Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Binnen 2019

Heerlijk Binnen 2019

20, 21 & 22 april wordt het Entrepotgebouw weer één groot culinair Foodwalhalla!
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Jawel, lieve PLUS klanten. Van zondag 24 februari t/m zaterdag 20 april kun je sparen voor vijf Fabeltjeskrant handpoppen!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Jeugdjournaal Zeerobben

11-02-2019

HARLINGEN - Het was nog best wel donker toen de eerste ploegen afgelopen zaterdag de Robbenplaat verlieten voor hun uitwedstrijd.

Jeugdjournaal Zeerobben Zeerobben JO19-1 kende een goede (her)start van de competitie en won thuis met 4-0 van sc Joure. Foto: Frans Bode.

Dit heeft natuurlijk alles te maken met het vroege tijdstip waarop de voorjaarscompetitie van start is gegaan. In het verleden was dat begin maart maar nu moesten op 9 februari nagenoeg alle jeugdteams alweer aantreden voor de competitie. Maar uiteindelijk stond eenieder weer fris en uitgerust aan de start.

 

JO19

JO19-1 verloor verrassend de laatste wedstrijd voor de winterstop van Stiens maar heeft goed overwinterd zo bleek afgelopen zaterdag toen Joure op bezoek kwam. De ploeg uit Joure had niet veel te vertellen en JO19-1 trok de wedstrijd uiteindelijk nog vrij eenvoudig met 4-0 naar zich toe. En ook de start van het vernieuwde JO19-2 is hoopvol. Thuis werd Blauw Wit met 2-0 verslagen.

 

JO17

JO17-1 verloor ook haar laatste wedstrijd voor de winterstop van koploper Heerenveense Boys en trof meteen na de winterstop de nummer 3 van de ranglijst Stiens. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel. In balans dus en ook hoopvol voor de rest van de competitie. JO17-2 was nog vrij van competitieverplichtingen en speelt haar 1e wedstrijd pas op 2 maart a.s.

 

JO15

En ook JO15-1 kwam afgelopen zaterdag goed uit de winterstop. Ook JO15-1 verloor de laatste wedstrijd voor de winterstop verrassend maar pakte zaterdag uit tegen de nummer 4, FVC, weer gewoon de 3 punten. Drie punten waren er ook voor JO15-2 dat met 3-0 won van SDS. En voor JO15-4 kon de competitie niet beter beginnen. Werd er voor de winterstop nog gelijk gespeeld tegen fc Harlingen. Dit keer pakte Zeerobben de volle winst door aan de Vierkantsdijk met 2-3 te winnen.

 

JO13

JO13-1 speelde een doelpuntrijke wedstrijd tegen Workum maar verloor wel met 5-3. Het dagje uit voor JO13-2 naar Terschelling leverde een mooi puntje op. Op Terschelling werd het 1-1.

 

JO12

Voor JO12-1 ligt er een enorme uitdaging dit voorjaar. Voetballen in de hoofdklasse. Afgelopen zaterdag kon de ploeg meteen vol aan de bak tegen de “profs” van Emmen. Maar Zeerobben deed van zich spreken en sleepte een fraaie 3-3 uit het vuur. Spannend was het ook bij JO12-2 dat nipt met 3-2 won van Woudsend. JO12-3 pakte een puntje tegen Oosterlittens. Het werd 2-2 en JO12-4 verloor met 3-2 van S.F. Deinum.  

 

JO11

Wat een wedstrijd speelde JO11-1 tegen SWZ Boso Sneek. Het leverde geen punten op maar als je met 6-7 verliest heb je wel alles gegeven. Wat een wedstrijd moet dat geweest zijn. Een puntje was er voor JO11-2 tegen Bolsward. Het werd 2-2. JO11-3 trof Balk JO11-3. De ploegen troffen elkaar voor de winterstop ook al. Toen verloor Zeerobben van de latere kampioen. Maar zie daar. De ene wedstrijd is de andere niet en afgelopen zaterdag was Zeerobben de betere ploeg en won met 4-0.

 

Bij de overige groepen (JO10, JO9 en JO8) worden nog geen standen en uitslagen bijgehouden omdat de KNVB de ontwikkeling van de spelers belangrijk vindt en de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. Maar liefst 10 teams doen hier ook aan de competitie mee en genieten van het spelletje. Wie echt wil weten hoeveel doelpunten er gemaakt worden moet gewoon even langs komen op de zaterdagochtend.

 

Waddenrobkes

De Waddenrobkes gaan de wintercompetitie afsluiten en genieten dan eerst van de voorjaarsvakantie. Daarna gaan ze weer los op het veld en maken zij zich op met de bondscoaches voor de voorjaarscompetitie. De laatste week mocht Zeerobben weer 2 nieuwe Waddenrobkes welkom heten. Kinderen die aan de voorjaarscompetitie willen meedoen kunnen zich aanmelden bij de club. Alle informatie is terug te vinden op de site van de club.

 

Komende zaterdag

Zaterdag begint de voorjaarsvakantie maar dat is niet te merken aan het programma. Op het Oostersportpark zijn er slechts 6 wedstrijden voor de jeugd maar 13 teams spelen een uitwedstrijd. Vakantie of niet? Het concern Zeerobben draait gewoon door.

 

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Clubfund-actie levert mooi bedrag op voor fc Harlingen

11-02-2019

HARLINGEN - De ClubFund-actie bij Plus Lunenborg heeft een mooi bedrag voor fc Harlingen opgeleverd!

Agenda welstandscommissie van 12 februari 2019

11-02-2019

HARLINGEN - Op dinsdag 12 februari 2019 vergadert de lokale welstandscommissie om 9.00 uur in de Groenlandsvaarder, spreekkamer Ondertrouwkamer aan de Voorstraat 35.

❤Happy Valentines❤

11-02-2019

HARLINGEN - Je vriendinnen, buurvrouwen en/of (schoon)moeder laten weten dat je van ze houdt?

Reacties

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Ons Food&Wine Ons Food&Wine VVV Harlingen VVV Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Dio Jurien Dio Jurien Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus ForHim Menswear ForHim Menswear Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hema Harlingen Hema Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Atelier de Groot Atelier de Groot Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber
Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad ForHim Menswear ForHim Menswear Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires VVV Harlingen VVV Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Dio Jurien Dio Jurien Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Hema Harlingen Hema Harlingen