een mooi bedrag voor fc Harlingen opgeleverd!

Agenda welstandscommissie van 12 februari 2019

11-02-2019

HARLINGEN - Op dinsdag 12 februari 2019 vergadert de lokale welstandscommissie om 9.00 uur in de Groenlandsvaarder, spreekkamer Ondertrouwkamer aan de Voorstraat 35.

❤Happy Valentines❤

11-02-2019

HARLINGEN - Je vriendinnen, buurvrouwen en/of (schoon)moeder laten weten dat je van ze houdt?

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Dio Jurien Dio Jurien Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen ForHim Menswear ForHim Menswear Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg VVV Harlingen VVV Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Hema Harlingen Hema Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier de Groot Atelier de Groot Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zensa Moda Zensa Moda Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe De Lichtboei De Lichtboei IJssalon Min12 IJssalon Min12 Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Vogelaar Audio Vogelaar Audio Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus
Vogelaar Audio Vogelaar Audio VVV Harlingen VVV Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hema Harlingen Hema Harlingen